Nogomet

VIDEO: Šimundža mesec dni brez Vršiča

Maribor, 26. 02. 2015 14.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski nogometni državni prvak Maribor je pred nadaljevanjem sezone ostal brez Dareta Vršiča. Izkušeni vezist ima znova težave s kolenom in je že prestal operacijo. Z igrišč naj bi bil odsoten mesec dni.

Več videovsebin
  • Ante Šimundža o zdravstvenem stanju v moštvu
    00:31
    Ante Šimundža o zdravstvenem stanju v moštvu
  • Agim Ibraimi pred spomladanskim delom sezone
    01:22
    Agim Ibraimi pred spomladanskim delom sezone

Trener nogometnega kluba Maribor Ante Šimundža je na novinarski konferenci dejal, da zdravstveni karton ni tak, kot bi si ga želel. "Ne morem računati na vse igralce. Dare Vršič bo moral danes na operacijo desnega kolena. Jean-Philippe Mendy se je tudi šele danes stoodstotno vključil v proces vadbe. Bomo videli, kako bo reagirala njegova noga," je pojasnil Šimundža.

"Po dolgem odboru že nestrpno pričakujemo DP. Opravili smo dobre treninge in dobre tekme ter smo na ravni, na kateri smo želeli biti. Nekaj igralcev je zaradi bolezni v zaostanku. Toda na treningu vidim motivirano moštvo, motivirane igralce, ki se želijo dokazovati na vsakem treningu, kar me navdaja z optimizmom. Ne bo nam lažje, kot nam je bilo v preteklosti. Šli bomo od tekme do tekme, od tekmeca do tekmeca. In na zmage. Razmišljamo le o sebi. Želimo, da bi imeli jeseni tekme v v sredo in soboto, kar pomeni tudi nastope v Evropi. Tudi v spomladanskem delu bomo imeli natrpan urnik. Izbor igralcem imamo širok, zato bomo imeli rotacije v ekipi. Ne glede na to, kje bomo igrali, pa bomo igrali na zmage. Motivacija so domače polne tribune, kjer nam zato ni nič lažje, vendar je nek plus na naši strani. Kot sem dejal, se bomo osredotočali na svojo pot, na naše cilje, kako bodo sledili tekmeci, pa ni v napši domeni. Domžale so prve na lestvici, tri točke s tekmo več so pred nami. Celje je bilo vedno ambiciozno moštvo, Olimpija je pa vedno Olimpija. Zadnje kilometre pa bomo odtekli sami," je nanizal Šimundža.

Ante Šimundža
Ante Šimundža FOTO: Damjan Žibert

Mariborčani so se z dobrimi igrami predstavili v ligi prvakov, na domačem prizorišču pa jim ni uspelo končati jesenskega dela na prvem mestu. "Nismo zapostavljali slovenskega DP, tudi tedaj ne, ko smo igrali ligo prvakov. Prioriteta je bilo državno prvenstvo. Je pa to velik čustveni preskok in po eni strani razumem igralce, saj smo imeli 35 tekem, slovenski tekmeci pa 20. Utrujenost je bila velika. Čustveni preskok je bil velik, vesel sem, da smo zdržali in smo bili konstantni, je pa dejstvo, da so tekmeci napravili velik korak naprej. Za nami je odlična jesen, odlično leto. Letvico pa smo postavili zelo visoko in to moramo loviti ali izenačiti," je končal Šimundža.

"Premor je bil dolg, odigrali pa smo zelo dobre pripravljalne tekme. Čakamo na prvenstvo, motivirani in osredotočeni smo. Vemo, kaj želimo in skušali bomo storiti vse, da bi bili na koncu srečni. Pred začetkom sezone vedno rečemo, kaj želimo. Lani smo dejali, da želimo v ligo prvakov, in smo to izpolnili. Pred domačim tekmovanjem smo si želeli dvojno krono in upam, da bomo tudi to dosegli. Želimo osvojiti čim več točk. Osredotočiti smo se le nase in želimo zmagati na vsaki tekmi. Smo dobro pripravljeni in nimamo težkih nog po napornem ciklusu vadbe. Na koncu pa, Maribor je pravi Maribor, ko igra ligo prvakov," je zatrdil Agim Ibraimi.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šmajser1
26. 02. 2015 22.39
+2
MARIBOR SAMPION!!!
carli17
26. 02. 2015 17.26
+5
DARE MI SMO S TEBOJ VRNI S EČIMPREJ MARIBOR ŠAMPIJON
Barca17 1
26. 02. 2015 17.07
+4
MARIBOR ŠAMPION !!!!
PVSK
26. 02. 2015 16.05
+8
Ni problema za Maribor. N'Diaye je bil na pripravah v vrhunski formi za moje pojme celo najboljši posameznik zraven Volaša. Vršiču pa želim čim hitrejše okrevanje. Vijolčna je ljubezen večna!!
macek_garfield
26. 02. 2015 15.03
+9
... Dare Viola ... cim hitrejso okrevanje ...