Nogomet

Vragi pokazali, da znajo zabiti tudi več kot en gol na tekmo, a domov s kultnega St. Jamesa odšli brez treh točk

Newcastle, 12. 01. 2016 22.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Ž.L./M.G.
Komentarji
42

Na tekmi 21. kroga angleške Premier League sta pravo lepotico uprizorila Newcastle United in Manchester United. Tekma se je po pravi goliadi zaključila z remijem (3:3). Dvakrat je za rdeče vrage zabil Wayne Rooney, točko za domače srake pa z golom v 90. minuti tekme priigral Paul Dummett. Vragi so nazadnje tri zadetke dosegli na oktobrskem gostovanju pri Evertonu.

Fellaini je v 84. minuti zapravil mat-priložnost za Man United.
Fellaini je v 84. minuti zapravil mat-priložnost za Man United. FOTO: AP
V 21. krogu angleške Premier League sta se na St. James Parku pomerila domači Newcastle United in Manchester United. Obe ekipi sta letos precej zaostali za pričakovanji in sta daleč od stare slave. Domači se za nameček celo borijo zgolj za obstanek, saj zasedajo 18. mesto in so pred 21. krogom zaostajali za dve točki za 'varnim' 17. mestom, ki še ohranja premierligaški status. Na drugi strani tudi rdeči vragi ne blestijo v letošnji sezoni. Varovanci so pod taktirko Louisa van Gaala pod velikim udarom s strani navijačev in strokovnjakov. Predvsem omenjene moti neatraktiven slog igre in malo zadetkov, ki jih dosegajo nogometaši Uniteda. 

Rdeči so takoj nakazli, da jih na gostovanju na severu Anglije zanimajo zgolj tri točke. Zgodaj so pritisnili na vrata Roba Elliota in v deveti minuti je na semaforju že pisalo 0:1. Goste je iz enajstmetrovke v vodstvo popeljal kapetan Wayne Rooney, ki je tako že na drugi zaporedni tekmi zanesljivo izkoristil najstrožjo kazen. Zadel je namreč že v soboto v pokalu F.A. proti Sheffield Unitedu. Glavni sodnik Mike Dean je sicer malce strogo dosodil enajstmetrovko, potem ko je po strelu Marouaneja Fellainija z glavo žoga v roko zadela domačega branilca Chancela Mbembaja. Domači branilec ni namerno igral z roko, toda glavni delilec pravice se je odločil, kot se je. Gol je domačine kar malce šokiral, saj so vragi še bolj zagospodarili na igrišču in Rooney bi lahko v 27. minuti povišal na 2:0, a je meril za las mimo Elliotovih vrat. Le minuto kasneje pa so tudi srake dočakale prvo priložnost. Georginio Wijnaldum je krasno prodrl v kazenski prostor in tudi odlično sprožil na vrata, toda s še lepšo obrambo se je izkazal gostujoči vratar David de Gea. V 38. minuti pa je sledil nov hladen tuš za domačine. Gostje so namreč po bliskovitem protinapadu povedli z 2:0. Po krasni podaji Rooneyja je zadel mladenič Jesse Lingard. Toda prednost dveh golov so vragi držali slabe tri minute, saj so domači v 41. minuti uspeli rezultat znižati na 1:2. Tokrat je bil Nizozemec Wijnaldum bolj zbran v zaključku akcije, potem ko je po krasno prepuščeni žogi Aleksandra Mitrovića s svojo desnico rutinirano matiral De Geo. To je bil tudi rezultat prvega polčasa.

