Nogomet

VIDEO: Na derbiju v Domžalah brez golov, Krka ugnala Koper

Zavrč, 20. 03. 2015 21.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
M.J./STA/T.V.
Komentarji
49

Na derbiju 25. kroga prve slovenske lige so se nogometaši Domžal in Maribora razšli brez zadetkov. Z istim rezultatom se je končala tudi tekma v Celju, kjer je gostovala Olimpija. Krka je s 3:0 ugnala Koper, prav tako kot Gorica Rudar. Zavrč je z 1:0 ugnal Radomlje.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Zavrč - Radomlje
    02:02
    Vrhunci tekme Zavrč - Radomlje
  • Vrhunci tekme Celje - Olimpija
    02:21
    Vrhunci tekme Celje - Olimpija
  • Vrhunci tekme Domžale - Maribor
    01:34
    Vrhunci tekme Domžale - Maribor
  • Vrhunci tekme Krka - Luka Koper
    02:57
    Vrhunci tekme Krka - Luka Koper
Varovanci Anteja Šimundže so prvič v tem koledarskem letu remizirali.
Varovanci Anteja Šimundže so prvič v tem koledarskem letu remizirali. FOTO: Damjan Žibert
V Domžalah sta obe ekipi pokazali veliko mero agresivnosti in discipline, usodnih napak tekmecev pa niso dočakali. Maribor tako še v tretjem letošnjem poskusu Domžal ni premagal, je pa po dveh porazih vsaj osvojil točko, s katero se je utrdil na prvem mestu prvenstvene razpredelnice, s tekmo več ima pred Celjem še naprej štiri točke prednosti. Gledalci so v obeh polčasih spremljali taktičen boj. Od Domžal, ki v spomladanskem delu iz igre sploh še niso zadele v polno, se je nekaj takega pričakovalo, Štajerci pa niso hoteli tvegati, da se ne bi ponovili tekmi iz jesenskega dela, ko so tekmeci zmagali z 2:0 oziroma 1:0. V 15. minuti so vijoličasti prišli do polpriložnosti, ko je po protinapadu Petar Stojanović z desne strani poslal predložek v sredino, Marcos Tavares je streljal z glavo, a je še pred vratarjem posredoval branilec Nejc Skubic, ki je žogo z glavo poslal v kot.

Domžale v prvem delu niso niti enkrat streljale na gol tekmecev, a vseeno zapravile najlepšo priložnost na tekmi. V 36. minuti je Skubic z desne strani podal žogo v sredino, kjer pa jo je Slobodan Vuk zgrešil. Tudi v drugem delu so igralci obeh ekip prišli le do dveh omembe vrednih priložnosti. Strel Kenana Horića je na poti do gola zadel enega od mariborskih branilcev, tako da je žoga končala v kotu, na drugi strani bi se lahko v kazenskem prostoru bolje znašel Jean-Philippe Mendy, njegov strel je Nejc Vidmar z lahkoto ubranil.

Darko Karapetrović in Mile Ačimović
Darko Karapetrović in Mile Ačimović FOTO: Damjan Žibert

Brez golov na Areni Petrol

Gledalci so v prvem polčasu videli malo pravih priložnosti. Celjani so imeli pobudo, medtem ko so se Ljubljančani le stežka odpravili v bližino tekmečevega kazenskega prostora. V osmi minuti je sicer nase opozoril Ezekiel Henty, ko je z 20 metrov sprožil malo čez celjska vrata. Pri domačih so poskusili večkrat, še najnevarneje pa v 28. minuti, ko je Blaž Vrhovec sprožil z volejem, Darko Brljak pa je žogo ukrotil. V drugem polčasu gledalci dolgo niso videli prave priložnosti, v 66. minuti pa je Kenan Bajrić z leve strani kazenskega prostora poskusil z lobom ukaniti Matica Kotnika, a se je ta izkazal. Minuto pozneje je na drugi strani Benjamin Verbič žogo pripeljal do približno 20 metrov od gola, sprožil, a bil nenatančen. Miha Zajc nato s prostega strela z več kot 25 metrov ni povzročil veliko dela Kotniku, v 75. minuti pa je Sunny Omoregie z 12 metrov žogo povsem neoviran poslal čez gol, tako kot v 78. Henty. V 85. minuti je do strela prišel še Danijel Miškić, Brljak je bil na mestu. Ljubljanski vratar ni klonil niti v 90. minuti, ko je najprej žogo po strelu Ivana Lendrića odbil v prečko, nato pa obranil še strel Jirija Jeslineka.

