Nogomet

Zidane: Pozimi ne bo odhodov, kvečjemu ...

Madrid, 28. 11. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener dvanajstkratnih evropskih klubskih prvakov Zinedine Zidane je v pogovoru za ugledni športni časnik AS priznal, da se njegovo moštvo po številnih neprepričljivih predstavah počasi dviguje v formi, in si obenem želi, da bi znova videl skupaj na delu trojec Bale-Benzema-Ronaldo. O uvedbi tehnologije na tekmah španske la lige pa pravi: "To se mene ne tiče."

Zagotavljam vam, da v zimskem premoru ne bo odhodov. Kvečjemu se lahko nadejamo novemu prihodu. Nikoli se ne ve ... Pustimo času čas, sam sem izjemno zadovoljen s kadrom, s katerim razpolagam. Zinedine Zidane, trener madridskega Reala
Zinedine Zidane je v zadnjem času pod velikim pritiskom. Njegovo moštvo, aktualni evropski klubski prvak iz španske prestolnice, ne igra na pričakovani ravni. Natančneje povedano, še avgusta je kazalo na popolno prevlado belega baleta tudi v novi sezoni španske la lige in prav tako v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju, a so se karte že v zgodnji jeseni močno premešale.

"Kot aktiven nogometaš sem doživel marsikaj, številne vzpone in padce, zato me vse skupaj, kar se dogaja v zadnjem času z moštvom, ki ga vodim s trenerske klopi, niti malo ne preseneča. Lagal bi, če bi dejal, da sem zadovoljen s trenutnim stanjem, a se počasi le dvigamo v formi. Sicer to še vedno ni tisti pravi Real Madrid, toda sezona je še zelo dolga," je v obsežnem pogovoru za ugledni španski časnik AS uvodoma dejal prvi mož strokovnega vodstva pri madridskem Realu, ki se zaveda, da se na stari slavi ne dá živeti.

"Nikoli nisem iskal izgovorov za slabše igre svojega moštva. Vsakdo ima pravico do svojega pogleda, mnenja, če želite. Dejstvo je, da smo v tem trenutku v primanjkljaju s točkami v la ligi, a kot sem že dejal, mrtve bomo šteli ob koncu meseca maja, ko se bodo delile lovorike. Ne bežim od svojega dela odgovornosti, vendar verjamem, da bomo v pravem trenutku znova v želeni formi," se ni dal sprovocirati 45-letni nekdanji francoski virtuoz na klopi belega baleta.

Trener aktualnih evropskih klubskih prvakov Zinedine Zidane si želi znova videti skupaj na delu trojec Bale-Benzema-Ronaldo.
Trener aktualnih evropskih klubskih prvakov Zinedine Zidane si želi znova videti skupaj na delu trojec Bale-Benzema-Ronaldo. FOTO: AP

Tehnologija bo prej ali slej nujna, odhodov pozimi ne bo

Minuli konec tedna je v španskem prvenstvu postregel z nekaj kontroverznimi odločitvami sodnikov, predvsem je odmeval 'škandal' na Mestalli, kjer je bila Barcelona vidno oškodovana za povsem regularen zadetek Lionela Messija, medtem ko naj bi bili galaktiki na Santiago Bernabeuu deležni nemalo pomoči s strani arbitrov na poti do težko prigarane zmage nad Malago (3:2). Je naposled napočil čas za uvedbo tehnologije tudi v tamkajšnjem klubskem nogometu?