Georginio Wijnaldum je kot prvi zadel za Newcastle United.
Georginio Wijnaldum je kot prvi zadel za Newcastle United. FOTO: AP

Gledalci na St. James Parku so imeli kaj videti tudi v drugem polčasu
Tudi drugi polčas je postregel z atraktivnim nogometom. Začelo se je v 51. minuti, ko je strel Moussa Sissokoja ubranil španski čuvaj mreže De Gea. Pet minut kasneje je na drugi strani Lingard zgrešil skorajda nemogoče, potem ko so rdeči vragi osmešili obrambo srak. 23-letni angleški vezist je sprožil v daljši vratarjev kot, a bil ob tem nenatančen. Nenapisano pravilo 'kdor ne da, dobi', se je tudi tokrat izkazalo za resnično, saj je v 67. minuti iz enajstmetrovke zabil Mitrović. Prav njega je v kazenskem prostoru po pravi olimpijski rokoborbi na tla spravil Chris Smalling. Srbski napadalec se na nenapisano pravilo, da igralec, ki pribori najstrožjo kazen, te ne izvaja, ni požvižgal in rutinirano spravil žogo za hrbet De Gee. Po izenačujočem zadetku so srake še bolj razprle krila in se razletele po zelenici stadiona St. James Park. Vragi so potrebovali kar nekaj minut, da so vzpostavili ravnotežje na igrišču, za veselje gostov pa je poskrbel Rooney, ki je po odbitku po strelu Memphisa Depaya zabil prekrasen zadetek s kakšnih 18 metrov. V 84. minuti je krasno priložnost za povišanje vodstva zapravil Fellaini, a je njegov strel čudežno ubranil Elliot. V 90. minuti pa je za pravo ekstazo na St. James Parku poskrbel Dummett, ki je z evrogolom z roba kazenskega prostora - tudi s pomočja Smallinga - snel pajčevino gostujočevega gola. 

Manchester United je tako - kljub temu, da so rdeči vragi prvič po oktobrskem gostovanju pri Evertonu (3:0) zabili tri zadetke v Premier League - zdrsnil na šesto mesto, potem ko je Bilićev West Ham po preobratu slavil na gostovanju v obmorskem Bournemouthu (3:1). Varovancem hrvaškega trenerja Slavena Bilića sicer po prvem polčasu ni kazalo najbolje, saj so zaostajali z 0:1, a so v drugem delu tekme strnili vrste in zabili trikrat, od tega je dva zadetka prispeval ekvadorski napadalec Ennet Valencia, enega pa Dimitri Payet.

Na tretji torkovi tekmi angleškega državnega prvenstva se je veselila tudi Aston Villa, ki je z uspehom proti zasedbi Crystal Palacea vknjižila šele reci in piši prvo domačo zmago v letošnji sezoni. Kljub uspehu so nogometaši iz Birminghama trdno prikovani na dno Premier League. Za 'varnim' 17. mestom zaostajajo velikih osem točk, ob tem, da ima Swansea odigrano tekmo manj.

Premier League, 21. krog:

Newcastle United - Manchester United 3:3 (1:2)
Wijnaldum 42., Mitrović 67./11-m, Dummett 90.; Rooney 9./11-m, 79., Lingard 38.

Aston Villa - Crystal Palace 1:0 (0:0)
Lescott 58.

