Nogomet

Zamparini: To bo dragulj ...

Palermo, 16. 07. 2011 12.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik italijanskega nogometnega kluba Palermo Maurizio Zamparini si je zadal naslednji cilj povezan s klubom s Sicilje, in sicer zgraditi nov, sodoben nogometni objekt, ki naj bi po prvih podatkih sprejel 35 tisoč gledalcev..

Nogometaši Palerma bodo morda že prihodnje leto zaigrali na novem nogometnem stadionu. Italijanski prvoligaš, kjer si kruh služijo tudi štirje slovenski nogometaši, naj bi dobil sodoben športni objekt za 35 tisoč gledalcev – aktualni stadion Renzo Barbera jih sprejme približno 1000 več –, ki bo v lasti kluba. Podobne načrte z izgradnjo lastnih stadionov imajo tudi pri Napoliju, Romi in Laziu, a za zdaj so pri Palermu korak pred njimi.

Nogometaši Palerma bodo dobili nov dom.
Nogometaši Palerma bodo dobili nov dom. FOTO: Reuters

"Lasten stadion mora biti  temelj modernega nogometnega kluba,“ je za italijansko tiskovno agencijo (ANSA) povedal alfa in omega kluba s Sicilije Maurizio Zamparini in dodal: "Nov stadion bo ključen za svetlejšo prihodnost kluba. Imel bo 35 tisoč sedišč in bo pravi dragulj. Kmalu bomo projekt v celoti predstavili.“ Zamparini ima v groben izdelan načrt, projekcije so fascinantne, z izgradnjo pa naj bi začeli takoj, ko bodo imeli urejeno vso potrebno dokumentacijo. "Gradnja bo trajala šest mesecev, tako da praktično potrebujemo le še rdeči trak. Nedvomno bo prinesel veliko več denarja. To bo investicija za daljše časovno obdobje in hkrati velika pridobitev za klub in mesto,“ je še dodal.

Zamparinijeva želja je bila, da bi klub imel svoj stadion že pred desetletjem, ko je bil alfa in omega zasedbe iz Benetk.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Talent212
16. 07. 2011 14.51
To je potrebno v Serii A.. Da se dvigneta Roma in Juve, pa ima potem italija odlične predstavnike v Evropi in spet pridemo na 3. oz 2. mesto, kar se tiče lig
DelPiero10
16. 07. 2011 14.32
Komi čakam prvo tekmo na prečudoviti JUVENTUS ARENI al kok jo bodo že poimenovali !!!!! =) Lp
DelPiero10
16. 07. 2011 14.30
To rabi Seria A, da bo spet dvignila svojo raven.! Končno.. Prvi se je zganil Juventus upam da se za njim še vsi ostali. To vse vpliva na obiskanost stadiona itd.. če pogledaš od Rome stadion ki ima atletsko stezo ter tribune nwm koliko daleč od igrišča res ni nič čudno da obiskanost ni na nivoju. ;) FORZA JUVENTUS!
FcInter1908
16. 07. 2011 14.20
Dobra novica za celotno Serio A. Juventus je že naredu pravo lepotico,sedaj ima v planu,Inter naj bi začel z gradnjo njihovega samostojnega doma leta 2013 in upam da se bodo tudi drugi zganili na tem področju ker infrastrukture v Serii A so res katostrofalne (curve so predaleč od igrišča,tekalna steza). S tem korakom se bo tudi Serii A dvignil ugled.
mando333
16. 07. 2011 13.53
To je to. Serie A se vrača na pota stare slave. Upam samo da današnji goreči navijači raznoraznih Citijev , Čelzijev, Totenhamov , Barcelon ne boste čez noč postali fani velikanov kot so Juve , Milan, Inter, Lazio, Roma..
blackwizard
16. 07. 2011 13.44
24ur in kdo bo imel prvi svoj stadio v italiji - JUVENTUS
Parkodlak
16. 07. 2011 13.23
pehtaa Zamparini je za Palermo storil ogromno, toda znano je da so njegove izjave neumen, poleg tega neprestano joka po medijih da se njegovemu klubu in njemu dogajajo krivice, samo v prejšni tekmovalni sezoni je večkrat naznanil da bo klub prodal pa si potem vedno premislil....Kot oseba je malo moten vsaj meni... Kar pa se tiče novega stadiona pa upam da končno nekaj misli resno, kajti to bi bila ogromna pridobitev za klub iz sicilije, italijansko ligo in nasplošno za italijanski nogomet. Juventus je z novim stadionom odpru pipico v italiji sedaj pa mislim in upam da se bo čimveč klubov odločilo za gradnjo svojega stadiona. Tudi po zaslugi strarih najetih stadionov je klubski nogomet v Italiji nazadoval.
pehtaa
16. 07. 2011 13.08
Lain tale gospod je z klubom naredil že veliko mislim da ti nisi na ravni da bi ga ponizeval oziroma zalil.
Lain
16. 07. 2011 12.40
Počasi bo tudi v Italiji vedno več lastnih stadionov, to je prava pot, Juve, Palermo in upam da bodo tudi ostali sledili temu zgledu. Zamparini kot ponavadi pa pretirava, kot z izjavami ko poveličuje Pastoreja na raven Messija in ga primerja z uveljavljenimi mladimi talenti. Predsednik z majhnim p.