Domača scena
Oglas

Že 22. s kolesom na Kum

Ljubljana, 11. 09. 2012 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na parkirišču pri Delavskem domu v Trbovljah se bo v nedeljo, 16. septembra 2012, ob 10. uri začel že 22. kolesarski vzpon na Kum. Tradicionalno tekmovanje na najvišji zasavski vrh – verjetno najtežji vzpon v Sloveniji – bo tudi letos potekalo v dveh skupinah. V tekmovalni skupini se bodo kolesarji pomerili v osmih kategorijah, v rekreativni skupini je pomemben le prihod na cilj v dveh urah in pol.

(Foto: arhiv naročnika)
(Foto: arhiv naročnika) FOTO:
Največji kolesarski dogodek v Zasavju, ki ga organizira Kolesarsko društvo Partizan Trbovlje – tokrat prvič v sodelovanju z Regionalnim centrom za razvoj – že leta privablja kolesarje z vseh koncev in krajev. Dovolj velik razlog, da sta ti organizaciji ob zaključku uspešnega projekta Vse teče v tri krasne združili moči in pod zasavsko turistično blagovno znamko V 3 krasne skupaj organizirali športno tekmovanje, ki ima lahko precejšen vpliv na nadaljnji razvoj turizma v Zasavju. Le redko se namreč ponudi priložnost, da lahko toliko ljudem naenkrat pokažemo čudovito zasavsko podeželje, ki ga ob kolesarski trasi zastopata vasici Dobovec in Lontovž.
(Foto: arhiv naročnika)
(Foto: arhiv naročnika) FOTO:
Eden izmed najodmevnejših kolesarskih vzponov v Sloveniji bo potekal v vsakem vremenu. Kljub temu da je poletna vročina že dodobra popustila, vremenoslovci obljubljajo indijansko poletje. Čeprav je večina nad tem verjetno navdušena in si tudi septembra želi prijetnih 25 stopinj Celzija, to zagotovo ne velja za številne kolesarje, ki se bodo na gospodov dan pognali na Kum – njim bi najbrž bolj prijala nekoliko hladnejša fronta. Dovolj vroč je že podatek, da je treba premagati višinsko razliko tisoč metrov, skupna dolžina proge sicer znaša 15 kilometrov, tekmovalni del in vzpon pa merita 9 kilometrov. Udeleženci vzpona se lahko prijavijo na startu od 7.45 do 9.45 ure. Startnina znaša 15 evrov.

Namesto tradicionalnega nedeljskega opoldanskega kosila bodo opoldne kolesarjem postregli z nagradami. Te so razdeljene po naslednjih kategorijah:

MOŠKI
1. do vključno 29. leta starosti
2. od 30. leta do vključno 39. leta starosti
3. od 40. leta do vključno 49. leta starosti
4. od 50. leta do vključno 59. leta starosti
5. starost 60. let in starejši

ŽENSKE

1. do vključno 29. leta starosti
2. od 30. leta do vključno 49. leta starosti
3. starost 50. let in starejše

V vsaki kategoriji bodo trije prvouvrščeni prejeli pokal. Udeleženci rekreativne skupine pa bodo morali, če bodo želeli prejeti spominsko kolajno KUM 2012, spominsko majico ter toplo malico in napitek, na cilj prispeti najpozneje do 12.30. Posebna priznanja čakajo še absolutnega zmagovalca in zmagovalko vzpona, najstarejšega in najstarejšo kolesarko ter najmlajšega in najmlajšo udeleženko.
Kum
Kum FOTO:
3 krasne
3 krasne FOTO:

Pred začetkom prave bitke, ki se bo razplamtela že po nekaj sto metrih ob vznožju Kuma, se bodo tekmovalci za ogrevanje zapeljali po Trbovljah. V času kolesarskega vzpona bo cesta zaprta, udeleženci pa kolesarijo na lastno odgovornost.

Zaščitna čelada je obvezna.

Pa veliko potnih užitkov!
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3