Nogomet

VIDEO: 'Vroči' Will Grigg podira rekorde, pesem o napadalcu Severne Irske že pod vrhom britanske glasbene lestvice

Pariz, 22. 06. 2016 13.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tudi na zadnji tekmi reprezentance Severne Irske na evropskem prvenstvu so otoški navijači "noreli" med prepevanjem zdaj že kultne navijaške pesmi o napadalcu Willu Griggu. V Parizu se je severnoirskim navijačem v petju pridružili tudi marsikateri nemški navijač. Da, tako priljubljena je.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vse se je začelo z nedolžno objavo videoposnetka navijača angleškega drugoligaša Wigan Athletica, ki je želel enemu svojih najljubših nogometašev Willu Griggu posvetiti posebno pesem. Posnel je samega sebe in posnetek objavil na YouTubu, pesem pa je postala viralna. Omenjeni navijač Sean Kennedy je za nagrado dobil sezonsko vstopnico, njegovo pesem pa zdaj prepevajo na stadionih po celotni Franciji, sploh tam, kjer med evropskim prvenstvom v nogometu gostuje reprezentanca Severne Irske. Grigg je bil eden izmed junakov povratka Wigana v drugoligaško konkurenco, nekdanji nasprotniki Maribora v Ligi Evropa pa so Griggu v zadnji sezoni s tribun peli številne pesmi. A nobena ni niti približno tako priljubljena kot tista, ki jo je spesnil navijač Kennedy, ki jo je priredil po Galini pesmi Freed from Desire iz 90. let prejšnjega stoletja. Po tem, ko so jo sprva peli le navijači Wigana, se je hitro preselila tudi na tekme reprezentance in med letošnjim evropskim prvenstvom postala še večji hit.

"Will Griggs on fire, your defence is terrified!" pojejo navijači Severne Irske na stadionih po celotni Franciji in v grobem prevodu sporočajo, da je Grigg "vroč" in da se ga nasprotne obrambe bojijo. Na vprašanje o Griggu, ki sicer ni standardni član prve postave in je tudi na zadnjem obračunu v Parizu z Nemčijo (0:1) sedel na klopi, je moral odgovarjati celo nemški branilec Mats Hummels. "Čeprav mi je pesem skupaj s temi dogodki všeč, bi se kar rad strinjal s tem (da se ga Nemčija boji, op. a.), a ni ravno tako. Slišal sem za klic gasilcem, zelo mi je všeč ta zgodba! Jutri mu bom poskušal dati svoj dres. Ne želim si, da bi zadeli, toda da, že zdaj sem njegov velik oboževalec," je pred dvobojem na Parku princev z nasmeškom povedal branilec Bayerna, ki se je v torek lahko skupaj z nasprotniki z Otoka veselil napredovanja v osmino finala. Grigg je lahko "divjanje" navijačev ob njegovi pesmi ponosno poslušal s klopi za rezervne igralce - med petjem namreč začnejo divje poskakovati in kulisa je zares spektakularna. Predsednik Wigana David Sharpe mu je sezonsko vstopnico pred časom podelil z besedami, da je to najboljša navijaška pesem v zgodovini človeštva. "Zato, ker ste si izmislili najboljšo navijaško pesem v zgodovini človeštva, ste si prislužili zastonj sezonsko vstopnico za naslednjo sezono. Will Grigg's on fire,"  je prek Twitterja zapisal Sharpe, sicer sorodnik znanega "očeta" kluba Dava Whelana.

A zgodba dobiva še veliko večje okvirje - pesem, posvečena Griggu, ki je skupno v zadnji sezoni zabil 29 zadetkov za klub in reprezentanco, je v posebni izvedbi zasedla celo zelo visoko mesto na britanski glasbeni lestvici. Uradni "remix" izpod peres dueta Blonde, se je na lestvici UK Top 100 povzpel do sedmega mesta. Ves denar, ki ga bodo zaslužili s to pesmijo, gre v dobrodelne namene. In kdo je Will Grigg? Gre za junaka zadnje sezone v tretji angleški ligi, ki je s številnimi zadetki popeljal Wigan nazaj v drugo ligo (Championship). Prihaja iz Solihulla v Angliji, a nastopa za Severno Irsko. In je vroč.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sportko47
23. 06. 2016 08.27
+1
Točno tako , men taka zgodba pomeni več kot vse te " buče " okrog Ronalda! Da pa skoraj ni odziva pa samo kaže na nivo komentatorjev na tem portalu...sami geniji..
vaše vreme isti?e
22. 06. 2016 16.12
+5
tako nogomet (šport nasploh) povezuje..ena lepših zgodb eura.