Nogomet

VIDEO: River Plate zmagovalec pokala Libertadores

Buenos Aires, 06. 08. 2015 09.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Argentinska nogometna ekipa River Plate je tretjič zmagala v pokalu Libertadores, južnoameriški različici evropske lige prvakov. Na povratni tekmi pred domačimi gledalci v Buenos Airesu je premagala Tigres UANL iz mehiškega Monterreyja s 3:0.

Gole za River Plate so dosegli Lucas Alario (44.), Carlos Sanchez (74., 11-m) in Ramiro Funes Mori (78.). Mehičani v tem tekmovanju kot gostje sodelujejo od leta 1998 in še niso osvojili naslova. Na prvi tekmi pred tednom dni v Monterreyju sta se ekipi razšli z neodločenim izidom 0:0.

Na povratni tekmi finala najprestižnejšega klubskega tekmovanja na ameriški celini je pred 60.000 gledalci na stadionu Monumental sloviti River Plate, ki je leta 2011 presenetljivo izpadel v drugo argentinsko ligo, doživel ponovno vrnitev na vrh in slavil tretjič po letih 1986 in 1996.

Marcelo Gallardo, član ekipe, ki je leta 1996 prav tako osvojila pokal, je zato po tekmi dejal: "Po 19 letih smo si zaslužili pokal. Ekipa je veliko žrtvovala, pred letom dni je začela iskati nove izzive in po ponižujočem izpadu v drugo leto doživela potrditev. Ni bilo lahko, na poti je bilo veliko ovir, ki jih je moštvo premagalo. Bog nas je zato nagradil."

River Plate se je tako veselil zmage v pokalu Libertadores.
River Plate se je tako veselil zmage v pokalu Libertadores. FOTO: Reuters

Ekipi sta zaključno tekmo letošnjega tekmovanja začeli zelo bojevito, priložnosti so se vrstile, pa tudi rumeni kartoni. Samo v prvih 25 minutah jih je sodnik pokazal pet. Gostje so imeli prvo priložnost že v 15. minuti, ko sta francoski napadalec Andre Pierre Gignac in Rafael Sobis nespretno odigrala pred vratarjem Riverja Marcelom Baroverom in gostiteljem omogočila, da so preprečili uspešen zaključek napada. V nadaljevanju je imel eden najobetavnejših nogometašev Jürgen Damm, katerega dedek je Nemec, dve priložnosti, prvo za izenačenje v 24. minuti, vendar ni bil uspešen.

Lucas Alario je tik pred koncem polčasa razveselil polne tribune s prvim zadetkom za domače, ko je po lepem prodoru in podaji Leonela Vangionija z glavo premagal argentinskega vratarja v mehiški ekipi Nahuela Guzmana. Damm je v 68. minuti lepo podal do Javierja Aquina, ki pa je poslal žogo visoko mimo gola. Sedem minut pozneje so Sancheza gostje podrli v kazenskem prostoru; Sanchez je sam prevzel odgovornost in enajstmetrovko pretvoril v zadetek. Mori je 12 minut pred koncem srečanja odpravil vse dvome o zmagovalcu, ko je po podaji Leonarda Pisculichija z glavo žogo poslal v mrežo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dogo Argentino
06. 08. 2015 09.44
+3
Vse čestitke! In končno po dolgih letih je spet River Plate osvojil pokal Libertadores. Si kar predstavljam kakšno veselje je zdaj tam.