Nogomet

(Za zdaj) tihi kandidat Čeferin že dobil prvega protikandidata: Van Praag v boj za Platinijevega naslednika

Basel, 18. 05. 2016 16.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik nizozemske nogometne zveze (KNVB) Michael van Praag je kot prvi vstopil v boj za naslednika Michela Platinija kot predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa). Med možnimi kandidati za naslednika Platinija se sicer omenja tudi predsednik NZS-ja Aleksander Čeferin, ki pa zadeve ne želi komentirati.

68-letni Van Praag si želi naslediti Platinija.
68-letni Van Praag si želi naslediti Platinija. FOTO: AP

"Želi si končati še dve leti in pol Platinijevega mandata, nato pa odstopiti in narediti prostor za novega predsednika s široko podporo," so sporočili s KNVB. "Uefa trenutno potrebuje nekoga, ki povezuje. Želim uporabiti izkušnje, mrežo in znanje, da zvezo spet povežem v celoto," pravi 68-letni van Praag in dodaja, da si želi Uefo popeljati v mirnejše vode.

Predsednik španske nogometne zveze, Bask Angel Maria Villar Llona, bo ob koncu letošnjega evropskega prvenstva v Parizu, ob odsotnosti prvega moža evropskega nogometa s polnimi pooblastili, izročil pokal za naslov evropskih prvakov v nogometu, 60 cm visoko in osem kilogramov težko lovoriko iz srebra, poimenovano po Henriju Delaunayju.

"Uefa potrebuje kontinuiteto, stabilnost, kredibilnost in vodstvene sposobnosti. To lahko pričakujete od mene," je samozavesten van Praag, ki je lani neuspešno kandidiral za predsednika Mednarodne nogometne zveze. Rok za oddajo kandidatur za novega predsednika Uefe je 20. julij, volitve pa bodo predvidoma 14. septembra v Atenah.

Predsednika španske in portugalske zveze Angel Maria Villar in Fernando Gomes sta prav tako med tistimi, ki jih omenjajo v zvezi s kandidaturo za prvega moža Uefe, enako pa velja za predsednika Nogometne zveze Slovenije Aleksandra Čeferina, ki pa teh namigovanj tudi danes ni želel komentirati.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
19. 05. 2016 15.07
+1
Upam, da Čeferinu ne uspe !!! V Sloveniji ni sposoben aktivirati zakona o navijačih....
jimi62
18. 05. 2016 16.58
ma kaj hoče ta usrana evropa. samo krasti znajo ti zavaljeni evropski poslanci in birokrati. boli jih patka kako bo narod preživel,samo da imajo svojo svinjsko rit polno.marš evropa, ki ima za mnoge države fašistične metode .komaj čakam razpad evrope.
macek_garfield
18. 05. 2016 16.52
+2
ce bo ceferinko postal predsednik bo te tajnice in tajnike tak fugiral da dol pades pa to
KiNgKoNg
18. 05. 2016 16.52
Van Praag, lol.