Nogomet

Vratar Jan Oblak izpustil popoldanski trening

Buenos Aires, 31. 05. 2014 08.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska nogometna reprezentanca je v pripravljalni bazi v Buenos Airesu oziroma njegovem predelu Boca sinoči po slovenskem času opravila prvi trening tudi z Milivojem Novakovićem. A selektor Srečko Katanec vseeno ni imel vseh igralcev na voljo.

Zaradi manjših težav s kolenom je manjkal vratar Jan Oblak, Josip Iličić pa je po rahlih bolečinah v stegenski mišici predčasno končal vadbo, ob koncu katere sta se na skrajšanem igrišču med seboj pomerili ekipi "sivih" in "oranžnih". V tem dvoboju je debitant Ivan Firer, ki je nekako nadomeščal Novakovića, ta je po dolgi poti trening končal malce prej, dvakrat zatresel mrežo.

"Za vsako ekipo veliko pomeni, da je kompletna. Ampak tudi če ni, mora dihati kot eno. Pripravljeni smo na vse, komaj čakamo na ti dve lepi tekmi," pravi eden ključnih členov slovenske vrste, vezist Jasmin Kurtić. "Na vsakem treningu moramo biti stoodstotni, resni in ga opravljati z največjo možno stopnjo koncentracije. Na treningih trenutno delamo veliko na tehniki, taktiki in zaključkih zadanih nalog," je Katančeve naloge obelodanil član Torina, ki o sami taktični pripravi na dvoboj z Urugvajem, ta bo 5. junija ob 1.30 po slovenskem času, ni želel preveč razpredati. "Za obe tekmi, tako z Urugvajem kot Argentino, je težko pripraviti taktiko, saj sta to ekipi z vrhunskimi igralci, ki lahko zaklenejo svoja vrata. Treba bo dobro stati na igrišču, vsak mora pokriti svojega igralca. Upam, da se bo vse skupaj dobro obneslo," meni Kurtić.

Urugvajci so nekaj kart, tudi Slovencem, razkrili že sinoči, ko so igrali prijateljski obračun s Severno Irsko. Dobili so ga z 1:0, strelec pa je bil napadalec Espanyola Christian Stuani v 61. minuti. Argentina pa bo pred obračunom s Slovenijo igrala še proti Trinidadu in Tobagu.

Jan Oblak
Jan Oblak FOTO: Damjan Žibert

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dogo Argentino
31. 05. 2014 19.08
+3
Slovenija mora vsaj kakšen gol dati Argentini, saj imajo bolj slabo obrambo in tudi sredina ni nevem kako dobra. Imajo samo hudo dober napad, zato tudi če izgubimo moramo vsaj kakšen gol dati...
neyyc
31. 05. 2014 22.09
+5
mislim da bo ključna obramba če se bodo vezisti ujel bo posledično tudi napad močnejši in bomo imeli kakšno priložnost za gol
1940
01. 06. 2014 16.39
+0