Bournemouth - West Ham 1:3 (1:0)
Arter 17.; Payet 67., Valencia 74., 84.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (42)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mufc7 1
13. 01. 2016 21.52
Obramba je bila slaba in pa Smalling je bil katastrofa.
MaunelNeuer
13. 01. 2016 18.12
s takim špilom United ne premaga niti Maribora :(
gregec13
13. 01. 2016 16.38
-3
Ampak, tega Obreza pa je res zelo težko poslušat.. Imaš več od tekme če je TV na MUTE!
ECantona
13. 01. 2016 15.44
Edini + tekme so bile emocije LVG in pogojno predstava Rooneya (asistenca in odbita žoga za gol). Pri zadnjem golu srak sta odlično posredovala Felapini in Depay, ki nista bila sposobna odbiti žoge.
ECantona
13. 01. 2016 15.44
+1
Naj še dodam, da so srake v drugem polčasu z vsakim drugim napadom prišli v kazenski prostor.
ECantona
13. 01. 2016 15.54
Drugače pa če bi v tem trenutku lahko koga takoj vrgel iz ekipe bi to bil Blind. Čez celo tekmo sem imel občutek, da igramo samo z enim CB oz. imam vedno tak občutek, ko ima Blind vlogo branilca.
Symbolic
13. 01. 2016 13.16
+4
Danes tudi nekaj "vročih" v Premier League: Manchester City - Everton, Liverpool - Arsenal, Tottenham - Leicester ...
meskic
13. 01. 2016 10.59
+12
2 zmagi za Man Utd na zadnjih 12 tekmah in to proti Sheffiled Utd ter Swansea-ju. Slabo tole.
SAF1
13. 01. 2016 16.04
+4
tedo9GWTSmedo
13. 01. 2016 10.42
+4
Fergie, come back.
Inhumed
13. 01. 2016 10.21
+8
Ena boljših tekem Utd v tej sezoni, tako v igri kot v zanimivosti. Clo LVG je pokazu mal emocij :) ampak seveda si ne morjo pomagat, da ne bi prpelal gledalca do tega, da hoče ruknt daljinc v TV...vsaj tri 100% šanse, TRI! Lingard pa Fella morta neki narest glede tega, ker tole je pa že preveč. Od Fellainija pričakuješ samo eno stvar - da bo dobr igrou z glavo, ampak valda nacilja direkt v golmana. Lingard pa tut, od ceuga gola gre cilat čošak...ampak kljub temu smo še vedno trikrat zadel kar je res super. Na žalost je meu pa tokrat še Smalling najbrž eno slabših tekem letošnje sezone, na konc mu je manjkou sam še drug rumen karton. Darmian more pa še mal žgancou pojest, ker dela glupe napake.
Symbolic
13. 01. 2016 10.38
+1
Scena pri prvem zadetku NC: globinska podaja na Mitrovića (v "sendviču" Blinda in Fellainija) skok Fellainija,"izbijanje" z glavo direktno na nogo utekajočemu Wijnaldumu, slednji pa: rutinerski zadetek za znižanje na 1.2!
Inhumed
13. 01. 2016 10.58
+1
Ma ta gol je bil za popiz***. Da gresta dva obrambna proti enmu napadalcu na skok in izbijeta žogo nazaj v sredino? Wijnaldum pa čist sam...bi blo bolš če bi šla oba na Wijnalduma pa bi DDG laufu izbijat :D
Symbolic
13. 01. 2016 17.07
Ja Inhumed, ko je žoga letela proti Mitroviću, sem si rekel: "ah, zgubljena žoga, 2 ga pokrivata..." Nisem verjel kaj se je it tega izcimilo! Za hec: če bi se Fellaini ostrigel, mogoče mu ne bi žoge tako zdrsele z glave... LOL
Symbolic
13. 01. 2016 10.19
+6
Newcastle: čestitke! Povratek po zaostanku z dvema zadetkoma in tudi (vsaj tako je zgledalo) po "odločilnem" golu Rooney-ja v 79. minuti... Dean pa principielen: roka ali grobost obrambnega igralca v kazenskem prostoru - 11 metrovka! Gledljiva, razburljiva tekma, veliko zadetkov ... meni se pa ni zdela preveč atraktivna kot piše v članku (akcija za vodstvo 2:0 pa : kapo dol!). Pa še to: 1.Fellaini - na klop ali adio! 2. Obrez: izgovori se: MarSial in ne MarTial... le kako ti je uspelo, da si se "vtihotapil" tudi v angleško ligo...
