Liga prvakov

Zidane ne zanika, da bi nekega dne lahko prevzel Juventus in postal francoski selektor

Torino, 03. 06. 2016 06.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener madridskega Reala Zinedine Zidane je obiskal Torino, kjer je nekoč navduševal kot vezist Juventusa, novopečeni osvajalec Lige prvakov z belim baletom pa je kot vedno dobro razpoložen spregovoril o številnih rečeh.

Zidane prejema čestitke po finalu Lige prvakov v Milanu.
Zidane prejema čestitke po finalu Lige prvakov v Milanu. FOTO: AP

Zinedine Zidane je kot prvi v zgodovini nogometa v soboto osvojil naslov v Ligi prvakov kot nogometaš, pomočnik in glavni trener. Zidanov Real Madrid je bil v finalu najelitnejšega evropskega tekmovanja boljši od Atletica slovenskega reprezentanta Jana Oblaka po izvajanju najstrožjih kazni, z dramatičnim slavjem pa se je zaključila zelo dobra prva sezona za francoskega trenerja. Ta je na klopi članske ekipe predčasno dobil priložnosti po januarski odslovitvi Rafaela Beniteza in legendarni vezist bi Realu kmalu prinesel tudi državni naslov, a je La Ligo po zaslugi ogromne prednosti vnovič osvojila največja nasprotnica Barcelona.

Kljub vsemu je Zidane na Santiagu Bernabeuu prebudil upe po novih podvigih, o zadnjih mesecih pa je spregovoril tudi ob gostovanju v Torinu. Tam je Zidane sodeloval pri odprtju novega igrišča za mali nogomet, poleg pohval na račun rojaka Paula Pogbaja pa se ni sprenevedal ob vprašanjih o svoji prihodnosti, ki bi lahko vključevala tudi vodenje Juventusa in francoske reprezentance.

"Vedno sem imel posebno povezavo z Juventusom in nikoli ne moreš reči nikoli - lahko bi se vrnil v Torino kot trener," je lokalnim medijem razkril Zidane. "Sanjam o tem, da bi postal francoski selektor, a bomo videli," je nadaljeval eden najboljših vezistov vseh časov in evropski ter svetovni prvak s francosko reprezentanco.

Hvalil je tudi rojaka Pogbaja, člana Juventusa, ki ga je pred dnevi hvalil tudi Realov predsednik Florentino Perez, zato so nekdanjega člana Manchester Uniteda začeli še bolj glasno povezovati s poletno selitvijo v Madrid, čeprav so katalonski mediji poročali, da si išče hišo v Barceloni. "Paul je izvrsten igralec. Je igralec, ki bi lahko igral za kateri koli klub, zato je nekaj običajnega, da si ga želijo veliki klubi. Toda je igralec Juveta in to moramo spoštovati," je še pristavil Zidane. "Juve je v teh letih prehodil dolgo pot in lahko osvojijo vse, dobro jim lahko gre tudi v Ligi prvakov. A sem trener Reala, zato bi mi bilo veliko bolj pri srcu, če bi jo osvojili mi."

Med Torinom in Madridom je v zadnjih tednih, mesecih in letih veliko aktivnosti. Alvaro Morata je iz ekipe, ki je osvojila Ligo prvakov pod taktirko Carla Ancelottija (Zidane je bil pomočnik), odšel v Torino in nato pomagal izločiti kraljevi klub v polfinalu sezone 2014/15. Morato naj bi Real po zaslugi posebne klavzule v njegovi pogodbi odkupil od Juventusa in ga prodal (morda Arsenalu), čeprav je Španec javno povedal, da si želi uspeti pri Realu.

Na seznamu želja Juventusa je medtem realovec Isco, a je Zidane ob gostovanju v prestolnici Piemonta zatrdil, da ga želi zadržati. K Juventusu se očitno seli še en zvezdnik španske lige Daniel Alves. Športni direktor Barcelone Robert Fernandez je na četrtkovi novinarski konferenci potrdil, da se je brazilski branilec odločil oditi, sodeč po poročilih v zadnjih tednih je njegov cilj prav italijanski prvak. Ta se je zanimal tudi za Javierja Mascherana, a je Fernandez izjavil, da bo ostal, saj bodo v klubu storili vse, da zadržijo po njegovem mnenju ključnega nogometaša.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Diavolo 666
03. 06. 2016 10.38
+0
Klub ki je že popolno uigran in kjer so sami dobri fuzbalerji ni težko prevzeti ... primer ; Alegri ni v Milanu dosegel ničesar, ker v klubu ni discipline ... odšel v Juventus in samo žanje kar je pred njim posejal Conte !
SUTA
03. 06. 2016 16.35
+1
jazizola
03. 06. 2016 09.47
+7
24 ur, kdaj boste umaknili razpored tekem, ki so že bile ?
oxy.elite
03. 06. 2016 09.07
+4
A mogoče kdo zna naštet trenerje, ki so z Realom osvojili ligo prvakov?
taft01
03. 06. 2016 10.10
+5
Heynckes, Del Bosque (2x), Anceloti, Zidane
Definbahija
03. 06. 2016 11.18
+1
Nisem navijač Reala ma vem vsaj za tri Don Jupp, Carlo in Zidan. Sem pa siguren da sem jih sedaj naštel več kot 3/4 Realovcev ki non stop komentirajo tu