Nogomet

Zidane priznal, da si želi več od Garetha Bala, poškodovana še Kroos in Vallejo

Madrid, 16. 09. 2017 14.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tabor madridskega Reala še naprej pestijo poškodbe, saj sta za naslednjo preizkušnjo španskih državnih in evropskih prvakov odpadla tudi vezist Toni Kroos in branilec Jesus Vallejo. Mediji trenerja Zinedina Zidana še naprej "masirajo" zaradi neprepričljivih predstav Garetha Bala.

Trener belega baleta Zinedine Zidane mora zvezdniškega napadalca Garetha Bala braniti iz kroga v krog, tokrat pa je pred vedno neugodnim gostovanjem v San Sebastianu priznal, da pričakuje več od Valižana, ki po izvrstnih prvih sezonah na stadionu Santiaga Bernabeua nikakor ne najde stare forme. Bale je na prvih petih tekmah zadel vsega enkrat in poslušal žvižge na obeh domačih prvenstvenih tekmah z Levantejem in Valencio, oba lokalna rivala sta za nameček iz Madrida odnesla po točko. Po 101 milijona evrov vrednem prestopu iz Tottenhama leta 2013 številni ocenjujejo, da je Otočan v najslabši formi, odkar se je preselil na jug. Bale si je v petek zaželel, da bi se vse skupaj "umirilo", toda ravno mirnost je nekaj, česar zahtevno madridsko občinstvo ne ponuja. Zidane je na sobotni novinarski konferenci vnovič stopil v bran svojemu asu in opozoril, da ob vračanju po težki poškodbi še potrebuje nekaj časa.

Zinedine Zidane.
Zinedine Zidane. FOTO: AP

"Zadnje čase so vsa vprašanja o Garethu, a vsak dan se počuti bolje," trdi Zidane. "Štiri mesece ga ni bilo v ekipi, potreboval pa bo nekaj časa, da se vrne na svojo najboljšo raven, to mu bo vzelo vsaj še štiri mesece. Moramo mu dati čas, zadovoljni smo z njim. Tvoja cena te postavi tja gor, ti ne moreš storiti nič glede tega. Tudi meni se je to zgodilo, ko mi je bilo težko v prvih mesecih, ko sem prišel sem (iz Juventusa, op. a.). Če Gareth jutri zadane dvakrat, potem bodo vsi srečni. Upam, da bo, tako bi spremenili način, na katerega ljudje razmišljajo o Garethu. Na zelenici si želimo več od njega, tudi on si tega želim, a zelo dober bo zelo hitro, to je gotovo."

Zidane bo najbrž lahko spet računal na Marca Asensia, ki je zadnjo tekmo z Apoelom v Ligi prvakov izpustil zaradi vnetja kože, ki se mu je vnela po britju nog.
Zidane bo najbrž lahko spet računal na Marca Asensia, ki je zadnjo tekmo z Apoelom v Ligi prvakov izpustil zaradi vnetja kože, ki se mu je vnela po britju nog. FOTO: AP

Zidane ta konec tedna ne bo mogel računati na suspendiranega Cristiana Ronalda in Karima Benzemaja, zato bo Bale še bolj pod drobnogledom na stadionu Anoeta, ki je bil v minulih sezonah zaklet predvsem za Barcelono. "Gareth bo igral svojo lastno vlogo. Ne smemo misliti, da se bo Gareth zdaj ob odsotnosti Karima in Cristiana moral bolj izkazati. Imamo veliko igralcev, ki lahko naredijo razliko, vsak dan je kdo drug. Pritisk nanj ne vpliva," je nadaljeval Zidane. Načrte za pot v Baskijo sta mu še pokvarili poškodbi Tonija Kroosa in Jesusa Valleja, oba sta se v klubski bolnišnici pridružila Benzemaju in Mateu Kovačiću.

"Ne moremo računati na nekoga, ki dan pred tekmo ne trenira, to pa se je zgodilo s Jesusom in Tonijem," je še povedal francoski trener. "Njune težave niso preveč resne, a nikoli ne želim tvegati. Neizbežno je, da so trenutki v sezoni, ko pride do poškodb in suspenzov. Zato moramo biti v teh trenutkih potrpežljivi, toda jutri bomo na zelenico poslali zelo dobro moštvo, tudi na klopi bodo zelo dobri igralci. To je pomembna tekma po tem, ko smo izgubili štiri točke, igramo doma pri ekipi, ki je skupaj (z Barcelono, op. a.) v vodstvu. Toda negativni rezultati ne bodo spremenili ničesar od tega, kar si želimo storiti. Do sedaj nam ni šlo tako slabo. Včasih je to dobro reči. Zdi se, da ljudje mislijo, da igramo slabo. A gre nam dobro."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikoiništa
16. 09. 2017 21.32
+3
Britju nog?!!!!!!!!!!!!! Katastrofa. Metroseksualec.