Inhumed
13. 01. 2016 10.22
+1
Hachi
13. 01. 2016 10.41
-1
Obreza sta dva, Dejan in Goran, eden komentira spansko ligo, drugi anglesko :D Eden navija za Sevillo (hahaha, vsi mu verjamemo), drugi navija za vse druge, samo za United ne (hahaha, njemu tud vsi verjamemo, sploh ko ima Rooney zogo). po dolgem casu sem pogledal tekmo Uniteda SKORAJ brez prestavljanja na druge kanale. Fellaini pa res obup. s petih metrov, neoviran in v teku nastrelja z glavo direkt v vratarja. pa ce grem sam isto akcijo 10 krat ponovit, dam roko stran, da ga tak amatersko niti enkrat ne zadanem. clovek, vsak dan trenira, pa ni sposoben 1 meter mim golmana streljat na dobrih 7 metrov velik gol.
hoilongmai
13. 01. 2016 10.43
+3
Inhumed
13. 01. 2016 10.53
+2
Glavn problem pr Fellainiju je, da tip pač ni striker. Napadalec/striker, ala Rooney pa Martial, pogleda kje je golman in potem strelja. Fella pa pač ve v keri smeri je gol in pač strelja tja :) sej so šanse da bo mal zvežbou in bo bolši, sam nevem če je glih taprav cajt za to...
Symbolic
13. 01. 2016 12.33
+1
Hachi, če nisi opazil: zadnje čase tudi angleško ligo \"komentira\" GORAN OBREZ... (narekovaji - namerni, ker tu bolj paše beseda: UTRUJA)... Veš, to je tisti, ki pravi, pri reklami za Derby banane: \"kakšno mojsterstvo, to je SEN vsake banane\"... pa še prej je reklamiral Optiko Santina. Tudi, če hočeš, ne moreš ga zgrešit... Prepoznaš ga po njegovem avizu: \"spoštovane in spoštovani...\" Očitno je z Dejanom nekaj narobe (mislim na zdravstvene težave) in so SK zapolnili luknjo z Goranom...Pa še to: moj odgovor se dnanaša samo na tvojo razlago za Obreza, z ostalim (zlasti z oceno Fellainija) se popolnoma strinjam s tabo!
Symbolic
13. 01. 2016 12.46
+2
Inhumed, striker praviš... "Strašan" striker: ima višino, ne zna jo koristit... V napadu pogosto naredi prekršek, v obrambi pa štorast... Samo za primerjavo: v dveh sezonah in pol (od kadar je v MUtd-u) je dal le 7 golov, Rooney pa v enakem obdobju 34, Martial pa v POL-sezone (šteto le pri MUtd-u) pa 5 zadetkov!
Trend01
13. 01. 2016 13.02
+0
Samo kot opomba pri Martialu. Francozi izgovarjajo kot Marsjal, oz. tudi Marsijal. "I" se izgovarja kot "j". Pa brez zamere.
Symbolic
13. 01. 2016 13.47
+1
Trend, ne mi reč, da "obvladaš" tudi to področje... Ne gre za to kako francozi izgovarjajo! Gre za PRAVILO v francoski slovnici: črka "T", med dvema samoglasnikoma, se izgovarja kot "S" ... podobno kot l' ilustration, l'institution itd... (vir: 4 letni pouk francoščine v klasični gimnaziji)... Posebnost pa so končnice "ion" kadar T ni med dvema samoglasnikoma... Pri njih se ravno tako črka T mehča v S, primer: piše se coneCtion, izgovarja pa: konekSion, ali pa: colecTion/oz. colekSion... Sicer v google-u si vtipkaj Martial, pa pazljivo poslušaj, slišal boš: MarCial, no lahko tudi MarCjal, ampak NE GRE za spremebo "i" v "j" ampak za "T" v S" ! Kaj naj rečem, samo to: spoštuj nasprotnika!
Trend01
13. 01. 2016 14.11
Sploh ne. Ne znam francosko. Se mi tudi sanja ne. Zato sem kolegico, ki je to študirala in je prevajalka, vprašal. Prav za primer Martiala. Namreč, vsak komentator ga drugače izgovarja. Me pa zanima kako ga izgovarja Igor E. Bergant. Ta tudi v nulo francoščino. Saj pravim - pa brez zamere. P.s. - in nisem govoril o spremembi, ampak o izgovorjavi. Glej, če prevajalci ne vedo..... potem se jaz motim in naj obvelja tvoja. O Googlu se pa verejtno hecaš. :) So le približki izgovovorjal. Čeprav zadnja leta vse boljši in boljši. To je tako kot bi google prevajal in bi se na to zanašal.
