Nogomet

VIDEO: Sodnik Vinčić oškodoval Celjane?

Celje, 22. 09. 2013 13.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vodstvo nogometnega kluba Celje je na nogah. Še drugi prvenstveni obračun je namreč člansko moštvo končalo z 10 nogometaši. Matic Žitko je z neposrednim rdečim kartonom moral z igrišča že po 16 minutah igre.

Slovenski nogometni prvoligaši so odigrali štiri od petih prvenstvenih obračunov 10. kroga Prve lige. Med drugim so se zmage veselili tudi Domžalčani, ki so jim Celjani oz. po prepričanju očividcev in tudi trenerja nekdanjih državnih prvakov Luke Elsnerja, do zmage pomagali številni 'dejavniki'. "Veliko faktorjev na tekmi je bilo na naši strani. Morda smo tudi zaradi tega prišli do zmage, ki ogromno šteje,“ je po končanem dvoboju, ki so ga gostitelji dobili s 4:0, povedal Elsner.

Brez komentarja je po dvoboju ostal Miloš Rus, ki naj bi bil s svojimi varovanci oškodovan že na gostovanju v Novi Gorici, ki je glavni sodnik Dragoslav Perić, po prepričanju celjske stroke, prestrogo sankcioniral prekršek Tadeja Vidmajerja. Ta je moral pod prho po 30 minutah dvoboja. Po odločitvi Slavka Vinčića ob Kamniški Bistrici, se je dvoboj za Matica Žitka končal že po 16 minutah. "Ne vem ... Resnično nimam več besed za to. Žal," je bil na novinarski konferenci kratek Ljubljančan na klopi Celjanov.

Miloš Rus
Miloš Rus FOTO: Damjan Žibert

Odziv iz Celja
"Na spletni strani Nogometnega kluba Celje smo včeraj v poročilo po tekmi zapisali le, da je naše moštvo zaustavila izjemno sporna situacija. Zdaj lahko dokončno potrdimo, da je dejansko tako tudi bilo, saj smo si lahko ogledali posnetek včerajšnje tekme. Več kot očitno je bilo, da je sekunde pred izključitvijo Matica Žitka zaznamoval več kot očiten prepovedan položaj v katerem se je znašel domači napadalec Slobodan Vuk. Kamere so pokazale, da se ni odločalo o centimetrih oziroma decimetrih, potem ko je bil prepovedan položaj čist kot solza, zato je nerazumljivo zakaj prvi pomočnik glavnega sodnika Boris Ploj ni dvignil zastavice. Velika in nedopustna napaka. Naj v istem trenutku dodamo, da je bilo na tekmi znova šest sodnikov, na čelu z delegatom srečanja. In če nadaljujemo ... Po omenjeni situaciji je sledil protinapad domačega igralca, kateremu sta sledila branilca Matic Žitko in Marko Krajcer. Prvi ga je za trenutek povlekel za dres, a je glavni sodnik Slavko Vinčič pustil prednost. Ko je videl, da je napadalec Vuk zgrešil gol, pa je dosodil prekršek. Torej, če bi Slobodan Vuk zadel, ne bi bilo prekrška ter rdečega kartona (?), tako pa se je zgodilo ravno obratno in posledično je celjska klop razumljivo eksplodirala. To je bila največja napaka na tekmi, ob njej pa je bilo še precej drugih. Med drugim je ostalo nekaznovano izjemno nevarno igranje domačega igralca z dvignjeno nogo in s podplatom proti obrazu Dragana Čadikovskega. Tudi napadalec Vuk bi moral prejeti drugi rumeni karton,“ so med drugim zapisali na spletni strani celjskega prvoligaša in na nizali še kar nekaj, po njihovem prepričanju nedopustnih napak delilca pravice. Vprašanje seveda je, ali bodo v prihodnje, kot kazen neigranja na posamičnih dvobojih odslužijo nogometaši, na 'hlajenje0 odšli nedotakljivi sodniki ...

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Marko Furlan 1
27. 09. 2013 21.22
-1
iz tega posnetka res ni razvidno in čista enajsmetrovka v gorici ma res KATASTROFA SODNIKI
zigtjas
22. 09. 2013 21.56
+1
slovenski sodniki tko kot cel slo.nogomet,ki je totalno nezanimiv!
golasso
22. 09. 2013 18.21
+1
to je čisti rdeči karton ker bi drugace slobodan vuk sel 1na1 z golmanom
ToSmJaz
22. 09. 2013 16.37
+1
Za takšen prekršek se brez vsakega dvoma pokaže rdeči karton, ampak tukaj je govora o prepovedanem položaju, ampak ne vem pa, zakaj ta posnetek, če pa se na njem ne vidi trenutka oddaje žoge?!
veliki svizec
22. 09. 2013 16.33
+1
To je čisti rdeči,pa sem Celjan.
11223344
22. 09. 2013 15.12
+3
Napaka sodnika prekršek je bil za rdečga ker je šel sam na vratarja sam pa nemorš pustit predosti pa dat pol rdečga sam rumenga al pa brez prednosti rdečga
xxdrgregoryhouse
22. 09. 2013 14.16
-1
pravilna odločitev sodnika,,
danijel73
22. 09. 2013 13.57
-1
valda. čisti rdeči ...