Nogomet

Primorski derbi Kopru

Ljubljana, 27. 04. 2012 21.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

V nepopolnem 32. krogu 1. slovenske nogometne lige so nogometaši Olimpije v gosteh pod vodstvom novega trenerja Ermina Šiljaka s 3:0 premagali velenjskega Rudarja. Celjani so slavili v Lendavi proti Nafti (1:3). Domžale pa so morale doma priznati premoč Mariboru (0:2). Mura je slavila v Kranju (3:0). Koper je bil uspešen v Gorici (1:0).

Milan Osterc
Milan Osterc FOTO: Damjan Žibert

Koprčani so povedli v 22. minuti, ko je Denis Popović izvedel prosti strel z desne strani, podal v kazenski prostor, kjer je bil najvišji nekdanji član Gorice Ivan Brečević in žogo z glavo spravil v novogoriško mrežo. Takoj zatem so morali gosti opraviti prvo menjavo, poškodovanega Aljaža Struno je zamenjal Srebrenko Posavec.

Novogoričani, ki so prav tako hitro morali menjati (poškodovanega Roka Buzetija je zamenjal Matija Širok), so prvič resneje zagrozili v 34. minuti, ko je po podaji Williama Franklina Vicenteja do strela v kazenskem prostoru prišel Vito Plut, vendar je bil Ermin Hasić na mestu. V končnici polčasa so bili gostitelji konkretnejši, si priigrali nekaj priložnosti, eno lepših Plut v 45. minuti, ko je z volejem iz bližine meril malce previsoko.

Drugi polčas so odločneje začeli domači, ki so pokazali precej več napadalne želje kot v večini prvega dela. Na voljo so imeli številne udarce iz kota, a do konkretnejše priložnosti niso prišli. Še najbolj nevarno je bilo v 60. minuti, ko je po kotu z glavo streljal Alen Jogan, z golove črte pa je žogo izbil Davor Bagarić.

V 65. minuti je nase opozoril Goran Galešić, ki je prodrl po levi strani, na koncu pa žogo poslal malo čez prečko koprskih vrat. V zaključku tekme je gostujoči strateg Milivoj Bračun še malce zaprl igro, na drugi strani pa je Miran Srebrnič osvežil napad, a domačim kljub želji ni uspelo resneje ogroziti Hasićevih vrat.

Mura s polnim izkupičkom iz Kranja

Sobočani so povedli že v šesti minuti. Dragan Jelić je podal v kazenski prostor, kjer je Nusmir Fajić povsem neoviran zadel z glavo. Gledalci so sicer v uvodu spremljali precej živahno tekmo s priložnostmi na obeh straneh. Pri gostih je bila najnevarnejša naveza Fajić-Jelić, Mitja Lotrič pa je v 14. minuti z roba kazenskega prostora žogo poslal tik nad prečko domačega gola.

Pri domačih so zagrozili Alen Krcić v 11. minuti, ko je meril malce mimo vrat, Dragan Ovčina v 16. minuti, ko se je izkazal Filip Draković po strelu s 25 metrov, ter še Bernard Stjepanović in Dejan Burgar, a je ostalo pri vodstvu gostov. V drugi polovici polčasa so bili nevarnejši Sobočani, ki so v 43. minuti podvojili prednost, potem ko je z več kot 30 metrov zadel Matic Maruško.

Uvod drugega polčasa ni bil tako dinamičen kot uvod prvega, kljub temu pa so gledalci videli nekaj priložnosti na obeh straneh. Toda mreža se ni zatresla, ritem igre pa je počasi padal. Trenerja obeh ekip sta 15 minut pred koncem posegla po prvih menjavah, osvežitev pa je bolj zalegla pri Muri, saj so gosti v 89. minuti zabili še tretji zadetek. Spet se je med strelce vpisal Fajić, na katerega so domači branilci povsem pozabili, tako da soboškemu napadalcu ni bilo težko zabiti 18. gola v sezoni.

