Nogomet

Zahovićevo opravičilo po polomu na derbiju: Bili smo premotivirani

Maribor, 12. 05. 2019 08.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši ljubljanske Olimpije so s tretjo zaporedno zmago na večnih derbijih v Ljudskem vrtu spisali klubsko zgodovino in na sobotni tekmi 32. kroga državnega prvenstva vsaj za nekaj dni prestavili slavje rivalov iz Maribora (0 : 3). Navijačem vijoličastih, ki so v pričakovanju proslave naslova skorajda povsem napolnili Ljudski vrt, se je le nekaj minut po dvoboju opravičil športni direktor Zlatko Zahović.

Več videovsebin
  • Kapetan Maribora Marcos Tavares na novinarski konferenci po tekmi Maribor - Olimpija
    02:33
    Kapetan Maribora Marcos Tavares na novinarski konferenci po tekmi Maribor - Olimpija
  • Kapetan Olimpije Nejc Vidmar na novinarski konferenci po tekmi Maribor - Olimpija
    03:48
    Kapetan Olimpije Nejc Vidmar na novinarski konferenci po tekmi Maribor - Olimpija

"Derbi je zelo lahko analizirati, to je verjetno v dvanajstih letih naša najslabša tekma. Se opravičujem navijačem, v svojem, v imenu strokovnega vodstva, vseh v klubu," se je na uradni spletni strani Maribora le nekaj minut po enem največjih porazov na večnih derbijih od osamosvojitve pojavilo sporočilo športnega direktorja vijoličastih Zlatka Zahovića.

"V tej želji, da bi navijačem dali to, kar smo si vsi želeli, da bi postali prvaki na današnji dan, smo pogoreli. Bili smo premotivirani in v tem namenu, da bi vsi skupaj šli veseli s stadiona, odigrali res slabo," je še dodal prvi mož štajerskega ponosa.

Marcos Tavares je vstopil s klopi, a tudi legendarni Brazilec v soboto ni uspel zatresti mreže nepremagljivega Nejca Vidmarja.
Marcos Tavares je vstopil s klopi, a tudi legendarni Brazilec v soboto ni uspel zatresti mreže nepremagljivega Nejca Vidmarja. FOTO: Aljoša Kravanja

Hadžić drži urok nad Mariborom
Mariborčani so si do večnega derbija, ki zaradi pokalnega finala še ni zadnji v tej sezoni, nabrali lepo prednost pred Olimpijo, ki pa je razbremenjena povsem zasenčila favorizirane domačine in jim tako vsaj še za en krog preprečila predčasno osvojitev državnega naslova.

TEKMA

Ljubljanski trener Safet Hadžić se je na klopi zeleno-belih spet izkazal za nerešljivo uganko za Darka Milaniča in sodelavce, saj je na četrtem derbiju ostal neporažen in že v prvem polčasu je lahko proslavil vse tri gole. Potem ko je zaradi neurejenega zdravniškega kartona tik pred tekmo ostal še brez pomembnega vezista Tomislava Tomića, je precej pomlajena zasedba s kar tremi goli osupnila Ljudski vrt.

Cekici ostaja 'vroč'
Najprej je v 15. minuti zadel debitant na derbijih Haris Kadrić, ki je z glavo po podaji Dina Štigleca prehitel branilce domačih in zabil žogo mimo nemočnega Kenana Pirića, tri minute kasneje pa je bilo po podobnem receptu že 2 : 0, le da je tokrat podajal Jan Andrejašič, zadel pa je domači fant Rok Kronaveter, ki novega gola v mreži someščanov ni proslavljal.

Ko je v 35. minuti na 3 : 0 povišal še Endri Cekici, ki je izkoristil veliko napako Amirja Derviševića in natančno zadel z roba kazenskega prostora, je bil derbi po dobre pol ure že praktično odločen. Albanski vezist se je s prvencem na derbijih podpisal že pod tretji gol na zadnjih treh tekmah v zeleno-belem dresu, potem ko je zadel že proti Krškemu in Triglavu

Tavares: Verjel sem tudi zaradi Lige prvakov
"Prvi polčas smo igrali zelo slabo, danes ni šlo," je na novinarski konferenci po tekmi dejal mariborski kapetan Marcos Tavares, ki je tudi tokrat vstopil s klopi. "Zelo slab občutek imamo, da izgubimo doma proti Olimpiji, a imamo še možnost, da smo prvaki, zato bomo sami pri sebi popravili to, kar je bilo narobe, da bi lahko zmagali na naslednji tekmi," je nadaljeval.

"Verjel sem, ko gledamo Ligo prvakov, vidimo, da se lahko zgodi vse. Verjel sem, da lahko obrnemo rezultat. Škoda, imel sem priložnost, da bi dosegel gol z glavo, a nisem zadel. Danes je bil res slab dan, dosti reči je šlo narobe. To je nogomet in tudi zato mislim, da je nogomet zelo lep šport," je še povedal Tavares.

