Nogomet

VIDEO: Rooney drugi debi v dresu Evertona začinil s spektakularnim golom

Ljubljana, 13. 07. 2017 20.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Wayne Rooney je pred dnevi po trinajstih letih zapustil vrste Manchester Uniteda in se vrnil v matični Everton, za katerega navija že od otroštva. Najboljši strelec v zgodovini angleške reprezentance in rdečih vragov, ni potreboval veliko časa, da je dosegel prvi zadetek za "svoj" klub. V 34. minuti je namreč spektakularno povedel Liverpoolčane v vodstvo proti kenijski ekipi Gor Mahia, ki je na koncu klonila z 1:2.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Wayne Rooney se je pred dnevi odločil, da bo 13-ih letih zapusti Manchester in se je iz Uniteda preselil v Everton, kjer se je njegov meteorski vzpon tudi začel. Z rdečimi vragi je 31-letni Anglež osvojil vse, kar se osvojiti da, a je bil v zadnji sezoni pri Joseju Mourinhu na stranskem tiru in zato se je odločil, da naredi nov korak v svoji karieri in se vrne v matični Everton, za katerega je debitiral že pri 16-ih letih. Takoj po prestopu je dejal, da je Eveton edini klub, za katerega je bil pripravljen zaigrati, saj so se mu s tem znova izpolnile otroške sanje. In za prvenec v modrem dresu, najboljši strelec Manchester Uniteda vseh časov ni potreboval veliko časa. Zadel je namreč že po 34-ih minutah na prvi tekmi, proti kenijski ekipi Gor Mahia. In seveda zadetek je bil nekaj posebnega, saj je žogo za hrbet nasprotnega vratarja poslal z velike razdalje. Seveda pa bodo navijači Evertona takšne zadetke pričakovali tudi na tekmah, na katerih "bo šlo za res" in ne zgolj na prijateljskih tekmah. 

Izid:
Gor Mahia - Everton 1:2 (1:1)
Tuyisenge 38., Rooney 34., Dowell 82.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
15. 07. 2017 16.19
Drugi debi Haaaaaaaaaahahahah. Wazza pogrešal te bom pri mufc.
Symbolic
14. 07. 2017 15.50
+4
Drugi debi? Debi(v originalu DEBUT)je vedno samo PRVI in ne more NIKDAR BITI DRUGI! A nekdo pri vas rabi dopolnilno izobrazbo? Vse kaže, da JA...