Nogomet

Zidane po četrtem remiju že na udaru medijev: 'Če potegnemo črto, ima po sedmih krogih toliko točk kot Benitez'

Madrid, 03. 10. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Junak lanskoletne sezone pri Real Madridu, trener Zinedine Zidane, se je po štirih zaporednih remijih že znašel na udaru kritik španskih medijev, pa čeprav v letošnji sezoni na uradnih tekmah belega baleta še ni vknjižil poraza.

Zidane sporoča, da ne bo vrgel puške v koruzo.
Zidane sporoča, da ne bo vrgel puške v koruzo. FOTO: AP

"Nismo v krizi. Smo oktobra. Štirje remiji, trije v Ligi, v isti koš nočem metati remija iz Lige prvakov. Težko je, toda ne bom izgubil živcev. Vse, kar vidim, je, da moramo delati še več, biti bolj intenzivni na začetkih tekem, tako kot smo to že počeli v preteklosti, na zadnjih tekmah pač ne," se je glasil odgovor trenerja Real Madrida Zinedina Zidana na vprašanje španskih novinarjev, če je Real po štirih zaporednih remijih v krizi.

Španski mediji do Zidana niso prav nič kaj prizanesljivi, pa čeprav je v minuli sezoni galaktike popeljal do naslova v Ligi prvakov. Po sedmih krogih (in reprezentančnem premoru) že vlečejo vzporednice Realovega začetka aktualne sezone s prejšnjo, ko je na klopi sedel Rafael Benitez. "Zidane je po sedmih odigranih krogih enako uspešen kot Benitezov Real, ki je zbral 15 točk. Enako kot Zidanov,'' so zapisali pri španskem AS-u.

"Nisem zadovoljen, to je jasno. To ni moj najbolj težaven položaj, saj smo, ko sem prišel, izgubili z Atleticom in dvakrat remizirali na gostovanjih. Ne bom se odklopil, saj imamo odlično ekipo, s katero se lahko prebijemo čez to,'' je še dodal francoski strateg na klopi Reala, v prid katerega na klopi galaktikov govori pogled na lestvico, potem ko Barcelona v nedeljo zvečer ni izkoristila možnosti za skok na vrh La lige. Tam je zdaj z enakim številom točk kot Real (15) Atletico, Barcelona pa je s 13 šele na četrtem mestu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GrEgEcN95
03. 10. 2016 10.06
+1
Zidane igra brez dveh najboljših Realovih igralcev letos ( Modrić, Casemiro ), ni Marcela, Benzema je totalno izven forme, Morata isti hlod kot 3 leta nazaj, Ronaldo še vedno ni najboljši ( vendarle ni odigral nobenih pripravljalnih tekem ), Navas še tudi ni 100%. Tako da dokler grešijo tudi drugi in Real ne izgubi še ni sile.
Baletka
03. 10. 2016 14.58
+3
tudi ko je imel oba v igri modrića in casemira, ni glih igral neke privlačne igre z mojega stališča.. morata je hlod, razen ko zadeva, ga vsi kujete v nebo.. pač je le joker s klopi,. ronaldo že dve sezone vsaj ni najboljši, kakor ni niti messi, ronaldu se pozna padec že od lanske sezone naprej.. in se vleče.. razen kar ne pade popolnoma.. je vseeno igralec, ki je pripravljen na dobrem nivoju.. da bi se pa zanašal na to, koliko drugi grešijo, pa kalkuliral.. pa vrjetno še nikol take stvari niso prinesle naslovov..
Baletka
03. 10. 2016 14.59
+3
pač zidan je "gospodin" in vrjamm, da njemu bo redko kdo povedal v obraz, kot so to povedal npr benitezu. pač če mu negre mu negre, v upanju na boljši jutri..
Trend01
03. 10. 2016 08.56
-5
Brez panike; bi rekel Švejk. Klasičen točkovni izzid Reala za to obdobje: 15/16 (Rafa) - 15 točk; 14/15 (Anc) - 15 točk; 13/14 (Anc) - 16 točk; 12/13 (Mou) - 11 točk in 11/12 (Mou) - 16 točk in zadnji naslov v LaLigi. Razlika je letos le v tem, da tudi druga moštva grešijo; oz. dobivajo več odpora kot v preteklosti. Sezona bo zelooo dolga. Letos bosta še 2 premora za kvalifikacije SPja. Še Fifa virus pride na obisk.... Top ekipe, ki bodo prišle do "konca" tudi v Copi in LP, bodo imele letos za sabo cca. 65-70 tekem. Nora sezona. Ta se bo lomila šele marca, aprila. Nič prej.
CURVANORD Zanetti
03. 10. 2016 09.50
+5
Altleti pa tiho kot miske grejo svojo pot,se mi zdijo fizicno najbolj pripravljeni in sezona je dolga a ce si dobro pripravljen zna to odlocit
Trend01
03. 10. 2016 10.14
-2
Tako nekako. A njihov način igranja zahteva mnogo več garanja po igrišču. Vezisti + še nekateri moraj preteči med 13,5 - 14-5 km na tekmo. Ogromno. To pa tudi ne bo enostavno. Jih bo načelo. Bolj bo šlo proti koncu - predvsem v LP - bolj jih bodo živci najedali zaradi dveh neuspehov v preteklosti. Ne bo jim enostavno. Ko začne "črv najedati"..... Saj vidiš penale Griezmanna.
Baletka
03. 10. 2016 15.01
+2
statistika v nogometu se že dosktrat pokazala za "ničvredno" oz le za teorijo,. pač žoga je le okrogla.. in očitno ne spremljaš dovolj, da bi vedel da se bo sezona lomila šele marca aprila hhhh ker takrat bosta v vrhu le dva kluba v španiji.. nemška, angleška liga pa bo taka približno kot opisuješ.. da bo pa tako še v španiji, se pa hudo motiš hhh