"Menim, da nisem kompetentna oseba za odgovor na to vprašanje. Zinedina Zidana zanima zgolj in samo njegovo moštvo. Ne razumem, zakaj bi se moral ubadati še s tem. Prepričan sem, da imamo na Španski nogometni zvezi dovolj usposobljenega kadra, ki se bo znal 'pozabavati' s tovrstnimi zadevami. Drži pa, da bomo morali nekega dne tudi v španskem klubskem nogometu iti v korak s časom," je ostal previden Zidane, ki je na vprašanje o morebitnih odhodih oziroma prihodih v zimskem premoru povedal: "Zavzemal se bom za to, da odhodov ne bo. Kvečjemu se lahko zgodi, da bomo pozdravili kak nov obraz. V klubu imamo osebe, ki so zadolžene za finančne zadeve, sam pa sem zelo zadovoljen z igralskim kadrom, s katerim razpolagam. Slišim, da Real išče novega napadalca in vratarja ... Naj se kar govori in natolcuje, mi znotraj Realove slačilnice poznamo pravo resnico," je ob koncu nekoliko zbodel novinarja AS-a Zidane.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
28. 11. 2017 23.09
+2
LEGENDA ZIDANE! HALA MADRID!
Kollerik
28. 11. 2017 17.55
+5
Nekam hitro se vam je na 24 kur mudilo odstraniti iz naslovnice članek o svetovni španski sodniški sramoti na tekmi Barsa vs Valencia!! Važno, da nas spet filate kar z dvema člankoma o belih barabah....
Kollerik
28. 11. 2017 17.58
+6
.... VAR!!!! Da se že enkrat končno prekine to goljufanje, kraja falangističnih madridistov !!!! Če ne, pa naj Barsa gre iz te španske greznice...
RUBEŽ
28. 11. 2017 15.08
+4
Mogoče odhod ZIDANA?
ledr
28. 11. 2017 14.30
+7
On že ve, zakaj ga tehnologija ne zanima... Ima velike razloge za to!
tedoVV2HCmedo
28. 11. 2017 15.48
+5
Če bi obstajala kontrola sodniških odločitev, Real lani ne bi zmagal v ligi prvakov in še kje.
maske-so-padle
28. 11. 2017 12.00
+1
V naslovu je to se mene ne tiče, v članku pa nisem kompetentna oseba. Kot nepristranski bralec (hebe mi se za oba španska velikana,ker zagovarjam, da si lahko edino navijač kluba, ki igra v okolju kjer živiš oz. kjer si rojen - vse ostalo je pa en navaden wannabee) lahko rečem, da je pisec članka (prevajalec) želel prikazati Zidana v negativni luči. Bi pa na tem portalu enkrat z veseljem prebral nek strokoven članek o Barci, Realu, Arsenalu, Bayernu, analizo tekme...in ne samo te narobe prepisane/prevedene rumene članke. V glavnem podn.
tedoVV2HCmedo
28. 11. 2017 15.49
Tega ni tukaj. Naloga je: nekje najti članek, ga vreči na gugl translate in prevod prilepiti sem. Tudi za slovenske novice gredo najprej na rtvslo-si.
Ledo44
28. 11. 2017 10.00
+9
Sodniki počasi prihajajo v formo ne Real....brez sodnikov so nula....tako v Spaniji kot Evropi
cripstoned
28. 11. 2017 14.24
-4
kako to...ce pa so letos pobrali lovoriko proti barceloni in njenimi sodniki...pa se to z igralcem manj....
fafajonka
28. 11. 2017 09.18
+5
V klub bo prišla, menda, nova okrepitev........čistilka........<:-D
Vindigo9
28. 11. 2017 09.04
+18
Čas je že, da gre nogomet v korak s časom. Ne samo glede uporabe tehnologije, ampak je treba tudi malo prenoviti pravila. Za primer: Igralci se ne bi smeli dotakniti žoge po tem, ko naredijo prekršek (sedaj jo nonstop nabijajo stran), v rokometu to ni problem. Če igralec obleži na tleh za kakšnih 15sec, bi ga morali nemudoma odnesti iz igrišča (ob tem bi se morala ura zaustaviti), in naj kar čaka tam ob igrišču za vstop v igro. Bi hitro prenehali simulirati. Kar se pa tiče glede sojenja v La Ligi, je letos doseglo novo dno. Mogoče je le malo žalostno, da se je morala pripetiti prva tekma v škodo Barcelone to sezono, da se je končno začelo govoriti o tem.
cripstoned
28. 11. 2017 13.26
+4
se strinjam glede pravil....ampak letos je bilo oskodovanih vec ekip...real na samem zacetku dvakrat oskodovan....pa tudi na tekmi skupaj z malago....pa potem girona proti barceloni....in zdaj nazadnje se barcelona sama....vsako leto je enako....vse ekipe so oskodovane in vse ekipe imajo pomoc....hitro se bo nasel sodnik ki bo v laligi spet oskodoval ali pa pomagal konkurentom za naslov....valencija, barca, real, atletico....
Ka pa mislis
28. 11. 2017 08.51
+9
Se pravi benzema,ostaja. To pomeni nic boljsega v napadu od sedaj videnega
borut30
28. 11. 2017 08.38
-7
Članek je napisan točno tako, da se bodo navijači belih in barce zopet razpucavali, kdo ima večjega. Kot je že lookaaa napisal, je bila uradna izjava Zidane-ja veliko bolj diplomatska in normalna. Plus to, da me zelo zanima, kje je tekstopisec tega članka uvidel na zadnji tekmi Reala veliko pomoč sodnikov ...in to v smeri belih? Zopet nepotrebne bučke, ki samo prilivajo bencin na ogenj. Forum je postal totalna blamaža neresničnih in iz strani novinarjev videnih dogodkov. Samo Messi in Ronaldo, Barca in Real.......poslušamo. In to na način, da nas razdvajajo kot verska skupnost...Fak, kam so prišli, folk bi pa najraje vzel kole in tolkel eden drugega.
nikajzadodat
28. 11. 2017 09.00
+24
Borut spet moraliziras, v prejsnjem tvojem postu pa spet polno zaljivk in primitivizmov. V bistvu si ti ta s koli, kazes pa na druge.
sportko47
28. 11. 2017 10.26
+11
Pust ga pr miru, piše Borut , on je pa še Borči.. on sam hoče bit .. VELIK !
Kollerik
28. 11. 2017 17.56
+2
ni se treba nič razpucavat.. RM je velik...na čelu s sodniki!
lookaaa
28. 11. 2017 08.13
+6
Kako slab clanek. NAj A.V. da link, kjer je rekel, da se to njega ne tice. Kolikor sem bral angleske medije je odgovoril v stilu, da na to nima vpliva in da bodo morali odgovorni za to odgovorit na ta vrasanja. Vse za to, da se se bolj skera barca-real fene in da se cim vec pise pod novicami. Vse za klik. Če me pa avtor demantira z linkom, pa se posujem s pepelom.