Nogomet

Wenger: Drogba ima zgolj srečo

London, 30. 11. 2009 11.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Menedžer Arsenala Arsene Wenger je po porazu svojega kluba proti Chelseaju z 0:3 znova presenetil z nekaterimi izjavami. Francoz, kot kaže, drugače vidi stvari na terenu kot večina.

Wenger ni ravno navdušen nad predstavami Drogbaja. Morda zato, ker je Arsenalu na 11 srečanjih zabil 10 golov.
Wenger ni ravno navdušen nad predstavami Drogbaja. Morda zato, ker je Arsenalu na 11 srečanjih zabil 10 golov. FOTO: Reuters

Modri iz Londona so svoje mestne rivale v nedeljo povsem nadigrali, igralec srečanja je bil z dvema zadetkoma Didier Drogba. Napadalec iz Slonokoščene obale pa ni navdušil Arsena Wengerja: "Nihče mi ne more reči, da nima sreče. Trenutno prekipeva od samozavesti in vse kar poskusi konča v mreži. Prvi zadetek je bil gol igralca, ki povsem verjame vase. Je dober igralec in smešno je, kako je učinkovit, kljub malemu številu dotikov z žogo. Jimmy Greaves je bil izjemen igralec, saj se ga še danes spominjamo. Drogba trenutno le udari po žogi in ta čudežno konča v mreži." Kot kaže, je francoski strokovnjak spregledal, kako je Drogba s svojo močjo in zagnanostjo popolnoma ponižal Arsenalove mladeniče.

Ponovno je bil veliko kriv tudi sodnik Andre Marriner, ki je razveljevil zadetek Andreja Aršavina, saj je pred tem Eduardo storil prekršek nad vratarjem Petrom Cechom. "Rezultat ni pravičen, saj ne odseva pravega dogajanja na terenu. A izida ne moremo spremeniti. Razveljavljen zadetek je bil ključni dogodek srečanja. Odločitev ni bila pravilna. Kako je lahko sodnik videl, da je Eduardo izbil žogo Cechu, če je pred njim stal nogometaš Chelseaja? To je bila izjemno velika napaka," je po srečanju besnel Wenger.

Didier Drogba je trenutno najbolj vroč napadalec na Otoku.
Didier Drogba je trenutno najbolj vroč napadalec na Otoku. FOTO: Reuters

Veliko bolj zadovoljen je bil po srečanju trener zmagovalnega moštva Carlo Ancelotti, ki je letos prerodil Chelsea. Njegovi varovanci so namreč v 14 krogih Premier League prejeli zgolj osem zadetkov in imajo pred najbližjim zasledovalcem Manchester Unitedom pet točk prednosti. "To je bila izjemno dobra predstava. Če pri Arsenalu slaviš s 3:0, si zares opravil dobro delo. V fazi obrambe smo bili izjemni, vsi igralci so se podredili moštu in uspeli žogo zadržati na sredini terena. Zaradi tega smo dobili tekmo. V prvem polčasu smo dvakrat zadeli, v drugem pa smo srečanje le mirno kontrolirali," je dejal nekdanji trener Milana.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (48)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

