Nogomet

Nogometni prestopni rok: Matavž tudi uradno v Serie A, nekdanji igralec Gorice v Juventus, Bayern z novim branilcem

Ljubljana, 01. 02. 2016 19.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
T.Š./T.Z./STA
Komentarji
2

Zadnji dan zimskega prestopnega roka v večini evropskih držav je prinesel nekaj zanimivih prestopov. Okrepil se je münchenski Bayern, na poti v Juventus sta dva igralca Pesara, za Sampdorio bo znova igral Quagliarella, Matavž bo igral v Genovi.

Slovenski napadalec Tim Matavž se seli v Serie A, kot smo že poročali, sedaj je tudi uradno postal član italijanske Genoe, kar so potrdili tudi na klubski spletni strani.  Matavž je igral za nemški Augsburg, kjer ni dobil veliko priložnosti, v italijanskem klubu bo igral kot posojen igralec do konca sezone.

Niasse v Everton za 17,9 milijona
Krepko je v blagajno segel Everton, ki se je okrepil z Senegalcem Oumarjem Niassejem za skoraj 18 milijonov evrov. Nogometaš bo naslednja štiri leta in pol igral za angleško moštvo, moskovska Lokomotiva bo dobila 17,9 milijona evrov odškodnine.

Napadalec iz Slonokoščene obale Seydou Doumbia, ki je za svojo izbrano vrsto igral na 35 tekmah, pa bo do konca sezone posojen Newcastlu. Ta je uspešno igral za švicarski Young Boys in moskovski CSKA, v serie A pa je za Romo igral le na 13 tekmah.

Francoski bočni branilec Mathieu Debuchy bo do konca sezone kot posojen nogometaš londonskega Arsenala igral za francoskega prvoligaša Bordeaux. Tridesetletni branilec je v 18 mesecih, odkar se je pridružil topničarjem, zanje začel le na 12 ligaških tekmah. Pred prestopom k Arsenalu je Debuchy odigral 301 tekmo za Lille. Francoz je bil član izbrane vrste za evropsko prvenstvo 2012 in svetovno 2014, nazadnje pa je za Francijo igral septembra 2015.

Bayern z novim branilcem
Serdar Tasci, nemški centralni branilec, se vrača v Bundesligo. Do konca sezone bo kot posojen nogometaš nastopal za Bayern iz Münchna. Poleti 2013 je Tasci iz Stuttgarta prestopil v prvo rusko ligo. Pri moskovskem Spartaku so za njegove usluge odšteli štiri milijone evrov, za polletno posojo pa so pri bavarskem velikanu odšteli dva in pol milijona evrov.

Quagliarella znova za Sampdorio
Italijanski nogometni napadalec Fabio Quagliarella bo do konca sezone kot posojen nogometaš Torina igral za tekmeca iz elitne italijanske lige genovsko Sampdorio. Samdporia je tako zapolnila vrzel, nastalo po odhodu Ederja k milanskemu Interju. Torino pa je v svoje vrste pred tem pripeljal Cira Immobileja. Quagliarella, nekdanji nogometaš Juventusa, Napolija, Udineseja, Ascolija, Fiorentine in Chietija, je v tej sezoni v dresu Torina dosegel pet zadetkov.

Iličić z novim soigralcem
Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić je dobil novega soigralca. Do konca sezone bo kot posojen nogometaš angleškega Leicester Cityja za italijansko Fiorentino igral francoski branilec Yohan Benalouane.

Montoya na posojo v Betis
Španski nogometni velikan Barcelona je Martina Montoyo do konca sezone posodil tekmecu iz elitne španske lige Betisu iz Seville. Štiriindvajsetletni desni bočni branilec je sicer poleti za dve leti odšel na posodo k milanskemu Interju, pri katerem pa je zbral le tri nastope.

Perotti v večnem mestu
Luciano Spaletti je pri Romi dobil novega nogometaša. Argentinec Diego Perotti je novo ime v večnem mestu. Za sinove volkulje bo s strani Genoe posoje do konca naslednje sezone. Rumeno-rdeči so si zagotovili tudi možnost odkupa. Znesek za dokončni prestop naj bi bil 9 milijonov evrov.

Doumbia posojen srakam
Newcastle United si je na zadni dan prestopnega roka omislil novega napadalca. Reprezentant Slonokoščene obale Seydou Doumbia se bo iz Rome v Newcastle preselil za pol leta.

Gianluca Lapadula od ND Gorice do torinskega Juventusa
Nekdanji nogometaš novogoriškega prvoligaša Gianluca Lapadula bi utegnil v naslednjih urah prestopiti v Juventus.  Letos je v dresu Pescare v Serie B na triindvajsetih tekmah dosegel 14 zadetkov in zapisal še 4 asistence. Njegove dobre igre niso ostale neopažene. Po Sky Sport je posel, ki bo v Torino preselil starega znanca slovenskih zelenic skupaj s soigralcem Gianluco Caprarijem, zelo blizu dogovora. Omenjeni dvojec naj bi bil do konca sezone posojen v Pescaro.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
01. 02. 2016 20.55
+4
lapadala je multi talent. izreden nogometas tudi coda.
TilenRakovec
01. 02. 2016 20.31
+9
Na Lapadulo sem opozarjal že v sezoni ko je igral za Gorico. Meni se je zdel celo bolj koristen igralec od Code in mi je žal da že takrat nekateri niso videli njegovega potenciala.