Nogomet

VIDEO: Walker za rekordno vsoto k sinje modrim, steber Juventusove obrambe staro damo zamenjal za milanskega 'hudička'

Milano, 14. 07. 2017 16.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V vrste Manchester Cityja se za 57 milijonov evrov seli nekdanji branilec spursov Kyle Walker, ki je s tem poskrbel za rekorden prestop med branilci na angleških tleh. Šesto uvrščenemu Milanu pa je uspelo v svoje vrste zvabiti nogometaša, ki je v Ligi prvakov skrbel za Juventusovo obrambno trdnjavo - Leonarda Bonuccija.

Walker bo sezono nadaljeval v dresu sinje modrih.
Walker bo sezono nadaljeval v dresu sinje modrih. FOTO: AP

Angleški nogometni klub Manchester City je podpisal pogodbo z branilcem Kyleom Walkerjem, njegov prestop iz Tottenhama je vreden kar 45 milijonov funtov. Pri Cityju bo ostal naslednjih pet sezon. Finančnih podrobnosti prestopa njegov novi klub sicer ni razkril, a so tamkajšnji mediji poročali, da je osnovna pogodba vredna 45 milijonov funtov, bonusi v pogodbi pa še najmanj pet milijonov več, tako da je skupna vrednost selitve iz Londona v Manchester kar 57 milijonov evrov. Kot so izračunali pri BBC, je ta prestop rekorden za angleški nogomet, kar zadeva branilce. Walker, ki je prejšnji prestop leta 2009 opravil za devet milijonov funtov, ko se je preselil iz Sheffielda k Spurs, je presegel mejo 50 milijonov funtov, ki jo je za Brazilca Davida Luiza leta 2014 plačal Chelsea, prav tako pa je prestop več vreden kot doslej najdražja angleška branilska selitev Raheema Sterlinga leta 2015 v Liverpool.

"Veselim se, da bom član Cityja. Komaj čakam, da začnem igrati," je za nove delodajalce na klubski spletni strani dejal Walker in dodal: "Pep Guardiola je eden najboljših trenerjev in verjamem, da mi bo pomagal igro dvigniti na še višjo raven. Walker je za City tretja okrepitev pred novo sezono, potem ko so pri sinjemodrih že podpisali pogodbi z vezistom Bernardom Silvo in vratarjem Edersonom Moraesom.

Bonucci ob prihodu v Milano.
Bonucci ob prihodu v Milano. FOTO: AP

Italijanska nogometna velikana Juventus in Milan sta poskrbela za odmeven prestop. Milanski klub je danes potrdil prihod italijanskega reprezentančnega branilca Leonarda Bonuccija, ki je z Juventusom osvojil šest naslovov državnega prvaka. "Bonucci v Milanu", so danes na spletni strani sporočili rdeče-črni, ob tem pa so objavili še serijo fotografij prihoda nove okrepitve. Za zdaj še niso znane uradne podrobnosti, po poročanju nekaterih italijanskih medijev pa naj bi 30-letnik sklenil petletno pogodbo. Vrednost prestopa naj bi znašala približno 40 milijonov evrov.