Šiljak debitiral s prepričljivo zmago

Nekdanji napadalec slovenske reprezentance Ermin Šiljak je uspešno začel trenersko pot pri Olimpiji, ki je med tednom odslovila Bojana Prašnikarja. Zeleno-beli, ki so pred tem v sezoni dvakrat premagali Velenjčane, enkrat pa z njimi igrali neodločeno, so tudi tokrat upravičili vlogo favorita in domačo mrežo zatresli trikrat. Tako so se štiri kroge pred koncem (Ljubljančani bodo sicer igrali le še tri tekme, saj so dvoboj 33. kroga odigrali že vnaprej) še utrdili na drugem mestu prvenstvene lestvice, medtem ko Rudar ostaja šesti.

Ljubljančani so povedli že v šesti minuti. Domači nogometaši so žogo slabo izbili iz svojega kazenskega prostora, do nje je prišel Đorđe Ivelja in jo spravil v tekmečevo mrežo. V 16. minuti so gosti znova zagrozili, Nik Omladič je močno sprožil s prostega strela, domači čuvaj mreže Gregor Fink je žogo odbil do Davida Kašnika, ki pa je meril previsoko. V nadaljevanju so odločneje zaigrali tudi domači, si priigrali nekaj polpriložnosti, dotlej najbolj nevarni pa so bili v 25. minuti, ko je Luka Žinko za las zgrešil cilj. Šest minut pozneje so gosti podvojili svojo prednost. Erik Salkić je z leve strani podal v sredino, kjer se je najbolje znašel Anej Lovrečič in premagal Finka. Tik pred koncem polčasa bi lahko domači znižali zaostanek, saj so si priigrali najlepšo priložnost polčasa. Po podaji Dejana Purišića v kazenski prostor je z glavo streljal Damjan Trifković, a bil le malce premalo natančen.

Ermin Šiljak je trenerski debi kronal z zmago.
Ermin Šiljak je trenerski debi kronal z zmago. FOTO: Damjan Žibert

V drugem polčasu so prvi nevarno akcijo izpeljali domači, ko se je po podaji Rusmina Dediča za strel s 25 metrov odločil Trifković in namučil Elvisa Džafića, ki pa se ni pustil premagati. V teh trenutkih so bili domači precej konkretnejši in so še nekajkrat poskusili z udarci proti vratom gostov, a neuspešno. Tudi zato se je domači trener 20 minut pred koncem tekme odločil opraviti kar vse tri menjave hkrati in s svežimi močmi v končnici tekme poiskati ugodnejši razplet. Toda to se ni zgodilo. Aleš Jeseničnik je namreč v 76. minuti dobil drugi rumeni karton in moral predčasno pod prho, številno prednost pa je že tri minute zatem po podaji Filipa Valenčiča unovčil Dare Vršič in tako dokončno odločil tekmo.

Vijoličasti do 23. zmage v sezoni

Po golu je zadišalo v 19. minuti, ko so Mariborčani izpeljali kombinirano akcijo, Robert Berič pa je bil po podaji Dejana Trajkovskega za las prekratek. Slovenski prvaki so bili v nadaljevanju aktivnejši, v 30. minuti pa so jih le "centimetri" ločili do zadetka, po strelu Aleša Mertlja z 22 metrov pa je žoga zletela tik ob desni vratnici domačih vrat.

Le dve minuti pozneje so zagrozili tudi domačini, po podaji Liridona Osmanaja pa je Igor Radovanović streljal prek vrat. V končnici prvega dela so si gosti priigrali še dve priložnosti, a je bil domači vratar Nejc Vidmar obakrat na pravem mestu. Najprej je zaustavil poskus v prvem delu aktivnega Agima Ibraimija, nato pa še Etiena Velikonje.

Etien Velikonja
Etien Velikonja FOTO: Damjan Žibert

V začetku drugega polčasa so Mariborčani povedli. Po kotu Gorana Cvijanoviča je žoga zadela Topića in se skotalila čez golovo črto. V 57. minuti so se igralci iz štajerske prestolnice veselili novega zadetka, zanj pa je po natančnem strelu z dvajsetih metrov poskrbel Ibraimi. Milaničevi izbranci so tudi v nadaljevanju prevladovali, strel Beriča z dvajsetih metrov je Vidmar ubranil, Mertljev poskus z razdalje pa je končal ob desni vratnici.

