Nogomet

Wenger sam sebi stopil v bran: Real že pet let ni osvojil španske lige

London, 03. 05. 2017 18.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoskemu trenerju Arsenu Wengerja so po pisanju angleških medijev na klopi Arsenala šteti dnevi. Svoj neuspeh pa je nedavno primerjal kar z mogočnim madridskim Realom: ''Real že pet let ni osvojil španske lige. Liverpool je zbral že več kot 20 let brez naslova v Premier League. Težko je, ena stvar je potegovati se za naslov, druga pa ga je osvojiti.''

Arsene Wenger je podal zanimivo primerjavo ...
Arsene Wenger je podal zanimivo primerjavo ... FOTO: AP

Arsene Wenger, ki se v tej sezoni na Emiratesu pogosto srečuje z napisi Arsenalovih navijačev "Wenger, odidi", si najbrž ni pridobil novih simpatij, potem ko je Arsenalove neuspehe v zadnjih sezonah primerjal z madridskim Realom. Z najbolj dominantnim klubom v zadnjih petih letih v evropskih tekmovanjih je francoski strateg opravil sila zanimivo primerjavo. "Real že pet let ni osvojil španske lige,'' je dejal 67-letni strateg topničarjev. Ob tem je malce pozabil, da je Real v zadnjih treh letih kar dvakrat osvojil Ligo prvakov, ob tem pa v minulem letu dodal še Uefin superpokal ter lovoriko na svetovnem klubskem prvenstvu.

Arsenal angleškega prvenstva ni osvojil že vse od leta 2004, v zadnjem času pa izgublja tudi primat na severu Londona, kjer vse močnejši postaja Tottenham. Je pa Arsenal v zadnjih treh sezonah dvakrat dvignil lovoriko pokala FA. "Če ne osvojiš lige, pokala FA ali Lige prvakov, ljudje mislijo, da je sezona polomija. Če pogledamo zadnje tri sezone, smo dvakrat osvojili pokal FA in zaključili na drugem, tretjem in četrtem mestu. Sedaj smo v novem finalu pokala FA, toda očitno je, da nismo zadovoljni," je dejal Wenger. Temu se stolček pošteno trese, potem ko Arsenalu slabo kaže v boju za Ligo prvakov. "Seveda imam raje, da me imajo radi, kot da me sovražijo,  toda tega ne morem preprečiti," je še dejal Francoz na vse bolj majavi klopi Arsenala. Topničarji za četrtim mestom, ki še vodi v kvalifikacije Lige prvakov zaostajajo za šest točk, a imajo ob tem tekmo manj od Manchester Cityja in Manchester Uniteda, ki sta četrti oz. peti.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hachi
04. 05. 2017 14.21
+1
haha, kaki obupni poskusi Wengerja. Ja, Real ni osvojil naslova v Spaniji, pozablja pa Wenger, da tudi morda zaradi tega ni istega trenerja. Liverpool ni okusil naslova prvaka v Angliji ze vec kot 20 let, ampak tudi trenerjev se je v 20 letih zamenjalo ze kar precej. vsi, ki jim je v interesu, da so prvaki, nekaj naredijo na tem. Ce ne gre drugace, zamenjajo trenerja, igro, miselnost,... le pri Arsenalu so ocitno slepi. Prav smilijo se mi navijaci topnicarjev, ker si glede na renome kluba, zasluzijo kaj vec od tega, kar jim zadnja leta klub ponuja za najdrazje karte.
Paštašutar
04. 05. 2017 11.26
+0
Star je,ze razmislja butasto !! Ta izjava to potrjuje in dodaten komentar sploh ni potreben !!
Campeones34
04. 05. 2017 11.21
+5
Pa ce bi Wenger samo pogledal kaj se dogaja s trenerji reala ce ne osvojijo la lige v 2 sezonah:)
Campeones34
04. 05. 2017 11.19
+2
Heh, z razliko da je Real osvojil v teh 5ih letih 2x LP, morda letos se tretjic, kar so samo mokre sanje wengerja
Supafly
04. 05. 2017 09.13
+4
Joj,sam seb v skledo pljuva..real je na poti osvojitve državnega naslova,na poti ubranitve prvaka LP,arsenal je pa v ligi prvakov zato,da izgubi 5-0 proti bayernu na začetku in se potem poslovi
CURVANORD Zanetti
04. 05. 2017 08.31
+4
Wenger ne ve da so ravno zaradi tega menjavali trenerje hahaha keri izgovor
TheNormalOne
03. 05. 2017 21.33
+11
G. Wenger, treba se bo sprijazniti da je odhod neizbežen. Tale izjava pa je precej nesmiselna glede na Realov uspeh v Evropi v zadnjih letih.