Nogomet

Za vse je kriv 'Pizzaiola' …

Pariz, 18. 07. 2012 16.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Švedski nogometni napadalec Zlatan Ibrahimović je novi član Paris Saint Germaina, za vse njegove mega prestope pa je 'kriv' zakoniti zastopnik Mino Raiola oz. 'Pizzaiola', kot šaljivo imenujejo kralja nogometne tržnice.

Nogometni napadalec Zlatan Ibrahimović se lahko za izjemne prestope v prvi vrsti zahvali svojemu izjemnemu agentu Minu Raioli. Sin italijanskih izseljencev, ki so imeli v Haagu picerijo, kjer je komunikativni Mino delal, se je hitro spoprijateljil s številnimi nogometaši, ki so radi zahajali v njihovo gostilno. Med tistimi, ki so se tja odpravili na italijansko specialiteto, je bil tudi nekdanji član amsterdamskega Ajaxa Ibrahimović.

Raiola (desno) je zelo cenjen pri AC Milanu.
Raiola (desno) je zelo cenjen pri AC Milanu. FOTO: Reuters

Kako zelo uspešen je Raiola v svojem poslu, govori le ena izmed potez: Potem ko je njegov klient odlično odigral prvo sezono pri Juventusu, se je Španec odpravil k vodstvu madridskega Reala in jim ga ponudil za 70 milijonov evrov. To je bila sicer popolna laž, a z njo je svojemu varovancu uspel zagotoviti boljšo pogodbo za naslednjo sezono. Leto 2010 pa je bilo posebej uspešno zanj. Potem ko so ga pri Ajaxu vrgli iz kluba (to se je zgodilo, ker je Maxwella in Zdeneka Grygero nagovoril, da oddelata pogodbo do konca in se nato brez odškodnine preselita k Interju oz. Juventusu), je začel skrbeti za Maria Balotellija, z Ibro pa se je dogovoril za selitev iz Barcelone k AC Milanu.

Ta kupčija je predstavljala nekakšno življenjsko delo. Spomnimo, da so se Ibre zaradi njegovega značaja želeli pri Barci rešiti, Šved si je zaželel vrnitve v Italijo, samo leto poprej pa so zanj Interju odšteli 49 milijonov evrov in Samuela Eto'oja (takrat je bil vreden 20 milijonov evrov). Pri katalonskem ponosu niso želeli slišati nič o nižji odškodnini od 50 milijonov evrov, a tu se je vključil Raiola. Po dolgotrajnih pogajanjih se je dogovoril, da Šved klub zapustil takoj, a za pol cene s tem, da bo sezono 2010/11 pri rossonerih oddelal kot posojeni igralec, nato pa ima milanski klub predkupno pravico, cena odškodnine pa znaša 24 milijona evrov. Pri AC Milan so bili nad pogajalskimi sposobnostmi Španca tako navdušeni, da so ga poslali v Manchester, kjer je vse kazalo, da od selitve Robinha v Milano ne bo nič, a razpletlo se je po željah Adriana Gallianija in sodelavcev. Po vseh mega prestopih, ki so mu uspeli, se je tako po koncu Eura, ko je dejal, da je Balotelli igralec, ki je vreden 200 milijonov evrov, smejal le še malokdo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blowmeaway1
19. 07. 2012 00.37
+8
obvlada svoj biznis ni kej
superfly7
18. 07. 2012 16.59
+14
Balotelli 200mil€ ... smejejo se mu še zdaj vsi...