Nogomet

VIDEO: Carragherju so zbadljivke prišle do živega, upokojeni branilec pljunil proti avtomobilu s 14-letnico

Manchester, 12. 03. 2018 10.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jamie Carragher se je za neljubi dogodek po derbiju Manchester Uniteda in Liverpoola na Old Traffordu že opravičil, toda zgražanje nad potezo dolgoletnega branilca rdečih ostaja. Carragher si je kot strokovni komentator televizije Sky Sports ogledal obračun velikih tekmecev v 30. krogu Premier League, na poti domov pa je očitno slišal zbadljivko preveč.

Sky Sports se je kljub opravičilu odpovedal Carragherjevim uslugam, rekoč, da dogodke jemlje "izjemno resno" in "močno obsoja Jamiejeva dejanja". Pristavili so, da so mu to "jasno povedali tudi osebno" in ga "suspendirali". "To močno zaostaja za standardi, ki jih pričakujemo od naših ljudi," so zapisali v izjavi za javnost. Danska televizija je prav tako preklicala povabilo Carragherju, ki bi moral z njimi sodelovati pred tekmo Man. Uniteda in Seville.

Poraz proti Manchester Unitedu na Old Traffordu (1:2) je očitno pustil posledice ne le na navijačih Liverpoola, temveč tudi na nekdanjih članih angleškega velikana, ki še vedno čustveno doživljajo obračune z največjim tekmecem v državi.

Eden takšnih je Jamie Carragher, dolgoletni branilec večkratnih angleških in evropskih prvakov, ki si je na poti domov s tekme v Manchestru dovolil preveč: na številne zbadljivke je namreč odgovoril s pljunkom v smeri avtomobila, iz katerega ga je snemal oče 14-letne deklice, navijačice rdečih vragov, ki je sedela na zadnjem sedežu.

Jamie Carragher, ko je še nosil dres Liverpoola.
Jamie Carragher, ko je še nosil dres Liverpoola. FOTO: Reuters

Ob vsem tem je seveda treba poudariti, da je zelo neodgovorno ravnal tudi oče, ki je med vožnjo uporabljal mobilni telefon, Carragherju je po poročanju Mirrorja večkrat ponovil rezultat sobotne tekme, ki jo je Liverpool izgubil z 1:2. Carragherja se na posnetku sliši, kako reče "V redu!", nato pa iz njegovih ust poleti več kot le beseda. Deklica se pred koncem posnetka oglasi, češ da jo je pljunek zadel.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dolga pot domov
Zgražanje nad potezo Carragherja, ki je po upokojitvi med najvidnejšimi strokovnimi komentatorji televizije Sky Sports, je bilo veliko, 40-letnik pa se je zdaj opravičil.

"Povsem neprimerno & to popoldne sem se že osebno opravičil celotni družini. Trikrat ali štirikrat so me na avtocesti zasmehovali in me snemali & izgubil sem nadzor. Ni izgovorov in opravičil," je na Twitterju objavil Carragher.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blef
15. 03. 2018 12.26
-1
Ne zna se kontrolirat. Bednik.
Debely
12. 03. 2018 11.41
+8
Pravilno! Pohvale Carragherju. Tako je treba s provokatorji iz Manchestra.
Inhumed
12. 03. 2018 17.23
-3
Ker si pa ti šupak...hvališ modela k je pljunu 14-letnico. Res pohvalno.
jebalvisvoju
12. 03. 2018 11.15
+5