Nogomet

Bilićeva kladiva na mestnem derbiju šokirala Tottenham, ki je s porazom odprl vrata Chelseaju do novega naslova

London, 05. 05. 2017 22.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

West Ham je v 36. krogu angleške Premier League v londonskem derbiju poskrbel za hudo zaušnico mestnemu rivalu Tottenhamu. Ta je v boju za naslov angleškega prvaka izgubil (0:1) na gostovanju na olimpijskem stadionu, kar bi v ponedeljek lahko izkoristil vodilni Chelsea in se ostrogam oddaljil že za velikih sedem točk.

Lanzini je bil mož odločitve na londonskem derbiju.
Lanzini je bil mož odločitve na londonskem derbiju. FOTO: AP

Tottenham s porazom, ki je presenetljivo prišel po devetih zaporednih zmagah v Premier League, ostaja pri 77 točkah, vodilni Chelsea pa jih ima s tekmo manj 81. V prvem polčasu so dominirali nogometaši Tottenhama. Ob strelu Harryja Kanea v 22. minuti se je s krasno obrambo izkazal West Hamov čuvaj mreže Adrian, petnajst minut kasneje pa je veselje gostov preprečil malce premalo natančen strel Christiana Eriksena. Ta je sprožil z razdalje, a je njegov strel letel za las mimo Adrianove vratnice.

V drugem polčasu se je znova izkazal domači vratar Adrian, ki je zaustavil strel Heunga-Min Sona. Korejec je sprožil z roba kazenskega prostora, a je španski čuvaj mreže žogo uspel preusmeriti v kot. Kazen za neučinkovitost ostrog je prišla že minuto kasneje, ko je na drugi strani kladiva v vodstvo popeljal Argentinec Manuel Lanzini. Vezist West Hama je bil ob strelu ganskega vezista Andreja Ajewa po odbiti žogi na pravem mestu ob pravem času in z močnim strelom neubranljivo poslal žogo za hrbet Huga Llorisa. Ta je sicer v Premier League klonil sploh prvič po več kot 500 minutah.

V 76. minuti je sledila nova krasna priložnost za West Ham, ko je po napaki Tottenhamove obrambe, natančneje belgijskega branilca Tobyja Alderweirelda, do strela znotraj kazenskega prostora prišel argentinski napadalec Jonathan Calleri, a se je s fantastično obrambo izkazal Lloris. Ta je z levico žogo uspel preusmeriti v kot in ohranil ostroge pri življenju. Kljub številnim menjavam Mauricia Pochettina Tottenham do konca tekme ni prišel do zadetka, tako da je ostalo pri veliki in pomembni zmagi nogometašev West Hama, ki se bodo do konca lige borile celo za osmo mesto Premier League (pred 36. krogom so bili šele na 15. mestu). Z zmago so kladiva, ki jih vodi nekdanji hrvaški selektor Slaven Bilić, prešla magično mejo 40 točk, ki je tako pogosto opevana za obstanek med elito (42 točk).

Izid:

West Ham – Tottenham 1:0 (0:0)
Lanzini 65.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariomandzukic
06. 05. 2017 10.32
-5
Bilica vidim v roku od 3,4 let na klopi enega izmed gigantov.neverjetn trener
Iniesta
06. 05. 2017 12.54
-1
videonadzor
06. 05. 2017 15.34
Paštašutar
06. 05. 2017 09.32
+3
Ne ustrezajo ti veliki stadioni Totenhemu,ze v ligi prvakov jee bilo to opazna,ne vem pa kaj bo drugo sezono,ko bodo prav vse tekme igrali na Wembliju! Se bo treba navadit,ne bo druge!! Pa tudi West Hamova statistika ni ravno najboljsa 7-4-7,sm preprican,da bi imeli na starem stadionu vec pik !!
Uporabnik1110355
06. 05. 2017 08.10
+1
Če to prenesemo v Moto Gp, je West Ham tokrat nešportno oviral Totenham pri osvojitvi prvenstva. Prosto po Rossi fanih.
Hachi
06. 05. 2017 09.47
+6
Ce prenesemo to v moto gp,bi izgledalo nekako tako samo v primeru,da bi naslednjo tekmo igral west ham proti chelseaju in igral tako,da bi imel tri penale,pa ne bi niti streljali na gol courtoisa,za namecek pa celi tekmo igrali z igralcem vec,pa ne bi niti poskusali zmagati,ampak bi sr enostavno brez menjave v celi tekmi zadovoljili s porazom.tako nekako bi moralo to izgledati, ce ze zelis biti pameten in primerjati dolocene poteze v moto gpju z vcerajsnjo tekmo.
MM?
06. 05. 2017 10.09
+1