Nafta v spomladanskem delu še brez zmage

Tekma med Lendavčani in Celjani je bila pomembna za obe strani v boju za obstanek. V šesti minuti po kotu za goste je Marijo Močić podaljšal žogo, Roman Bezjak pa jo je iz bližine potisnil v Naftino mrežo. Lendavčane to ni zmedlo in le dve minuti za tem so izenačili. Patrik Raduha je poslal predložek v sredino, kjer se je v gneči najbolje znašel Naser Kajtazi in v svojem drugem poskusu iz neposredne bližine poslal žogo v nebranjeno mrežo.

V 24. minuti je sprožil Močić s 15. metrov, domači vratar pa je z nogo odbil žogo, na drugi strani pa so po obetavnem prostem strelu z roba kazenskega prostora domači ostali brez uspeha. V 40. minuti je Močić ušel počasni domači obrambi in zadel levi spodnji kot za novo vodstvo gostov, že v naslednjem napadu pa bi Bezjak lahko povišal na 3:1, a je zapravil stoodstotno priložnost. Pohvaliti velja tudi domačega vratarja Darka Pršo, ki je ob dveh poskusih Bezjaka izjemno posredoval in ohranil domače v igri.

V nadaljevanju se je v 50. minuti ponudila velika priložnost Dejanu Srešu, a je sprožil visoko čez okvir. Tri minute kasneje so Lendavčani v eni minuti zapravili kar dve stoodstotni priložnosti za izenačenje. Pri strelu Sreša je odlično posredoval Amel Mujčinović, Saša Levačič pa je po kotu z leve strani iz bližine zgrešil nemogoče.

Jalovi napadi domačih niso obrodili sadov in le silovit strel Darka Atanasova v 78. minuti je vreden omembe. Osem minut pred koncem je prišlo do odločitve. Po odločilnem izvedenem protinapadu in asistenci Benjamina Verbiča je Bezjak iz bližine s tretjim zadetkom gostov potrdil zasluženo zmago Celjanov.