Za Juve je Bonucci igral od leta 2010, v zadnjem času pa so ga povezovali tudi z Manchester Cityjem in Chelsea. Pri novih delodajalcih Bonuccija čaka zahtevna naloga, Milan se je s šestim mestom v prejšnji sezoni uvrstil le v evropsko ligo, v domačem tekmovanju pa na naslov čaka že od leta 2011. Nogometaš pa se bo moral spopasti tudi s številnimi kritikami na račun prestopa, saj so Juventusovi navijači že izrazili glasno negodovanje, na družabnem omrežju pa se je oglasila tudi sestra Bonuccijevega nogometnega kolega Giorginija Chiellinija, branilca stare dame. "Vsi so ga želeli kot kapetana. Vsi so ga videli kot novi simbol stare dame i potem...," je zapisala Silvia in namignila, da je v tem primeru zmagal denar. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
14. 07. 2017 20.51
-5
Kot zanimivost. Zaradi norega dogajanja (šoping) in azijske turneje, bo letos "turnir" (povabljena je ena ekipa) "Trofeo Berlusconi" odpadel. "dogaja, dogaja! v Milanu.
Trend01
14. 07. 2017 18.44
+3
Bonucci je kritiziral Dybalo. Potem je primazal nekemu soigralcu klofuto in se nato še skregal s trenerjem. In tako (zato) je AC MIlan tudi naredil posel, "da te kap". Za kar 17m manj kot ta angleški "kao" talent Walker. Menda imajo željo tudi po Aubameyangu. Če pa še to naredijo, bodo pa zelooo konkurenčni v Italiji. P.s. - zato tudi izjava Alvesa o Juvetu - "nekoliko so otročji."
Hachi
14. 07. 2017 19.24
+1
vse lepo in prav, vendar da ga nato prodajo direktnemu konkurentu v drzavnem prvenstvu za taksno ceno, medtem ko so jim ostali ponujali bistveno vec. skratka, dober posel za Milan. ja, morda pa Dybalo ni kritiziral kar tako. glede na njegovo predstavo , bi tezko rekel, da se je zmotil :D
rossonero.acm
14. 07. 2017 20.08
+1
Za takšno ceno,praviš...verejm da je tu zram umešan Donnarumma...prej ko slej...tako se šušlja:)
Trend01
14. 07. 2017 20.37
-1
@Hachi - ja, res je to čudno, a vseeno...Dybala še ni pokazal (oz. malo pokazal) kaj zna v najtežjih tekmah. Tudi len je v obrambnih nalogah. Enako kot Higuaín... in tudi @rossonero - ma, skoraj dvomim, da bo šel Donnarumma v Juve. Imam občutek, da bo Juve počasi začel zgubljati na kvaliteti in razliki v kvaliteti do konkurence. Pač normalen ciklus. AC Milan dela na polno, počasi bo tudi Inter spoznal, da treba imeti neke smernice. Napoli tudi ve kako in kaj. Roma sicer pada. Dejstvo je, da je Juve prvenstva dobival z obrambo kjer je bil Bonucci glavni. Kako bo po odhodu le-tega in Buffona? Zanesljivo bo nekoliko padla disciplina. Dybalo vabijo, enako Pjanića,... No, ne vem. Ne znam si predstavljati Juveta brez takšne obrambe. P.s. - Donnarummo ne zanima le italijansko prvenstvo. Verjamem, da cika tudi na LP... Z Juvetom tega ne bo dobil. Vsaj sam dvomim.P.s. - saj vemo za odkupno klavzulo. 50m, če ne pridejo v LP in 100m, če pridejo v LP.
rossonero.acm
14. 07. 2017 20.46
+3
Ka pa veš ka se v resnici dogaja v ozadju...kot pravim...šušlja se...kljub vsemu je pa 40mio kr velik za 30 letnika...
CURVANORD Zanetti
14. 07. 2017 21.32
+2
Koncno zanimivi prestopi,pa ravno danes sem pisal da nic kaj pomembnega in drasticnega ne dogaja na nogometni trznici.@trend Inter bo prisel k pameti ko bodo kinezi sli pazit kitajski zid
rossonero.acm
14. 07. 2017 21.52
+1
Sej bo..prestopni rok je še doooolg:) Pr nas naj še Beloti uleti,pa je to to...
CURVANORD Zanetti
14. 07. 2017 22.47
+1
Ja je dolg prestopni rok casa za uigravanje ekipe pa vsak dan manj
Hachi
15. 07. 2017 08.27
+2
Pa cela 3 leta bodo odplacevali Bonuccija.no,ocitno se je pozresnost Juvetu kar malo mascevala.zdaj pa se sam Chiellinija prodajo,pa so na konju ;D
rossonero.acm
15. 07. 2017 12.51
Glih to odplačevanje je mučka z Donnarummo...boste vidl:)
Hachi
14. 07. 2017 18.05
+6
no tale posel pa je en velik fail za Juve.
VECCHIASIGNORA
14. 07. 2017 17.40
+4
Hvala lepa in uzivaj :)
BOSON
14. 07. 2017 17.32
-4
Nekam kislo se drži, ni mel kaj dost besede pr tem zgleda