Nogomet

VIDEO: Ugrabitev mehiškega nogometaša naročil njegov sorodnik

Tijuana, 01. 06. 2016 08.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mehiške oblasti so v noči na sredo aretirale sorodnika mehiškega nogometnega zvezdnika Alana Pulida, ki igra za grški Olympiacos. Osvaldo Velazquez Garcia, ki je poročen z nogometaševo sestrično, naj bi bil namreč odgovoren za ugrabitev nogometaša Pulida.

Alana Pulida so ugrabili minuli konec tedna, prav Velazquez Garcia pa naj bi bil odgovoren za kaznivo dejanje. Pulido se je včeraj nekako osvobodil primeža ugrabiteljev in je poklical policijo. Ti so 29-letnega Garcio lažje ranili, ko se je ta skušal iz policijskega obroča prebiti na prostost. Velazquez Garcia je imel pri ugrabitvi pomoč 38-letnega pajdaša, ki so ga aretirali že v nedeljo zvečer. Velazquez Garcia se je udeležil Pulidove zabave v soboto, kjer je bilo približno 40 povabljencev, nakar je skupaj s pomočniki izvedel ugrabitev nogometaša Olympiacosa. Pulido je bil član mehiške reprezentance na svetovnem prvenstvu 2014 v Braziliji. Ko je v soboto skupaj z dekletom zapuščal zabavo, ki zaradi mirnega okoliša ni imela posebnega varovanja, so ju obkolili štirje oboroženi moški, dekle izpustili, njega pa ugrabili. Pulido je kasneje izkoristil priložnost, ko so ga nepridipravi pustili samega z enim od osumljencev, ga pretepel, mu odvzel mobilni telefon in poklical policijo. Ta ga je tako našla vsega 24 ur po ugrabitvi.

Alan Pulido (levo)
Alan Pulido (levo) FOTO: AP

Ugrabitelji so za nogometaša zahtevali šest milijonov pesov (325.000 ameriških dolarjev), oblasti pa zdaj predvsem bega vprašanje, kako se je lahko Pulido izvil iz krempljev ugrabiteljev, ki se s tem poklicno ukvarjajo. "Če je bilo res tako, kot pravi ugrabljeni nogometaš, potem imamo opravka z resnično nesposobnimi ugrabitelji," je ob tem povedal Alejandro Hope, nekdanji mehiški kriminalist, zdaj pa urednik spletne strani ElDailyPost.com.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

me987
01. 06. 2016 09.04
+1
tale Garcia ima pa slovenske korenine, nevoščljiv in usekan na denar.. :)