Izidi:
Rudar Velenje – Olimpija 0:3 (0:2)
Domžale – Maribor 0:2 (0:0)
Nafta Lendava – Celje 1:3 (1:2)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (40)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Etienko
29. 04. 2012 22.31
+2
Kaj če nimate nobene druge smešne slike od Ostrca,ko se za Koper gre? Nonstop tole gor limate hahaha
lenoritis24
29. 04. 2012 20.38
-1
če bi koper imel tako serijo zmag od začetka prvenstva bi bili z mariborom na vrhu
I_LOVE_FOOTBALL
29. 04. 2012 20.42
+7
Sigis
29. 04. 2012 10.25
+5
Poglej poglej kakšni vsi članki najdejo prostor v rubriki šport odkar je Barca končala ligo prvakov pa verjetno tudi la ligo
12king12
29. 04. 2012 15.38
+2
Uwish
29. 04. 2012 10.11
+5
čudno da 24 ur ni napisal še olimpija ima možnosti da so prvaki :)))
12king12
29. 04. 2012 10.05
+3
čestitam za uspešen začetek
silva33
29. 04. 2012 00.31
+1
šiljo kaj maš dovoljenje za trenerja al za avtmigeca
MISKO2
29. 04. 2012 00.28
+8
joj...si moreš mislit...premagali so Rudarja in so sedaj prerojeni...jaooo...dajte se malo spustit na zemljo Olimpija no. Kaj pa, ko boste dobili porcijo v MB? Kaj pa bo potem izgovor? Bogi ste si navijači Olimpije.
d-_-b
29. 04. 2012 00.54
-1
Kaj zdaj se še uspešen zacetek Šiljaka ne sme pohvaliti brez da bi ti in tebi podobni takoj srali po Olimpiji? O kaksnih izgovorih ti to? Kdo je sploh kaj rekel? Cela vojska vas je takih ki komaj cakate clanek kjer je omenjena Olimpija da lahko malo sproscate vase frustracije.. nevem kdo je tu potem bogi.. ?
MISKO2
29. 04. 2012 01.24
+6
alo ti...kaj moram tebe vprašat, če hočem kaj napisat??? Povem pač kar je res. Prva tekmo je zmagal pa že taki naslov : prepričljivo zmagal...prosim te lepo!
d-_-b
29. 04. 2012 01.56
-4
A zmaga s 3:0 ni dovolj prepricljiva zate? aja saj res.. igrala je Olimpija.. pa je treba malo pojamrat.. zafrustriranec :)
MISKO2
29. 04. 2012 02.27
+8
prepričljivo je 8:0 proti ekipi, ki ste vi igrali z njo 0:0 :)))
delabasinc
29. 04. 2012 02.30
+2
Dobri so oni miško...ne pa nujno tudi ti !!
MISKO2
29. 04. 2012 03.20
+3
User513426
29. 04. 2012 10.44
-2
miško ampak najprej vas je ta ekipa premagala in nadigrala v Kranju. a to si pa pozabu al kaj.
fobija
29. 04. 2012 12.54
+5
ni nas nadigrala, zaspanec, nismo meli sreče. sicer pa je to edini poraz mbja v spomladanskem delu
MISKO2
30. 04. 2012 09.11
SnoopDoggyDogg: daj jim ti povej, če jaz mogoče pišem, da oni ne znajo čitat :))
ghee
28. 04. 2012 23.56
+5
bravo siljak ^^
sloncek_rije
29. 04. 2012 00.07
-2
kakarella
28. 04. 2012 22.38
+0
kako že? prašnikar prodal točko triglavu .....
lenoritis24
28. 04. 2012 22.25
+10
prašnikar odšel prah se je polegel
visoki
28. 04. 2012 22.32
+5
ljubljančani znajo najbolj voditi olimpijo
Uwish
29. 04. 2012 10.12
+4
Oi.
28. 04. 2012 22.18
+8
Rado Lipic
28. 04. 2012 22.11
+6
Bravo Šiljo !
dajno
28. 04. 2012 21.28
-3
Pa kakšna Olimija neki!?! Olimpija je šla v stečaj, to je lahko Bežigrad! Pa raje pišite o rokometu, ker imamo dva predstavnika danes ki igrata!
dajno
28. 04. 2012 22.55
+6
sloncek_rije
28. 04. 2012 22.58
-2
patriott
28. 04. 2012 12.37
-6
V močvirju naj si rajši omislijo vaterpolo mogoče bo boljše aja pa slovenci naj igrajo
visoki
28. 04. 2012 22.52
-2
najvišje barje v evropi je na rogli,zato tiho bodi
ghee
28. 04. 2012 23.55
+0
User513426
29. 04. 2012 10.46
-2
smo videl prejšnji teden kdo ima igrišče na močvirju. voda pa voda pa še voda
patriott
28. 04. 2012 12.35
-7
unja1.m
28. 04. 2012 08.16
-9
Uwish
27. 04. 2012 22.41
+20
deadzone
27. 04. 2012 22.35
+20
Naj se združijo s tujo ligo, ker s temi naši se nimajo več kaj kosat!
balestra92
28. 04. 2012 01.31
+12
ne ne bi šlo. fora je v tem, da je v nogometu področna liga totalna neznanka...kako bi se sploh borili za evropo? neee, nemogoče je kaj takega...kje še je le varnost v primeru če bi šlo za balkan ligo. Jaz si tega ne morn predstavat. Tekme med hrvati in srbi? pa pokolejo se med sabo uff ni hec zorganizirat varnost na takih tekmah
Kunar
28. 04. 2012 10.24
-5
še bolj bi jih bil otreba natrenirat, popravit podaje in po lse morda lahko kosajo z evropkso ligo
Interista04
29. 04. 2012 00.55
+2
Tu smo še govorili o Mariboru zdaj pa kar naenkrat naslov o neki olimpiji