Nogomet

VIDEO: Schweinsteiger še naprej 'vroč' v dresu Chicago Fire, Nemec na poti do gola preigral tudi Delameo Mlinarja

Chicago, 16. 04. 2017 10.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bastian Schweinsteiger nadaljuje dobre predstave v dresu ekipe Chicago Fire, h kateri se je pred nekaj tedni pridružil iz vrst Manchester Uniteda. Nekdanji nemški reprezentant je zabil svoj drugi gol na treh tekmah. Tokrat je njegova ekipa premagala moštvo New England Revolution (3:0), za katero igro nekdanji član Olimpije Antonio Delamea Mlinar.

Bastian Schweinsteiger se v Chicagu za zdaj počuti odlično.
Bastian Schweinsteiger se v Chicagu za zdaj počuti odlično. FOTO: Twitter

Bastian Schweinsteiger pri Manchester Unitedu ni imel vidne vloge, zato se je prejšnji mesec odločil, da zapusti Otok in si je nov izziv poiskal v Združenih državah Amerike. Odšel je k moštvu, ki nastopa v ligi MLS Chicago Fire, in že na prvi tekmi dosegel zadetek. Med strelce se je vpisal tudi v šestem krogu, ko je njegova ekipa gostila moštvo New England Patriots. Nekdanji nemški reprezentant in svetovni prvak iz leta 2014 pa je v 45. minuti popeljal svojo ekipo v vodstvo z 1:0. Nemec je izkoristil podajo Luisa Solignaca, potegnil v kazenski prostor, kjer je preigral občasnega slovenskega reprezentanta in nekdanjega člana Olimpije Antonia Delameo Mlinarja in s težkega položaja žogo poslal za hrbet gostujočega vratarja Codyja Cropperja. Za Bastiana je bil to drugi gol na tretji uradni tekmi za ekipo Chicaga. Do konca srečanja so domačini še dvakrat zatresli mrežo gostov. Obakrat se je med strelce vpisal madžarski napadalec Nemanja Nikolics. Z zmago s 3:0 je Chicago prišel do enajste točke v letošnji sezoni MLS in na lestvici zahodne konference zaseda tretje mesto. New England je po tretjem porazu na šesti tekmi pri sedmih točkah in zaseda sedmo mesto. Delamea Mlinar je sicer za goste, ki so od 27. minute igrali z igralcem manj, saj je bil izključen Je-Vaughn Watson, odigral celotno srečanje. Slovenec je nesrečno posredoval tudi pri drugem golu gostov, ko se je žoga po predložku prav od njega odbila na pot Nikolisca, ki je takrat povišal prednost  domačinov na 2:0.

Izid:
Chicago Fire – New England Revolution 3:0 (1:0)
Schweinsteiger 45., Nikolics 47., 73.
RK: Watson 27./New England

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
16. 04. 2017 12.40
+1
Ka se je po golu Schweinija mreža zacelila, da so jo še dvakrat NAČELI? To ti je isto, kot da je avtor članka danes pojedel 3 jajca na tešče- ostali svet lahko samo eno... Hvala za (morebitno) razumevanje in praznično veselje vsem!
Armonia
16. 04. 2017 10.49
+9
Delemeo,predribla tudi moja soseda,,torej to mi mek dosezek hehe
Bigbadjohn
16. 04. 2017 12.44
Armonia+soseda, Armonia+soseeeedaaa.... hehehe