Nogomet

West Hamu se je zalomilo že na drugi tekmi

London, 15. 08. 2015 20.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
2

Vstop londonskega West Ham Uniteda v novo ligaško sezono je bil sicer veličasten. Toda po uvodni zmagi v gosteh pri Arsenalu minuli teden, se je moštvu trenerja Slavena Bilića na domačem Upton Parku že zalomilo, boljši je bil Leicester City.

Leicester, ki je lani komaj uspel obstati v angleški Premier ligi, je tako zmagal že drugič zapored in spet zasedel vodilni položaj na lestvici. Gostje iz osrednje Anglije so se domačinom pogumno zoperstavili že na začetku tekme, sredi prvega dela pa z odličnim gibanjem vezne vrste že povsem prevladovali. Westhamovce je navdih gostov popolnoma presenetil. 35.000 gledalcev na londonskem vzhodu je dokončno šokiral zadetek Shinjija Okazakija.

Japonec je žogo v mrežo potisnil z glavo, in to po vztrajni solistični akciji. Obramba West Hama se je zdela prav otročje zmedena, saj skoraj ni posredovala, izjema je bil vratar Adrian, ki pa drugega poskusa Leicesterjevega ofenzivca ni zmogel zaustaviti. Kovači so do odmora ostali vkopani in zato tudi kaznovani. Še enkrat več je levokrilni Mark Albrighton izigral obrambo v violično-modrih dresih ter sredi kazenskega strela odkril nepokritega Riyada Mahreza. Alžirec si je zadetek več kot zaslužil, saj je bil vse do tedaj on tisti, ki je najbolj upehal domače.

Slaven Bilić na novinarski konferenci po tekmi.
Slaven Bilić na novinarski konferenci po tekmi. FOTO: Matjaž Ambrožič
V drugem delu se je West Ham predstavil kot precej bolj zbrana in povezna ekipa. Zadetek Dimirtija Payeta je sledil po lepi kombinaciji že znotraj šestnajstmeterskega prostora in predhodnem neuspešem izbijanju gostov. Francozu je asistiral Senegalec Cheikhou Kouyate. Do konca tekme so spet nekajkrat zapretili nogometaši Leicesterja, ki jim moči za nove proti napade še kar ni zmanjkalo. Prav nasprotno od West Hama, ki si v zključku obračuna ni znal več pomagati. Ob koncu tekme je bil izključen še West Hamov vratar Adrian, saj je z grobim prekškom zaustavil Mahreza, in to na nasprotnikovi polovici igrišča. Leicesterjev zvezdnik je bil namenjen proti zadnjem napadalskemu manevru, medtem ko je nazaj v svoja vrata pogitel tudi zapozneli Španec. Zadnjo minuto je kot vratar domačinov nastopil branilec Carl Jenkinson.

Po tekmi je trener domačih Slaven Bilić na tiskovni konferenci pojasnil, da so njegovi varovanci igrali slabo ter tekmo praktično izgubili že v prvem delu: “Če ti ne uspe poloviti odbitih žog, je po tebi. Tako se tekem ne zmaguje, še posebej ne tu v Premier ligi.” Claudio Ranieri, strateg Leicester Cityja, pa je presrečen povedal, da je zanj najboilj pomembna predstava celega moštva, pa čeprav, kot je priznal, je bilo to v drugem počasu na zahtevni preiskušnji. Italijan je še dodal: “Pogledam že, na tabelo že pogledam, toda zbranih šest točk me - te me razveseljujejo najbolj”.

Pasica Matjaž Ambrožič
Pasica Matjaž Ambrožič FOTO:

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

walter2
16. 08. 2015 09.43
+13
Kje je zdaj "pametni" komentator Mandžukič,ki je Biliča po prvi tekmi že videl na klopi Reala?
catman
16. 08. 2015 15.21
+12