Za Gorico, ki je zadržala osmo mesto, je bila to šele druga zmaga na zadnjih enajstih prvenstvenih tekmah z Velenjčani.
Za Gorico, ki je zadržala osmo mesto, je bila to šele druga zmaga na zadnjih enajstih prvenstvenih tekmah z Velenjčani. FOTO: Damjan Žibert

Gorica do pomembne zmage v boju za obstanek

Novogoričani so povedli v 11. minuti, ko je po globinski podaji Blessinga Elekeja do žoge v bližini gola prišel Dejan Žigon in jo potisnil za hrbet Matjaža Rozmana. Malce konkretnejši domačini so bili blizu podvojitve vodstva v 22. minuti, ko je Eleke po prodoru po levi strani zaposlil osamljenega Matijo Široka, temu pa žoge ni uspelo poslati mimo Rozmana. Še bolj vroče je bilo v 35. minuti. Elvedin Džinić je takrat zakrivil enajstmetrovko s prekrškom nad Elekejem, zaradi česar je dobil tudi rdeči karton. To je bil že osmi rdeči karton na zadnjih enajstih medsebojnih tekmah teh dveh tekmecev. Za strel z bele točke se je odločil Žigon, čigar strel pa je velenjski vratar obranil. Rudar je šele v 55. minuti prek Davida Kašnika prvič sprožil proti vratom domačih, izkazal se je Alberto Gallinetta. Malce zatem so gosti prejeli nov zadetek. V 57. minuti je namreč po Širokovi podaji z desne strani na oddaljeni vratnici žogo v mrežo še drugič na tekmi potisnil Žigon. Tudi v nadaljevanju so bili Novogoričani aktivnejši, do konca pa brez posebnih težav zadržali zanesljivo prednost. Še več, v 85. minuti so jo oplemenitili, potem ko je Širok zadel z dobrih desetih metrov z nizkim strelom.

Nogometaši Zavrča so doma premagali Kalcer Radomlje.
Nogometaši Zavrča so doma premagali Kalcer Radomlje. FOTO: Damjan Žibert
Zavrč do minimalne zmage

Prenovljeni završki objekt gostov ni pozdravil z ravno površino, a zadnjeuvrščena ekipa Radomelj se ni ozirala na teren. Radomlje nato iz dveh poskusov niso bile uspešne, njihovo neučinkovitost pa je že v 15. minuti kaznoval odlični Tomislav Kiš. Sebastijan Antić je z visoko podajo ukanil gostujočo obrambo, v skoku se je najboljše znašel Kiš in gostitelje popeljal v vodstvo. Kljub vodstvu so tudi v nadaljevanju pobudo na igrišču imeli gostitelji, medtem ko so gostje še poskušali izenačiti. A so njihovi poskusi ostajali brez zaključka. Tudi domači niso bili dovolj učinkoviti, igra s sredine igrišča ni našla zaključka. Po vodstvu z 1:0 v prvem polčasu so domači nekoliko popustili, a tudi Radomljani niso našli poti do gola. V 85. minuti bi Eros Grezda lahko povišal na 2:0, a je po vrhunskem preigravanju streljal mimo gola. Radomlje so zapretile tik ob koncu rednega dela tekme, ko je bil nevaren Rok Jazbec, a je nastreljal le okvir vrat. Zadetek iz prvega polčasa je bil dovolj za tretjo završko zmago v nadaljevanju sezone, predstava v Halozah pa je bila na koncu tekma brez velikih priložnosti.

Jaka Ihbeisheh
Jaka Ihbeisheh FOTO: Damjan Žibert

Krka nadigrala Koper

Koprčani bi lahko v Novem mestu povedli v 22. minuti, ko je po podaji Ivice Guberca streljal Sead Hadžibulić, a se je izkazal vratar Miodrag Mitrović. V 30. minuti je na drugi strani dvakrat poskusil Antun Palić, prvič mu je veselje preprečila vratnica, drugič pa vratar Vasja Simčič. Samo nekaj trenutkov pozneje se je spet izkazal domači vratar Mitrović, ko je preprečil veselje gostov po stoodstotni priložnosti Mateja Pučka. Napadalna igra obeh ekip se je nadaljevala tudi v drugem delu. Prvi je Koprčanom zagrozil Palić, toda Simčič se ni pustil premagati, Marin Perić pa je streljal mimo vrat. Mitrović se je spet izkazal po strelu Guberca, še prej je bil Leo Štulac nenatančen.

V 59. minuti pa so gledalci vendarle videli tudi gol. Po lepi akciji je sprožil Welbeck, žoga pa je končala v mreži. Po dveh poskusih Guberca, ki sta napovedovala koprsko ofenzivo, pa so gostitelji zadeli še drugič. Po protinapadu je večino dela opravil Welbeck, tako da Enesu Noviniću ni bilo pretirano težko poslati žogo v mrežo. Koprčani so vse moči preusmerili v napad, pripravili so si nekaj priložnosti, toda Mitrović se ni dal premagati, izkazal se je predvsem po strelu Jake Štomajerja. Kar ni uspelo Primorcem, pa je uspelo gostiteljem, ki so v 86. minuti dosegli še tretji gol. Po podaji Josipa Fučka je bil na pravem mestu rezervist Kevin Kauber in z glavo postavil končni izid.