Trend01
13. 01. 2016 14.18
In hvala za cinizem. ("obvladaš"). Zadnjič si mi pač napisal, da nimam inteligence. Torej mi ne smeš zameriti, če takšno ali kakšno ustrelim mimo (zato vprašam ljudi, ki se na zadeve spoznajo. In to so mi povedali). hehe. Bom jemal tvoje poste kot edine pravilne. Le tako se človek lahko izobrazi in postane bolj inteligenten. Pardon, inteligenca je prirojena in malce natrenirana, torej lahko pridobim le na znanju. P.s. - in, če si opazil (kot kaže nisi), sem napisal, da nekateri Francoszi govorijo z in nekateri brez črke "j". Si takoj zadevo zapletel. Primer: narečja; jeziki so živi in se razvijajo. Tisto kar si se ti učil v šoli, je lahko že mimo. Tako se je v tem času spremenila slovenščina. Tudi hrvaščina kot primer. Jp, tudi ostali jeziki.
Trend01
13. 01. 2016 14.25
Pardon; še moj vir. Tvoj je srednja šola. Moj pa Zdenka Štimac. Živeča v Parizu in prevajalka, tudi sodno zaprisežena prevajalka. Sicer po starših Dolenjka. Žal oba pokojna.
Symbolic
13. 01. 2016 14.54
Moja srednja šola je bila sredina izobrazbe... Konec? Ti presodi sam, pa ne "vrdaj": tvoja prevajalka sigurno ve, da se v francoščini , ŠE TRETJIČ POUDARJAM: črka "T" med dvema samoglasnikoma spreminja v "S" ... TO JE POINT DEBATE, oz. kako nek profesionalni komentator lahko POPAČI tako lep jezik kot je francoščina, ki je leta in leta veljal za edini "diplomatski jezik" v svetu, ki ga je Petar Veliki (če si slišal za njega) vpeljal za uradni jezik na dvoru... ki je v primerih zapeljevanja izražajno čuvstven, senzibilen... ah brez veze navajat vse atribute... Vprašaj svojo prevajalko (oz. tvoj "izhod v sili" - beri: ko te "ujamejo v neobranem sadovnjaku"), boš videl kaj ti bo odgovorila... Pa še to: KAJ NAKLADAŠ? Kdaj sem jaz tebi napisal, da nimaš inteligence? TO NI MOJ STIL... Raje ostani pri statistiki, ta ti le prinese kakšne plus-lajke (čeprav, zadnje čase tudi minusi letijo)... Ljudje smo lbolj lene sorte in se nam ne da preverjat vsega kar pišeš...
Trend01
13. 01. 2016 15.03
Dobro. Ji bom naslednjič, ko jo vidim, to osebno povedal. A kaj, ko se vidimo le ob pogrebih. Če bo njen ali moj, ji bom težko.... Ajd, naj bo po tvoje. Ker francoščina ni moj jezik in le prenašem besede prevajalke, se v to ne bom spuščal. Jp, si napisal. Samo besede si obrnil. Si preveč pregnan in diplomatski človek ter rad govoriš o tretji osebi. Petar Veliki? Ne, prvič slišim. Kdo bi to lahko bil? Peter Klepec? Veš, v Sloveniji ne poznamo te osebe. Vemo pa za osebo, ki se imenuje Peter Veliki. O lenobi? Vsakemu svoje.
Symbolic
13. 01. 2016 15.18
Pričakovano... Ja, "Peter Klepec je bil" prvi Ruski vladar, ki je Rusijo približal Evropi, ki je podpiral izobraževanje na sekundarnem nivoju! Tega še danes manjka... (pa ne mislim na Rusijo)... Zdaj pa malo "bullet" za sprostitev :)
Trend01
13. 01. 2016 15.29
A nisi dojel? OK. V Sloveniji mu pravimo Peter I. Veliki. Na hrvaškem in v Srbiji je Petar I. Veliki. Tudi BiH. V Rusiji je Petr I Veliki (oz. v latinici pravilno Pyotr Velikiy,) .... Je zdaj OK? V Sloveniji govorimo slovensko. S slovenskimi izrazi. V kolikor uporabljamo tujke, oz. želimo poudariti nekatere pomene, ki vsebinsko dopoljnjujejo poved, stavek, jih damo v narekovaje. Torej; "Petar Veliki". Če že mora biti hrvatizem ali srbizem v stavku.