Vidmar: Ko si najbolj zdesetkan, ranjen, si najbolj nevaren
Olimpija bi lahko slavila tudi z višjo razliko, če ne bi poskusov gostov z nekaj odličnimi posredovanji v prvem in tudi v drugem polčasu ustavil Pirić. Tudi Nejc Vidmar se je v gostujočem golu izkazal in ohranil mrežo nedotaknjeno, po obračunu pa na novinarski konferenci dejal, da je bila njegova ekipa na "misiji" preprečitve štajerskega slavja. 

"Skoraj popolna tekma z naše strani. Ustvarjali smo si priložnosti, še sam sem bil presenečen," je pošteno priznal Vidmar, nekdanji vratar Domžal. "Na koncu se je izkazalo to, da ko si najbolj zdesetkan, ranjen, si najbolj nevaren. Danes smo res s skupnimi močmi odigrali eno super tekmo in zasluženo slavili, imeli ogromno priložnosti," je pristavil.

Slavje na štajerskem obračunu ali še en krog čakanja?
"Po drugi strani boli, da smo imeli letos toliko enih 'kiksov' na teh tako imenovanih manjših tekmah, sicer bi bilo zdaj še zelo zanimivo, tako bo pa do konca zelo težko. A dokler bodo možnosti, bomo vztrajali. V tekmo smo šli s to misijo, da preprečimo to slavje in to nam je uspelo na lep način narediti," je še dodal Vidmar.

Olimpija je z zmago prednost Maribora na vrhu lestvice štiri kroge pred koncem znižala na osem točk, torej bi zmagi obeh ekip v naslednjem krogu pomenili, da naslov, za Štajerce 15. v zgodovini samostojne Slovenije, še ne bi bil oddan. Maribor gostuje v Celju, Olimpija pa doma gosti Domžale.

POSTAVI

LESTVICA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (109)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