neiiX
04. 12. 2009 12.14
Joj in ta Chelsea .. oz. njegovi navijači. Prepričan sem, da pred prihodom Abramoviča ni nihče navijal za Chelsea, ker bi bilo v tistih časih to enako kot da bi danes navijal za Wolverhampton Wanderers. Se pravi kot da bi navijal za klub brez kakšne specifične zgodovine in brez odmevnejših uspehov od ustanovitve do danes. Seveda pa denar vse spremeni. In recimo da je oproščeno ljudem, ki so začeli nogomet spremljati leta 2002-2003. Tisti ki pa so stari 20 let in spremljajo nogomet od uvrstitve slovenije na EP naprej pa lahko samo rečem da niste nič drugega kot ljudje ki se ozirajo samo za uspehi. Navijam za Chelsea ker ima največji finančni zalogaj in bo verjetno osvojil vse kar se osvojiti da. Vprašaš kdo je rezervni vratar pa vse ostane nemo ... Žalostno pa pač je, da tudi taki ljudje obstajajo :D
Jorge99Lorenzo
01. 12. 2009 21.31
izgovori, izgovori .... Drogba je najbolši napadalec na svetu in Wenger je samo fouš ker ga on nima :D
malidzole
01. 12. 2009 15.10
hahaha kere ta wenger poka z njim pa tud privrženci arsenala kao čelsi igra bunker in zato ne more dt arsenal gola ja pač to pomen da so slabi ker domžale tud lohk igrajo bunker prot čelsiju pa jih bo useen nabou 10:0 tko da tist k ni zmožn bunkerja izigrt je pa č slb tko k na euru k so grki bli prvaki z bunkerjom usi ostali so bli nesposobni ga razbit in to je to
lajkoss
01. 12. 2009 09.36
Sorry, ampak res mi grejo na živce komentarji o tradiciji ipd.
lajkoss
01. 12. 2009 09.33
Chelsea je od leta 1905. Pa zakaj so Arsenal, LiverFool in Man United nekaj posebnega, če so začeli prej zapravljati denar kot Chelsea.
lajkoss
01. 12. 2009 09.30
Razumem, da ste navijači razočarani in se tolažite s tradicijo, ker so vaši klubi trenutno nemočni. Ampak taki ste ko pleh pičke: Ni važno, če je dec dober, važn, da je star.
lajkoss
01. 12. 2009 09.27
Kolikor jaz raumem vsakoletno prvenstvo poteka na podlagi medsebojnih tekem klubov in kdor osvoji največ točk zmaga. Še nikoli nisem slišal, da je najboljši tisti, ki je najstarejši.
lajkoss
01. 12. 2009 09.22
Naj mi en že enkrat razloži, kaj ima zgodovina s sedanjostjo in realnostjo.
Fabregas1991
30. 11. 2009 21.59
@ OBREZSUCKS - brezveze se je prepirat s takimi kot si ti .Stavm da si star največ 15, 16 let. Če si pa slučajno več si pa za svoja leta res otročji. Sploh ja pa ARSENAL>>>>>čelski. V številu lovorik se Čelski še dolgo ne bo mogel primerjati z Arsenalom. Arsenal je velik klub z bogato in dolgo zgodovino , kar za tvoj klub ne bi mogli reči. Malo si poglej kje ste bili pred Abramovičem.Kokrat ste bli do takrat prvaki? Aja sej res pred 2003 sploh nisi vedu da obstaja kakšen klub ki se imenuje Chelsea . Sploh pa če te spomnm je Arsenal lani premagal Chelsea na Stamfordu. Sicer se mi zdi tole kreganje po forumih brezveze ampak tole je pa mal preveč. Sam še to manka da se najde kakšen "navijač" Cityja pa začne govort kako L'pool in United nimata pojma pa sta najbl bedna kluba. Če nebi blo Abramoviča ti še danes ne bi vedu kaj je to Chelsea kaj šele da bi naviju za njih. Pa brez zamere do ostalih navijačev Chelseaja , ki so bolj objektivni in ne nabijajo kr nekih bedarij.
AnRot
30. 11. 2009 21.13
Drogba je pokazal da je dober igralec pa da bo še naprej treso mrežo nasprotniko
OBREZSUCKS
30. 11. 2009 21.12
FABREGAS TI NIMAS POJMA! VSAKO LETO JOKATE KUK MATE POSKODOVANIH!! JA SEVEDA CE PA SAM BEDN IGRALCI TAM IGRAJO!! SPRIJAZNI SE ZE ENKRAT DA TUD BLIZU CHELSEJA NISTE!! IN TO ZE ZELO DOLGO CASA! OVCE!! CHELSEA FOREVER
Fabregas1991
30. 11. 2009 20.14
footballfan -Zakaj potem Drogba ni najboljši strelec lige? SEJ JE (sicr skupi z Defoejem) @chelsea_man - vseeno Chelsea nima toliko poškodb kot Arsenal. Pri Arsenalu praktično ni igralca , ki letos še ni bil poškodovan. Tudi Arsenal ima dolgo klop in Wenger veliko rotira. Sploh na v sredini zvezne vrste in na položaju wingerja ima Arsenal pomje celo večjo izbiro kot Chelsea (Fabregas, Song, Diaby, Ramsey, Rosicky, Wilshere, Merida, Nasri, Walcott, Arshavin, Denilson, Vela).JE pa dejansko PROBLEM v sami špici (Persie, Bendtner in pa mogoče Dudu, ki pa ne more igrati kot osamljeni napadalec, ker je premajhen in prešibak) in na položaju štoperja (Gallas , Vermelen, mogoče Senderos). Problem pri Arsenalu je ker je poškodovanih VEČ igralcev ki igrajo na ISTI POZICIJI. LB - Clichy, Gibbs (tu je še Traore, ki sicer ni slab ampak ni na nivoju ostalih dveh). ST - Persie, Bendtner. To je tako kot da bi Chelsea igral brez Cola in Zhirkova ali pa brez Drogbaja in Anelkaja ali brez Terryja in Carvalha. Tekma je bila drugače kar dobra. Chelsea je odigral taktičkno izvrstno. Pustili so Arsenalu igro na sredini igrišča in dobro zapirali vse poti do kazenskega prostora. Ne igrajo atomskega nogometa vendar zelo premišljeno in učinkovito. Imajo zelo dolgo klop in mislim, da so glavni favoriti v PL in CL. Če bi lani tako igrali proti Barci kot so včeraj proti Arsenalu bi bil rezultat zelo podoben, tako pa vsi vemo kako se je končalo.
gandra1
30. 11. 2009 20.10
footballfan, kdo pa je prvi strelec lige skupaj z defojem? Mislim, drugič vsaj preveri preden tako samozavestno trdiš nekaj kaj nima pol procenta zveze z realnostjo
mlenko1
30. 11. 2009 19.09
joo dej wenger kr neki no ja itaK vsaka žoga čudežno v golu..pa daj no kakšni glupi komentarji.OMg!!
mr_scofield
30. 11. 2009 19.01
dej wenger ne seri...vemo da bi ga rad v arsenal prpelov
araait
30. 11. 2009 18.51
kako pa da ta domnevna sreča traja že 3 mesece?
footballfan
30. 11. 2009 18.48
Jaz se strinjam z Wengerjem, a treba bo najti novo taktiko brez Van Persija. Žal smo ravno zdaj igrali proti ekipi kot je Chelsea, ki pa igra na kontre, kar mi gre pri tako kakovostnem klubu zelo na živce. "Drogba je trenutno najbolj vroč napadalec na otoku" Po čigavem mnenju??? Samo mnenju tistega, ki to piše in navijačev Chelseaja. Tu so tudi Rooney, Tores, Aršavin in še bi lahko našteval. Zakaj potem Drogba ni najboljši strelec lige?
brec8
30. 11. 2009 17.35
kaj te dela totemu wengerju!!!
K_G_B
30. 11. 2009 17.09
ta wengwr ga pa tud strela.....
Antonino Hrženjak
30. 11. 2009 17.01
wenger mi smo s tabo