Symbolic
13. 01. 2016 16.49
Symbolic
13. 01. 2016 16.56
Dal sem ti 1 uro, da mal zadihaš, da mal razmisliš, da se mal spustiš z višav "vsevedneža"... Ti pa spet po svoje! Prej si se poskusil skriti pod kiklo prevajalke, zdaj pa nova "finta": jezik! Jaz sem delno kozmopolit (delno, ker ne poznam kulture vseh narodov!)... Z drugimi besedami: spoštujem vse narode, njihovo kulturo pri čem ne delam ptioritet! Vsak narod ima svojo, zavidanja vredno kulturo... So pa tudi posamezniki, ki tega nočejo priznat... Sam se odloči kam TI spadaš! Pravi športnik naj ne bi imel teh predsodkov...
CURVANORD Zanetti
13. 01. 2016 17.50
Uuuuu kam pa je vaju zaneslo.Dajta raje kaj napisat o danasnjih tekmah
Symbolic
13. 01. 2016 18.43
Zanetti, zelo prav... Hvala, da si posegel vmes...(mal nerodno mi je postalo, da je od 30+ komentarjev tretjina mojih - s tem mislim na utrujanje ostalih na forunu)... Današnje tekme praviš... pa kaj, če se začnejo ob 20:45 (na SK2 -Tottenham, na SK3 posnetek MC ob 23:00)...Po mojem najbolj zanimiva LIV-ARS pa celo ob 21:00 - na SK1...Ne vem kakp se bom organiziral gledat istočasno 3 tekme... (mogoče 2 streama + SK1).
kameltrajbar
13. 01. 2016 19.20
CURVANORD Zanetti
13. 01. 2016 21.22
@Simbolic zakaj nerodno jaz rad preberem od vseh komentarje ki povejo kaj o tekmah prestopih,analize ker nasi novinarji so zelo povrsni
CURVANORD Zanetti
13. 01. 2016 21.30
Tudi glede imen in vsega kar se tice nogometnih igralcev,je pa res da vas je vecina ki navija za Real in Barcelono bolj malo je ostalih navijacev recimo italijanske lige ki se dviguje v zadnjih 3letih,morda sem celo edini navijac Interja na tem forumu,a kot sem rekel raje zvem prek komentarjev ali drugih medijih ker nasi so bolj tako tako
Symbolic
14. 01. 2016 09.12
Zanetti, tudi, če si edini navijač Interja na tem forumu, s tem ni nič narobe... saj vemo kdo je Inter! Sicer, to je tvoja izbira in le to je najbolj važno... Zdaj vas čaka obračun z Napolijem (19.01.) za preboj v 1/2 - finale Copa d'Italia in v primeru uspeha, naletite na Juventus ali na Lazio...(Milan ima lažje tekme do finala) ... Finale mi "diši" po obračunu Milan - (Inter/ Lazio/ Napoli/ Juventus)...
CURVANORD Zanetti
14. 01. 2016 11.13
Seveda da ni narobe,v 90 še kot mulc,najstnik me je stric vozil občasno na tekme Intera,še ko Traktorja ni bilo v klubu ,prišel je kasneje,njegovo zgodbo pa vsi poznamo upokojena stevilka 4 in zapisan med legende kluba,še vsako sezono pogledam vsaj eno tekmo v živo,včasi tudi 2 do 4 odvisno od časa.No drugo sezono bodo najverjetneje se vrnili v ligo prvakov,torej bo treba pogledat še kakšno tekmo več.
Symbolic
14. 01. 2016 11.44
LOL... Nekateri ne upoštevajo odločitev drugih...
Symbolic
14. 01. 2016 11.57
Kot ljubitelj nogometa rad vidim dobro partijo tudi konkurenčnega kluba... Če pa igra klub za katerega navijam, logično: tu ni debate... Če pogledamo širše: latino-ameriške ekipe/reprezentance so nekaj časa imele primat v tem športu...Evropa jim ga je zdavnaj prevzela! Kolk izvrstnih klubov je po Evropi... in mi, namesto, da uživamo v tem, mi se med sabo kregamo in žalimo!
SAF1
13. 01. 2016 10.03
+7
Super tekma je bila, samo spet remi. Pa kaj je narobe? Se ne znajo v obrambo vrniti? Katastrofa!!!!