Izidi:
Gorica
- Rudar 3:0 (1:0)
Žigon (12., 57.), Širok (85.)
Zavrč
- Radomlje 1:0 (1:0)
Kiš (15.)
Celje - Olimpija 0:0
Krka - Luka Koper 3:0 (0:0)
Welbeck (59.), Novinić (65.), Kauber (86.)
Domžale - Maribor 0:0

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (49)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sp9s
23. 03. 2015 17.54
+0
Maribor šampion (nazaj)!
odkimasin
22. 03. 2015 20.11
-6
Dons so pa domžalski Ravbarji razbil mariborske Viole. Ole.
PVSK
22. 03. 2015 20.35
+6
Res v čem? Skoraj ves čas sem slišal samo Viole. Tu pa tam se je par otrok (dobesedno otrok) drlo Dejmo Domžale! To pa je vse.
mariomandzukic
22. 03. 2015 19.48
-4
slovenski derbij pred 250 navijaci
PVSK
22. 03. 2015 20.35
+8
Verjetno si zamenjal to z vašim hrvaškim kjer se na maksimiru zbere 14 navijačev in še od tega je 10 varnostnikov ;)
texranger
23. 03. 2015 08.53
+3
pridnaov?ka
22. 03. 2015 19.46
-9
ah te domžale...še totekov ne morejo šprašit
glej ovega
22. 03. 2015 21.51
+9
totekov ne morjo sprašit..žabarje pa kdaj imajo 5 min časa ;)
jatilu
22. 03. 2015 19.25
-6
Pa če je to fuzbal...ehhhh,pa saj to ni za gledat...na šolskem igrišču pubeci bolje igrajo!!!
PVSK
22. 03. 2015 19.25
+19
Zanimivo kako je polizanec pred domačimi navijači igral bunker in mislil da je Maribor tako naiven. Medtem ko sami potrebujejo točke so mislili da se bo Maribor kar odprl in zaigral na vse ali nič. Ne dragi moji mi smo presrečni z točko. Konec koncev imamo +5 točk prednosti in še zagotovljene 3 točke proti Bežigradu 2005.
GuzutiHrzantes
22. 03. 2015 20.11
+5
Maneken in (kao) dober komentator ...hahahaha ne me basat ...gudbaj domžale...grejo navzdol...
Mungos2
23. 03. 2015 07.39
+0
Mungos2
22. 03. 2015 19.19
-13
Lep dan. Tina ni zmagala, Maribor ni zmagal !!!
masaker
22. 03. 2015 19.43
+6
Mungos2
22. 03. 2015 23.18
-1
Viejo cabron
22. 03. 2015 18.47
+2
Nogomet za bruhat!! Samo nabijanje brez repa in glave....
borut888
22. 03. 2015 18.34
-14
To kar igra Maribor ni nogomet.
PVSK
22. 03. 2015 18.39
+17
Pa smo vseeno pred koliščarji. Kaj bi šele bilo če bi igrali nogomet hahaha
borut888
22. 03. 2015 18.47
-19
kaj šele če bi imel kakega Štajerca v ekipi, verjetno bi bili v 3. ligi haha. Štajerci ste pač antitalenti.
pridnaov?ka
22. 03. 2015 20.28
-5
JanezPetarda
22. 03. 2015 20.28
+6
V cem so vas pa v stozicah zmagal? V sahu? Rokometu?.. Joj joj prvoscm obem,in olimpiji in mariboru sam k vidm da ti navijas za olimpijo me bruhat prime.. Kva k bi enkat lepo priznov da je trenutno maribor bolsi. Sam lazji je izgovore iskat..imam obcutek da te je ko si bil majhen kksn stajerc zlorabu da jih mors skos u ustih vrtet pa da mas tok prot njim
JanezPetarda
22. 03. 2015 10.47
+12
borut kako zalostno. vedno govoris kako bo olimpija premagala maribor, ko ni nic od tega govoris da boste na koncu vseeno prehiteli maribor. in sedaj ko je +10 se hvalis da mate lepo mesto in da filate punce.rajsi nafilajte stadijon!!medtem ko mb ze 4 leta zapored gosti evropske tekme vi filate punce na praznem stadijonu. prisel si na zavihek sport ne frendi in flirt. bogi :(
GuzutiHrzantes
22. 03. 2015 19.42
+5
lepo si mu nabasal ....tak se dela...eni majo itak vedno polna usta konjskih iztrebkov.
pridnaov?ka
22. 03. 2015 20.29
-3
JanezPetarda
22. 03. 2015 20.33
+5
Si predstavljas kaj bi olimpija dala za tako sramoto.. Uff
Mariborrrrrrrrr
21. 03. 2015 23.01
+3
