Nogomet

VIDEO: V zvezde ga je koval celo Zidane: Urugvajec O'Neill povsem zašel s poti, dandanes je natakar

Montevideo, 22. 02. 2017 19.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz Urugvaja prihaja zgodba o vzponu in padcu enega največjih talentov južnoameriškega nogometa. Zdaj 43-letni Fabian O'Neill je bil ob prihodu v Evropo velik up Cagliarija in Juventusa, kjer si je delil slačilnico z nekaterimi velikani nogometa stare celine. A Urugvajčeva pot je šla nato strmo navzdol ...

Kariera Zidana je šla v povsem drugo smer ...
Kariera Zidana je šla v povsem drugo smer ... FOTO: Reuters
O'Neilla in Zidana že lep čas ni več v Torinu, kjer mrzlično pričakujejo sredin obračun osmine finala Lige prvakov s Portom. Prenos s stadiona Dragao na Kanalu A in VOYO začenjamo ob 20.30.

Fabian O'Neill je padal in padal, dokler ni po lastnih besedah zapravil več kot 13 milijonov evrov, dandanes pa ga lahko srečate v urugvajski prestolnici Montevideo, kjer dela kot natakar. Nekdanji član Nacionala je leta 1996 v Evropi podpisal prvo pogodbo z italijanskim Cagliarijem, kjer se je tako izkazal, da je nanj lovke vrgel tudi veliki Juventus. Tam je igral tudi z leto starejšim Zinedinom Zidanom, ki je nato odšel v Real Madrid, kasneje pa se je spominjal O'Neilla kot celo največjega talenta, s katerim je kadarkoli igral. Leta 2002,leto po Zidanovem rekordnem prestopu v Madrid, je Torino zapustil tudi O'Neill in kratek čas nastopal še za Perugio in domači Nacional. Zdaj s 43 leti dela kot natakar in se preživlja kot "običajen smrtnik", saj je zaradi lastnih neumnosti ostal brez svojih nogometnih prihodkov.

kot kariera Fabiana O'Neilla ...
kot kariera Fabiana O'Neilla ... FOTO: Twitter

"Ničesar več nimam. Zapravil sem 14 milijonov dolarjev (13,26 milijona evrov), vse, kar sem imel. Krivi so počasni konji in hitre ženske," je izjavil O'Neill, ki je veliko denarja potrošil tudi za zabave, alkohol in vse ostale reči, ki gredo zraven. "Kriv sem povsem sam. Če bi mi ponudili pomoč psihologa, bi jo zavrnil. Vedno sem bil zelo ponosen in bojevit. Vedno sem delal, kar sem hotel, v tem pa sem užival. Ženske so se zaljubljale v mojo pijano zabavljaško izvedbo, kasneje pa so me poskušale spremeniti. A to ni bilo mogoče, nihče me ni mogel spremeniti," je dodal v Pasu de los Toros rojeni nogometaš, ki pravi, da Zidana še dandanes spremlja in le zaradi njega pesti stiska za Real. "Okoli mene so bili (v Juventusu, op. a.) resnični fenomeni, kakršen je bil Zidane. Samo zaradi njega zdaj navijam za Real," je sklenil O'Neill.

Nekaj vrhuncev iz sezon, ki jih je O'Neill odigral pri Cagliariju:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.