Nogomet

Zaradi obsedenosti s težo jemal doping

Manchester, 10. 06. 2011 14.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Poročilo disciplinske komisije Angleške nogometne zveze (FA) v zvezi z dopinškim primerom Kola Toureja na 16 straneh med drugim opisuje, kako je nogometaš Manchester Cityja obseden z videzom svojega trebuha.

Nečimrnost ga je napeljala na to, da si je pri vzdrževanju teže pomagal s prepovedanimi sredstvi, za kar si je prislužil polletni suspenz. Nogometaš ManCityja tako ne sme igrati vse do 2. septembra, s težavami z vzdrževanjem ustrezne telesne teže pa se bojda ubada že leta. V poročilu je zapisano, da je nogometaš postal "obseden s telesno težo in še posebej z videzom trebuha oziroma trebušnih mišic".

Reprezentant Slonokoščene obale je zato posegel po shujševalnih tabletah svoje žene, ki so vsebovale prepovedana sredstva, za kar si je prislužil šestmesečno prepoved nastopanja. V poročilu disciplinske komisije so še zapisali, da ne verjamejo, da je Toure užival prepovedana sredstva z namenom izboljšanja športnih dosežkov ali prikrivanja drugih poživil. Kazen velja od 2. marca, ko je igralec Manchester Cityja sprva dobil začasno prepoved, v času dveh let pa bo pod drobnogledom z nenapovedanimi testiranji.

Kolo Toure bo moral zaradi dopinga počivati šest mesecev.
Kolo Toure bo moral zaradi dopinga počivati šest mesecev. FOTO: Reuters

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dinho80
10. 06. 2011 15.38
počuval še bo 3 mesece drugače pa je to nova novica glede poročila dolgega 16 strani malo so pomešali stvari
Eriksson
10. 06. 2011 15.30
Kot kaže je najbolj obiskana spletna v Sloveniji edina ne ve te novice ki je stara huhuhu
1265668
10. 06. 2011 15.06
a ste se odločil objjavlat leto dni stare "novice"?