Jutri pa zmaga pa +6 maribor sampionnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
dule100
22. 03. 2015 08.13
-8
Da vodiš v eni najmočnejših lig v Evropi, si res šampion !
Mariborrrrrrrrr
22. 03. 2015 20.23
-1
nets372
21. 03. 2015 20.12
+8
jutri bo v ljubljani še hladneje,-13,v Mariboru pa prijetno toplo plus 13!!!
sp9s
21. 03. 2015 18.29
+16
Maribor lagano do zmage
borut888
21. 03. 2015 19.24
-24
glej ovega
21. 03. 2015 19.34
+17
Borut 10 pik ste zadaj..od ju3 dalje 13...pol še zaostala z "olimpijo" pa smo na 16 pik razlike... :D vi nimate možnosti niti za 3 mesto ;)
borut888
21. 03. 2015 19.42
-21
haha mogoče ne znate igrat nogometa mate pa vsaj luštne punce
PVSK
21. 03. 2015 20.22
+13
punce ki jih ti lahko samo gledaš hahaha sej vsi vemo da edina ki si jo kdaj videl golo je tvoja mama. Drugače pa sem sprobal tako naše lepotice kot vaše žabice in moram priznati da so naše dosti boljše. Verjetno tudi zaradi tega ker ste pač žabci tako neatraktivni da si nimajo punce kje dobivati izkušenj.
borut888
21. 03. 2015 20.35
-14
haha sej vaše študirajo v LJ, tam pa so ves čas napičene.
PVSK
21. 03. 2015 20.43
+17
ja naše študirajo v LJ vaše se pa žgejo v MB ;)
borut888
21. 03. 2015 20.58
-6
haha ja sanji naše so preveč fine, da bi šle na kmete v ČMB.
PVSK
21. 03. 2015 21.06
+5
Če bi bile fine nebi živele v močvirju in v tem smogu hahaha Koliščarji pač sprijaznite se tako kot neboste nikdar osvojili pokala tako tudi ženske ne boste videli od blizu. Sicer se pa itak ve da ste prav močvirniki najslabši v postelji ;) Nič čudnega da še domačinke bežijo od vas ;)
borut888
21. 03. 2015 21.13
-4
haha LJ je eno najlepših mest v Evropi, ČMB pa lol. Vaše punce sam čakajo, da pobegnejo študirat v LJ, da potem tam lahko spoznajo prave moške in gospode.
glej ovega
21. 03. 2015 21.23
+7
borut ne bluzi nekaj v 10 dni... ljubljančank imamo v MB polno..in obratno je isto..mi jih "nafilamo"vam vi pa kontra...razen pri nogometu mi nafilamo vam mrežo vi pa ništa od kontra.. :Dlp
lenoritis86
21. 03. 2015 21.30
+7
najlepše je ko pridejo k nam obalo žabice pa delajo selfije po nažigavanju s polnimi usti s...e in pošljejo svojim tipom v ljubljano kao glih sem jedla sladoled pod opis slike
PVSK
22. 03. 2015 09.11
+5
Je reko da je žabarija najlepše mesto hahahaha. Se v sloveniji je eno najbolj grdih kaj šele v evropi ko je ni niti na zemljevidu hahaha daj ne delaj si sramote. To je eno navadno umazano močvirje in nič drugega.
glej ovega
21. 03. 2015 18.12
+11
najlepši rezultat v korist MB! ju3 Mb premaga Domžale in smo daleč spredaj.. ***MARIBOR**
bundy crocodile
21. 03. 2015 23.50
+5
pa tudi če jih ne, ni bistvene razlike.. prvenstvo je praktično odločeno.. zment se še morjo, kdo bo 2,3 pa kdo gre vun ;) Tekme v slo. ligi so za Mb še samo priprave na Ligo Prvakov :)
pridnaov?ka
22. 03. 2015 20.32
-1
PVSK
21. 03. 2015 17.58
+14
Škoda za Celje ker bi si na koncu zaslužilo minimalno zmago. Drugače pa kaj pa ta Rodić dela pa ni za nikamor... simuliranje se je videlo že na daleč na koncu pa se še tako cinično smeji in čudi kaj je narobe naredil. Pričakujem štajerski dvoboj za naslov prvaka! En klub ena čast!
šmajser1
21. 03. 2015 17.53
-4
CE SI J.U.N.E.C.SI.J.U.N.E.C....
GuzutiHrzantes
22. 03. 2015 19.44
+1
ja pa res ...od junca se ne da prosperirat ...to je to.
pridnaov?ka
21. 03. 2015 05.39
-6
matr,je popravu golrazliko