Drugi športi

VOYO: Podlunšek z zadnjega kvalifikacijskega mesta v boj s prvim Lambom na nedeljski dirki v Lausitzu

Lausitz, 03. 09. 2016 18.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenskemu pilotu Petru Podlunšku se nastop v kvalifikacijah Red Bull Air Race Lausitza ni najbolj posrečil. S časom 1:01.549 je za debelih osem sekund zaostal za prvim Nigelom Lambom, s katerim se bo na nedeljski dirki pomeril v prvem krogu izločilnih bojev.

Podlunšek bo četrtfinale iskal proti Lambu.
Podlunšek bo četrtfinale iskal proti Lambu. FOTO: Red Bull Content Pool

"Lahko rečem, da je bil moj neto čas v kvalifikacijah dokaj soliden, res pa je, da si z dvema napakama na progi ne moreš obetati vrhunskega rezultata. Veter je zagotovo odigral svojo vlogo, dve sekundi časovnega pribitka na startnih vratcih pa sta dejansko nekoliko odgovorni tudi z moje strani. To, da se ju nisem niti zavedel, seveda ne šteje kot izgovor, a na tako hitri in zahtevni progi zlahka narediš napako tudi tam, kjer jo najmanj pričakuješ,'' je iz Nemčije sporočil slovenski pilot Peter Podlunšek. Ta je za jutri izrazil zgolj željo, da bi progo odpeljal brez napak: "Želim si, da bi progo odpeljal brez napak - če mi bo to uspelo, bo dober tudi moj čas, na splošno pa napovedujem, da bo jutrišnja dirka postregla tudi z marsikaterim presenečenjem." Podlunšek je sicer v kvalifikacijah dobil pet sekund pribitka, brez katerih bi zasedel deseto mesto. Poleg slovenskega pilota si je zanimivo v kvalifikacijah pribitek prislužil zgolj Francoz Nicolas Ivanoff, ki je dobil dvosekundo kazen.

V nedeljo bo Podlunšek nastopil v paru z zmagovalcem kvalifikacij Nigelom Lambom. Britanec – zmagal je s časom 0:53,110 – je sicer nosilec rekorda proge v Lausitzu. To dirkališče že šest let ni gostilo tekme prvenstva, kar vsem ekipam povzroča dodatno težavo pri pripravi na dirko, saj ne morejo razpolagati s podatki, ki so jim običajno na voljo pred drugimi dirkami. Dirko bomo eskluzitvno prenašali na VOYO, začenši ob 14. uri.

Rezultati kvalifikacij:
1. Nigel Lamb (VB) 0:53,110
2. Matt Hall (Avs) 0:54,413
3. Martin Šonka (Češ) 0:54,623
4. Yoshihide Muroya (Jap) 0:54,700
5. Hannes Arch (Avt) 0:54,791

14. Peter Podlunšek (Slo) 1:01,549

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.