Nogomet

VIDEO: Wenger podaljšal pogodbo, lastnik Arsenala pravi: Arsene ima našo polno podporo

London, 31. 05. 2017 14.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./T.Š./STA
Komentarji
7

Francoski trener Arsene Wenger je tudi uradno podpisal novo dveletno pogodbo z londonskim Arsenalom. Francoz, ki je na klopi topničarjev že 21 let, je na ta način le potrdil novice spreteklih dni, da se s klubom na Otoku dogovarja o novi pogodbi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lastnik Arsenala Stan Kroenke in vodstvo kluba imata zaupanje v francoskega stratega, ki je že 21 let na čelu londonskega kluba. Navijači so med sezono negodovali nad rezultati topničarjev, a to ni spremenilo mnenja odgovornih ljudi v klubu. Arsene Wenger je danes tudi uradno podaljšal pogodbo za dve leti in dejal: "Ljubim ta klub in v prihodnost gledam z optimizmom in navdušenjem. Gledamo na stvari, kjer delamo dobro, želimo, da bi bili boljši tudi na drugih področjih. To je močna skupina nogometašev in z nekaj dodatki smo lahko še uspešnejši. Usmerjeni smo v izziv angleškega ligaškega tekmovanja in to bo naš cilj letošnje poletje in naslednjo sezono. Hvaležen sem, ker imam podporo vodstva kluba in Stana (Kroenkeja, op.p.), da storimo vse, kar lahko, da osvojimo več lovorik. To je želja vseh nas in vem, da je to tisto, kar zahtevajo naši navijači po svetu."

"Naša ambicija je osvojiti Premier League in druge pomembne lovorike v Evropi. To je tisto, kar pričakujejo navijači, igralci, trener, vodstvo in vsi, ki delajo v klubu in ne bomo se ustavili, dokler tega ne dosežemo. Arsene je najboljša oseba, da nam pomaga to uresničiti. Ima fantastične dosežke in ima našo polno podporo," je svojo odločitev pojasnil lastnik kluba.

Kot poročajo nekateri mediji, ki se sklicujejo na otoški BBC, pogodba nima klavzule o predčasni prekinitvi, saj uprava kluba, ki ima dom v severnem predelu Londona, in Wenger menita, da to ni potrebno. Arsenal je sezono v Angliji končal na petem mestu prvenstvene razpredelnice in prvič po letu 1996, odkar stroko vodi 67-trener, ostal brez mesta med najboljšo četverico, ki zagotavlja igranje v Ligi prvakov. Prav slaba uvrstitev in nezadovoljstvo navijačev sta bila razlog za ugibanja o možnem odhodu Francoza iz kluba.

Arsene Wenger
Arsene Wenger FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JbmTiMt
31. 05. 2017 22.09
+0
črn dan za arsenal
ggez
31. 05. 2017 22.00
Diavolo 666
31. 05. 2017 19.44
+2
Wenger je med trenerji , kot Toti med igralci . Kapo dol takšnim ljudem
blef
31. 05. 2017 18.04
-1
Letos prvič od kar jih vodi Wenger niso med prvih 4. Gre za konstantnega trenerja, ki ima lepe rezultate glede na vložek. V zadnjih dveh sezonah bi lahko osvojili ligo in so odpovedal. Sedaj bo težje in se bojim, da ne bo slavno končal. MC, MU imata neomejen vir denarja potem so tukaj še CH in Tot......težko bo. Upam na najboljše pričakujem najslabše.
kor22
31. 05. 2017 16.46
+1
on je legend leader boss
dajno
31. 05. 2017 15.25
+9
Večni luzer. Se pa tega zaveda in je srečen da vleče dobro plačo. Ne razumem pa kluba, da nima večje ambicije
drimtim
31. 05. 2017 18.54
-2