štajerc65
13. 05. 2019 11.25
+1
E moj Zaho. Derbi doma, lahko potrdiš naslov, 12.000 ljudi na tekmi pol pa taka posrana igra. Pocarji ste in to vam pravi navijač MB. Bljak.
celjan2
12. 05. 2019 21.26
+0
ma ko še ta žogobrc. navijajmo raje skupaj za nekdanjega smučarskega skakalca iz Izlak.
Mungos2
12. 05. 2019 20.47
+1
Vseeno pa čestitke Mariboru za osvojitev prvenstva !!
Mungos2
12. 05. 2019 20.45
+4
Temnejši igralec Maribora bi moral pa pokazati malo več znanja za 25.000 € mesečne plače !
kbm1
12. 05. 2019 19.15
-1
Kljub pljuvanju po včeraj res slabem Mariboru, vam sporočam. "MI SMO MARIBOR" in vidimo se 30. maja v Celju.
mackon08
12. 05. 2019 19.10
+14
Dobro da je bil Maribor motiviran, če ne bi bil motiviran bi dobil 10 komadov.
HelenaTrojanska
12. 05. 2019 17.58
+21
Močno navijam za Maribor! Ampak! Včeraj so proti Olimpiji izpadli kot bleda senca nekoga, ki bi moral dati res vse od sebe, do zadnjega atoma, da bi zmagali to match tekmo! Za prvaka! Le kje je tisti pravi, evropski Maribor? Kam je izginil? Potem pa se opravičujejo ... zakaj že? Premotivirani? Kaj to sploh pomeni? Saj ni nič hudega, če izgubijo tekmo. Gre za odnos do igre, do navijačev! Če mene vprašate (seveda ne trdim, da imam prav, saj sem le navaden navijač), je ravno nasprotno - nobene prave motivacije nimajo. Včeraj mi je bilo hudo, ampak me je bilo tudi sram. Kakšen bled odnos do tekme, ki bi jih že okronala za prvaka. Kaj jim to nič ve ne pomeni? Pa še to ... če so že izgubili, bi morali izgubiti častno in čestitati boljšemu nasprotniku. Pika. Iskrene čestitke Olimpiji, bili so veliko boljši nasprotnik.
igy-pop
12. 05. 2019 20.48
+8
Takšnim navičajem pa kapo dol! Temu se reče pravi športni duh in še več takšnih navijačev katerihkol in ne huliganov!
Thomasb
12. 05. 2019 17.41
+10
zjutraj mi je prijatelj napisal:ženo sem grozno ponižal,oblekel sem ji vijolično majico. upam,da bo sedaj konec ere nekega pijanca in primorske oprode,ki kvarita vzdušje in jemljeta pomen nogometa
alenka.NN
12. 05. 2019 16.27
+5
Čestitke Safetu in njegovim fantom - ''samo '' dežurni trener...fantje mu pa sledijo, ker zna z njimi...Maribor pa no ja, niso izkoristili mandarinkotovega darila ZZ-ju (zamenjal je štiri trenerje v eni sezoni ..!! ) in naj nihče ne komentira, da to ni bilo darilo, kot opravičilo, ker je lansko leto zamenjal zmagovalnega trenerja Biščana in posredno letos hotel dokazati, da je imel prav !?!?...sprevrženo do amena....še naprej verjamem v Safeta, naj mu uspe, fantje so z njim...bojim pa se, da bo zdaj , ko je uspel premagati MB, spet zamenjan in še nekaj - včeraj se je pa skrival nekje v ''pozadini'' ker si ni upal naprej (mandarinko), da bi mogel pokazati izraz na faci, ko Olimpija zmaga...
degenos
12. 05. 2019 14.12
+14
olimpija je dokazala da je dobra ekipa !!! klub vsem turbolenvcam v letošnji sezoni !!!
Josko Joras
12. 05. 2019 14.10
+15
Sem navijac Maribora,ampak se zal moram obrniti proti klubu,klub nebi bil v tej poziciji na lestvici,ce ne bi bil Milanic v poziciji trenerja,z temi igralci v klubu je ta pozicija na lestvici pravi cudez,samo glupi Mariborcani niso sposobni dojeti,da dirigensko palicico v klubu drzi Zahovic,vse skupaj je na poti proti propadu,preprican sem,da ce bi imel Milanic glavno besedo v klubu,bi bila situacija povsem drugacna in mnogi igralci ne bi bili niti blizu zelenici na tekmah
Sentis
12. 05. 2019 13.47
+33
Sem bil včeraj na tekmi. Nihče jim ne bi zameril, če bi izgubili, medtem pa pustili srce na igrišču. Poraz je sestavni del športa. Boli pa, da so se tako poceni prodali. Igra brez volje, nobene energije, podajali so si žogo kot v vrtcu, še tam bi imeli več uspešnih podaj. S takim finančnim vložkom, trenirati v takšnihpogojih, dobivati takšne plače, klubske avte, igrati pred razprodanim stadionom.... pa to bi morali grist na igrišču in kri scat. Samo to jim zamerim, prvaki bomo, samo z zelo grenkim priokusom.
Thomasb
12. 05. 2019 14.10
+17
to si lepo napisal,naslova si nismo zaslužili
vinogradnik33
12. 05. 2019 13.08
+19
Mariborčani so prepolni samega sebe , toda v zadnjem času jim ne gre vse tako kot bi želeli , nepričakovani remiji in sedaj težka zguba 3:0 katastrofa !
Thomasb
12. 05. 2019 13.07
+24
če olimpija ne bi imela mandariča je že prvak,edino pravo opravičilo bi bilo,da zahovič in milanič odideta,dovolj sta si nabasala denarja,kot zvest navijač maribora tega opravičila enostavno ne morem sprejeti,ni to edina tekma z katastrofalno slabo in neatraktivno igro,prosim darko in viskimen,goodbye
Pozitiven
12. 05. 2019 12.41
+19
Premotivirani ali preutrujeni ali prekrokani za prenaglo praznovanje osvojitvi naslova.
Sandi Cvetežar
12. 05. 2019 12.40
+15
Škoda, da se je Milanič efekt prenesel na vse v klubu. Vse smo delali prav, ampak.... Dobro smo stali na igrišču, ampak, ta gol nas je presekal.... S takšno organizacijo kluba, kot ga ima MB, mislim da so te izgovori neumni. Glede na vse bi moral bit MB prvak brez vsakih izgovorov(sodniki)!!!!! Upam da jih je malce sram. Verjetno bo pa zdej mobilizacija pred pokalom, tko da...
ivan.z Doba
12. 05. 2019 12.20
+27
"Ako hočeš pobjediti, ne smeš izgubiti!"(Grumf). Še posebej boli rezultat 0:3, sredi Maribora! Bravo Olimpija! Tako so izgoreli v želji po zmagi, da so pozabili igrati.
pomlad14
12. 05. 2019 12.32
-11
Me zanima kam bodo deževale čestitke na koncu prvenstva in komu bodo rekli bravo.
Optimisty
12. 05. 2019 12.50
+21
Jst vam brez težav že zdaj čestitam za naslov👌včeraj je pa bolel poraz ni kaj, premagala vas je ekipa ki ima že 4 trenerja v sezoni in vedno znova novo neuigrano enajsterico. Pa fajn zalijte naslov
ivan.z Doba
12. 05. 2019 13.27
+12
Čestitke Mb za osvojen naslov prvaka in (morda!) pokala. BRAVO Olimpiji za včerajšnjo zmago in DOBLJENE vse tri derbije v Mb. Včeraj je Olimpija zopet nadigrala Mb in pokazala kako velik klub je, kljub letošnjim Mandaričevim pretresom med sezono.
Enmajstr
12. 05. 2019 12.01
+8
Glejte rajši giro
Bol?ev Pepe
12. 05. 2019 11.59
+0
Vitruvio
12. 05. 2019 11.50
+40
Bili smo premotivirani................hahaha.....tega pa še nisem slišal . Morda je mislil ,da so bili z mislimi že za šankom ?