Nogomet

VIDEO: Reprezentanti Walesa poskrbeli za 'norišnico' v Cardiffu, selektorju Colemanu ostali le še dve leti

Cardiff, 09. 07. 2016 10.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Walesa so po izvrstnih predstavah na evropskem prvenstvu v nogometu v domovini dobili sprejem, kakršnega so si varovanci selektorja Chrisa Colemana tudi zaslužili. Cardiff je bil vse do petkovega večera ohromljen, valižanska nogometna zveza pa mora po zgodovinskem uspehu že razmišljati o prihodnosti.

Člani nogometne reprezentance Walesa so se v petek popoldne vrnili v domovino in v Cardiffu naj bi jih pozdravilo okroglih 100.000 ljudi, ki so pospremili pot odprtega avtobusa od mestnega gradu do stadiona Cardiff Cityja, kjer so se Valižani še zadnjič poklonili izbrancem selektorja Chrisa Colemana. Ti so navduševali na EP v Franciji in prišli vse do polfinala, kjer je bil od Garetha Bala in soigralcev boljši njegov klubski kolega Cristiano Ronaldo s Portugalsko (0:2). Kljub temu so največji uspeh v zgodovini valižanskega nogometa in enega največjih športnih uspehov države nasploh v glavnem mestu znali proslaviti. Na stadionu Cardiff Cityja so igrali The Manic Street Preachers, enega izmed vidnejših posameznikov reprezentance Joeja Ledleyja pa na proslavi ni bilo, saj se že mudi na Ibizi, kjer ga čaka poroka. Se pa je bradati vezist Crystal Palaca soigralcem med vožnjo na avtobusu javil prek videopovezave. Promet je v Cardiffu pozno popoldne obstal, potem ko je reprezentanca na lokalnem letališču pristala nekaj pred 16. uro. Številne šole so učencem omogočile prosto popoldne, vse zato, da bi lahko pozdravili svoje junake.

"Fantastično je. Dolg turnir je za nami in kar veseli smo, da smo doma," je priznal napadalec Hal Robson-Kanu. "Izvrstno se je vrniti ob takšnem sprejemu. To smo si želeli storiti in kar navdahne te. Neverjetno je videti te prizore," je dodal še en nogometaš iz konice napada Samuel Vokes. Selektor Coleman je po velikem uspehu že sporočil, da bo zmaje vodil le še v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji in na prvenstvu, če se tja uvrsti. Takrat se mu tudi izteče pogodba. "Prepričan sem, da bo to moja zadnja kampanja, ne glede na to, ali se uvrstimo ali ne," zatrjuje 46-letni Coleman, ki mu ponudb najbrž ne bo manjkalo. "Na tem položaju bom šest ali sedem let, kar je dolgo časa. To bo moj zadnji poizkus, dal bom vse od sebe. To bi rad izpeljal. Ekipa je lahko uspešna, je v pravih letih. Jaz bom dal vse od sebe in poskrbel, da to storijo tudi igralci," obljublja nekdanji trener Fulhama in Real Sociedada.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.