Nogomet

VIDEO: Prestroga kazen za rdeči karton? Dve tekmi premora in 8000 evrov

Leverkusen, 07. 12. 2015 21.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
5

Vodstvo nemške nogometne lige je Sebastiana Boenischa, igralca Bayerja iz Leverkusna, kaznovalo z dvema tekmama prepovedi nastopanja in 8000 evri kazni zaradi grobega prekrška, za katerega je sicer na tekmi proti Herthi v soboto dobil rdeči karton.

Nogometaš Leverkusna, soigralca Kevina Kampla pri Bayerju, je v 18. minuti pokosil tekmeca Yannija Regäsela, zato ga je sodnik izključil. Poljski nogometaš pa si je izhodišče za izrek disciplinske kazni še poslabšal, ko je ob odhodu z igrišča odrinil četrtega sodnika. Njegovo obnašanje so pri disciplinskem organu opredelili kot "grobo igro" in mu naložili visoko denarno kazen.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PD00X
08. 12. 2015 12.25
+4
Velika napaka sodnika , zaradi neupravičenega rdečega kartona . To je bil navaden drseči štart na žogo v katerem se je napadalni igralec sam spodbil na nasprotnikovi nogi . V najstrožjem slučaju bi lahko sodnik uporabil samo rumeni karton , prav tako pa bi moral z rumenim kartonom kaznovati napadalca zaradi simuliranja .
Hachi
08. 12. 2015 13.57
+1
pa dobro, če upostevamo, da je sodnik tudi samo clovek in da lahko kaj spregleda, pa da je morda malce pokriv,itd., se mu lahko to upravici. Kar se pa naknadne kazni tice, je pa naravnost smesno, ker ni nobene podlage za dodatno kazen, ki jo je izrekla vodstvo lige. to je blamaza!
Hachi
08. 12. 2015 09.45
+3
vsi v vodstvu nemske nogometne lige bi morali dati odpoved. sem gledal ze na eurosportu vrhunce tekme in prav vsem komentatorjem se je zdelo bizarno, da je sploh dobil rdec karton. namesto, da bi mu rdecega brisali, pa kaznovali simulanta, ki je potenciral "prekrsek", pa so mu nalozili se dve tekmi neigranja in denarno kazen. eboran tevs! Ce bodo enkrat za vselej zeleli narediti nogomet spet fair igro, bodo morali zaceti kaznovati igralce na podlagi kasnejsih posnetkov. ce ni bilo prekrska, se karton brise. ce je bila simulacija, je simulanta potrebno kaznovati, pa ne s kartonom, ampak s prepovedjo igranja na par tekmah. denarna kazen ali karton ni nobena kazen. Kazen je sedenje in ce te takrat menjava dobro zamjenja na igriscu, ni hujse kazni kot to, da moras gledati tekme, namesto da bi igral. ampa ocitno imajo vsa vodstva povsem druge interese. pa naj se kdo rece kaj o urejenosti nemske lige. prav nic drugacni niso od drugih.
Klavdij Volk
08. 12. 2015 09.29
+1
Bi rekel,da je prej oral igrišče,kot pa brcnil nasprotnika..Ta pa je padel,kot bi ga pokosil z kalašnikom..
Vid Petrovi?
08. 12. 2015 08.34
+2
sploh ga ni zadeu!!