Nogomet

Zdravko Mamić se povsem umika iz hrvaškega nogometa. Se res?

Zagreb, 26. 07. 2016 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Obtoženec finančnih malverzacij v zagrebškem nogometnem klubu Dinamo in utaje davkov Zdravko Mamić je v ponedeljek odstopil s položaja podpredsednika Hrvaške nogometne zveze (HNS).

Zdravko Mamić je januarja letos zaradi obtožnice in razširjene preiskave odstopil s položaja izvršnega predsednika Dinama in je prevzel svetovalno vlogo v hrvaškem prvaku. Mamić je pojasnil, da ne želi več biti razlog, zaradi katerega bodo posamezniki zmanjševali uspehe njegovih kolegov iz HNS in Dinama. "Ne želim, da je moje ime izgovor za povzročanje škode ugledu hrvaškega nogometa, ki s svojim delom in z rezultati služi vsem nam," je zapisal Mamić v sporočilu za javnost.

Zdravko Mamić
Zdravko Mamić FOTO: Damjan Žibert

Spomnil je, da je odstopil z vodilnega izvršnega položaja v Dinamu, da bi zagrebško moštvo lahko nemoteno nadaljevalo svojo pot. Dodal je, da je podobno storil tudi tokrat, ko gre za odstop s položaja v HNS. Napovedal je, da se bo v prihodnje posvečal pravosodnemu postopku ter izrazil prepričanje, da bo dokazal svojo nedolžnost. Tožilci hrvaškega Urada za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) bremenijo Mamića, da je z bratom Zoranom, nekdanjim glavnim direktorjem in članom uprave Dinama Damirjem Vrbanovićem in davkarjem Milanom Pernatom Dinamo oškodoval za najmanj 15,3 milijona evrov, da ni plačal davkov in drugih prispevkov v višini skoraj 1,6 milijona evrov ter da je preko "off-shore" podjetij od leta 2004 iz Dinama povlekel več kot deset milijonov evrov in pol milijona funtov.

S položaja v Dinamu je odstopil potem ko so razširili preiskavo zaradi suma, da je povezal več ljudi v zločinsko združenje, ki je prejemalo denar od prestopov Dinamovih nogometašev z nepravilnim gospodarskim poslovanjem prek podjetij v tujini. Uskok sumi, da so osumljeni iz Dinama pobrali še najmanj devet milijonov evrov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JbmTiMt
27. 07. 2016 21.51
-1
croasan
27. 07. 2016 08.43
-1
Do koncne zmage nad HNS mafijo,to je sele zacetek.HZV
ndunda
26. 07. 2016 15.36
+3
joca amsterdam
mariomandzukic
26. 07. 2016 08.28
-9
mamic je postavil dobre temelje za naprej,tko da se za hrvaski nogomet in naso prihodnost ni treba bat.letos se verjetn 20 letnga marko roga utopimo za eno 15 mil v napoli oziroma inter,tko da ja talentov kr mrgoli
murate
26. 07. 2016 13.14
+3
ti strašni milijoni se vrnejo večinoma v žep tistih ,ki so jih v imenu nekega kluba plačali .Dinamu in ostalim ostane bore malo.Vse je več ali manj samo pranje denarja,ki ga podpirajo in zagovarjajo ovce kakršna si ti .Glede na to, da se ti za prihodnost ni treba bati, zakaj si se ali se boš vrnil v SLOVENIJO??? Ostal bi v tvojem lepem splitu.