Nogomet

VIDEO: Še nevideno: Terima bo na klopi Galatasaraya začasno zamenjala – ženska!

Carigrad, 11. 04. 2013 15.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvi trener turškega Galatasaraya Fatih Terim je bil skupaj s pomočniki izključen na zadnji tekmi prvenstva, tako da strokovni štab ne bo mogel voditi ekipe na naslednjem dvoboju turške prve lige proti ekipi Karabukspor.


Nič dramatičnega (za zdaj) ni v tej novici. Zadeve postanejo precej bolj neobičajne, če je verjeti turškim športnim časnikom, ki pišejo, da bo Fatiha Terima, ki je bil skupaj s pomočniki na zadnji tekmi turške superlige proti ekipi Mersina izključen, vsaj začasno zamenjala Duygu Erdogan. "Gre za eno izmed pomočnic Terima in ker je ena izmed redkih iz strokovnega štaba, ki ni bila kaznovana in ima tudi primerno trenersko licenco, bo zamenjala Terima že na naslednji tekmi," sporočajo Turki in še dodajajo, da bo njen pomočnik legendarni brazilski trener vratarjev Claudio Taffarel.

Fatih Terim
Fatih Terim FOTO: Reuters

"Priznajte, da bi bili v zadregi, če bi vas kdo vprašal, da naštejete kakšno žensko, ki trenira resen nogometni klub. Težave bi imeli, če bi morali našteti že eno samo," "sprašujejo" tamkajšnji mediji, ki sicer opažajo, da je v sicer konzervativni Turčiji to zelo nenavaden primer in se doslej kaj takšnega še ni zgodilo. "Duygu Erdogan bo prva ženska na klopi turškega kluba. In to celo kluba z največ lovorikami v državi. Vse oči so uprte proti koncu tedna, ko Galatasaray čaka dvoboj s Karabuksporom in na klopi rdeče-rumenih bo sedela – ženska," zaključujejo nekateri turški časniki. Zapise v medijih je potrdil tudi "pordečeli" Fatih Terim. "Erdoganova in Taffarel bosta skoraj brez dvoma vodila ekipo proti Karabuku."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kvarkadabra
12. 04. 2013 07.36
ker sem sama totalno nora na nogomet niti ni tako malokrat, da naletim na komentar moških - 'a zdej nam boste pa še ta vesele vzele' .. tako da mi seksizem sploh ni tuj .. no,da ne bom samo negativno plat napisala naj pa povem tudi, da jih je kar nekaj, ki rečejo - 'o, ti bi mogla z mano bit' :DDD ..predvsem se pa naleti na presenečenje moških, če ženska pozna še koga drugega kot Ronalda :P..da o dejanskih in možnih transferih igralcev in podobnih stvareh niti ne govorim,,če človeka nekaj zanima ga pač zanima..pa naj bodo to ženske stvari, ki zanimajo moškega ali pa obratno..naj jih tetka glasno in kvalitetno pokomandira :) pa lp
Smeljo
11. 04. 2013 21.46
+0
Seksizem je smesen :)
Holinar
11. 04. 2013 18.08
+8
PA KAJ POL ČE JE ŽENSKA NI ZATO NČ MAJN PAMETNA
Holinar
11. 04. 2013 18.07
+5
PA KAJ POL ČE JE ŽENSKA SEJ ZATO NI NČ MAJN PAMETNA.
alien8potnik
11. 04. 2013 17.51
+7
bravo! super! ko bi le bilo še več takih primerov. in to turčija. ha, naj si jo vsi ostali vzamejo za zgled. bravo, res!
Felix Felixsao
11. 04. 2013 16.36
+44
Zakon!!! S tem bodo v klubu pokazali širšemu muslimanskemu svetu in predvsem v Turčiji, ki je zadnja leta nazadovala v smeri sekularizacije, da je ženska sposobna in enakovredna moškim!! Zelo pozitivno gledam na to odločitev!! Tako se dela!!!
povrsniste24kur
11. 04. 2013 16.06
+9
simpatična punca. malo nerodna sicer. pa malenkost predolgi čop.