Nogomet

VIDEO: Slovenec Tavares po zmagi v derbiju: Stopili smo skupaj ...

Maribor, 07. 10. 2013 11.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kapetan nogometašev Maribora Marcos Tavares je v večnem derbiju proti Olimpiji prišel do svoje prve "slovenske" zmage, odkar si lasti slovenski potni list.

Ne glede na to, se je celotni ekipi zdaj odvalil kamen od srca, saj je po nizu slabših predstav, ki so vodile tudi k menjavi trenerja, štajerska ekipa znova na poti uspeha. Nedeljska zmaga proti Olimpiji z 2:0 je za vrsto Maribora prišla kot naročena. Prvi gol je prispeval Jean-Philippe Mendy, drugega po izvrstni podaji Marcosa Tavaresa pa Damjan Bohar. Moštvo, ki ga dober teden dni vodi novi trener Ante Šimundža, je v nekaj zadnjih prvenstvenih krogih odigralo slabo, v nedeljo pa spet stopilo skupaj in vknjižilo zmago ter spet prevzelo vodstvo na prvenstveni lestvici. Kolektivno igro so z odobravanjem nagradili tudi navijači. "Hvala Bogu, da smo zmagali, ta derbi je bil zelo pomemben za nas, da končamo ciklus, ki je bil malo težji. Zdaj nas čaka nekaj počitka pred drugim delom, za katerega si želimo, da bi bil boljši kot ta," je po nedeljski zmagi v slovenščini novinarjem razlagal dolgoletni kapetan, zdaj tudi pravi Mariborčan, Marcos Tavares, ki je pred kratkim dobil slovenski potni list.

Marcos Tavares se je na derbiju izkazal z asistenco za drugi mariborski zadetek.
Marcos Tavares se je na derbiju izkazal z asistenco za drugi mariborski zadetek. FOTO: Mia Media

Ta je kot Slovenec dosegel prvo zmago s svojo ekipo. "Ta zmaga je zelo pomembna za motivacijo, spet smo prvi v naši ligi, zdaj imamo prednost v točkah in to moramo obdržati. Tudi v evropski ligi si želimo točke in ta zmaga je zdaj motivacija, vrnila nam je tudi pogum. Mislim, da smo na pravi poti, imamo novega trenerja, delamo dobro in tako bomo poskusili tudi v nadaljevanju," je dejal Tavares. Moštvo je zmago namenilo tudi navijačem, ti so med tekmo na tribunah razvili tudi dva transparenta v podporo zaradi nešportnega življenja suspendiranim igralcem, a niso obrnili hrbta ekipi. "Na igrišču je naša ekipa naredila vse za zmago, Viole pa so na naši strani. To nam zelo pomaga. Vsi smo veseli zmage, tako igralci kot tudi trener, zdaj moramo razmišljati naprej. Naša ekipa je danes stopila skupaj proti Olimpiji, pokazala dobro energijo. Ko smo skupaj, lahko premagamo vse druge. Ta tekma je bila zelo pomembna, saj smo že utrujeni," je povedal Tavares.

Priljubljeni Brazilec ni želel primerjati dela prejšnjega trenerja Anteja Čačića z zdajšnjim Anteja Šimundže, čeprav priznava, da nekaj razlik nedvomno je. "Zdi se mi, da Ante Šimundža bolj pozna našo ekipo. Ve, kaj smo prej delali, zdaj delamo skupaj, poznamo se, s čimer imamo veliko prednost in v evropski ligi bo bolje. Trener Čačić je dobro delal, a ima drugačen način dela. Vsak trener ima svoje karakteristike, škoda je, da nam ni šlo, a zdaj imamo novega trenerja in gremo naprej," je še povedal Tavares.

Zaradi reprezentančnih tekem sledi zdaj premor, Mariborčani se bodo v prvenstvu naslednjič merili s Krko 19. oktobra v gosteh, v evropski ligi pa 24. oktobra v gosteh pri belgijskem Zulte Waregemu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rko
07. 10. 2013 22.06
+4
ker nestrpni komentarji kle pa sm zabar :)) model je dejansko edini k v tej voluharski ligi grize, tko da, ČESTITKE
Hammurabi
07. 10. 2013 19.26
+4
Ka kšen neumen naslov. Tavares nikoli ne bo Slovenec, bo le slovenski državljan.
bombanderkrokodil
07. 10. 2013 19.26
-7
zame nikoli ne boš Slovenc in pika ? pet let si tu pa komaj poveš pet stavkov ?
texranger
07. 10. 2013 20.14
+8
Pa ti, biser? Si že slišal za velike začetnice in vejice?
rambek
07. 10. 2013 17.58
+3
t azmaga je bolj tako za maribor je pomembna sedaj evropa in nič drugega
Doberman1010
07. 10. 2013 16.08
-6
hehe prav mas unja
pridnaov?ka
07. 10. 2013 14.37
-10
gledam sliko in mislim na francosko ligo....
xxdrgregoryhouse
07. 10. 2013 13.43
-3
olimpijo je pa res težko premagat
drrmrr
08. 10. 2013 08.38
+2
Če prideš iz MONDA ali TROPIKANA................ZELO težko !