Nogomet

VIDEO: Danilo prekrasno 'zabil' za zmago Reala proti Bayernu, Chelsea boljši od Milana

New York, 04. 08. 2016 08.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V New Jerseyju je Real Madrid že imel uspešno generalko pred torkovo tekmo UEFA Superpokala. Sicer so galaktiki še vedno brez prve zvezde Cristiana Ronalda, je pa tekmo med Bayernom in Realom (1:0) zaznamovalo tudi srečanje dobrih prijateljev in nekdanjih sodelavcev Carla Ancelottija in Zinedina Zidana. Na drugi tekmi mednarodnega pokala prvakov je Chelsea premagal Milan (3:1).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Real Madrid - Bayern
    02:27
    Vrhunci tekme Real Madrid - Bayern
  • Vrhunci tekme Chelsea - Milan
    02:37
    Vrhunci tekme Chelsea - Milan

Derbi med Bayernom in madridskim Realom je bil tudi srečanje učitelja in učenca in dobrih prijateljev, Carla Ancelottija in Zinedina Zidana. Italijan je prevzel letos poleti bavarsko zasedbo, Francoz je že v prvi sezoni na klopi galaktikov osvojil Ligo prvakov in navduševal navijače. Dvoboj na stadionu v New Jerseyju je dobil učenec, saj je Real slavil tesno zmago (1:0). Tekmo je odločil Danilo z golom v 79. minuti.

Prvi spektakel se obeta v torek, 9. avgusta (20.45) na Kanalu A, ko se bosta v španskem dvoboju za UEFA Superpokal pomerila zmagovalec Lige prvakov Real Madrid in zmagoavalec Lige Evropa Sevilla.

Danilo je v igro prišel s klopi in dosegel izjemen gol, ko je neubranljivo močno streljal z roba kazenskega prostora, vratar Ulreich je bil brez moči. David Alaba je v 25. mintui za Bayern zadel prečko, po poročanju ameriških časnikov je bil Bayern boljši v prvem, Real pa v drugem polčasu, ko se je enkrat stresla vratnica Bayernovega gola.

Začetni enajsterici:
Real Madrid: Casilla; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Modrić, Casemiro, James; Vazquez, Morata, Isco;
Bayern: Ulreich; Rafinha, Martinez, Feldhahn, Bernat; Alonso, Lahm; Vidal, Thiago, Alaba; Green;

Conte tudi tokrat uspešen proti staremu tekmecu
Tekmo mednarodnega pokala prvakov sta v Minnesoti pred razprodanimi tribunami (dobrih 64 tisoč gledalcev) odigrala tudi angleški Chelsea in italijanski Milan. Tekma je bila nekaj posebnega za trenerja Londončanov Antonia Conteja, ki je klub nazadnje vodil v Italiji (Juventus), potem je bil na čelu italijanske reprezentance, saj je zelo dobro poznal tekmeca.

Chelsea je zmagal s 3:1, Bertrand Traore je povedel modre v vodstvo v 24. minuti, 15 minut zatem je izenačil Giacomo Bonaventura iz prostega strela. V drugem polčasu pa je udaril Oscar in z dvema goloma, prvega iz enajstmetrovke, odločil zmagovalca.

Začetni enajsterici:
Chelsea: Courtois; Aina, Terry, Cahill, Azpilicueta; Matić, Fabregas; Willian, Traore, Costa, Moses;
Milan: Donnarumma; Abate, Paletta, Romagnoli, Calabria; Kučka, Poli, Bonaventura; Suso, Luiz Adriano, Niang;

Pep Guardiola in Carlo Ancelotti
Pep Guardiola in Carlo Ancelotti FOTO: Reuters

Izida:
Real Madrid - Bayern 1:0
Danilo (79.)
Chelsea - Milan 3:1 (1:1)
Traore (24.), Oscar (70. - 11m, 87.); Bonaventura (38.)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
04. 08. 2016 10.04
+8
Ajd, šele tretja tekma Reala in že šesta Bayernova v pripravljalnem obdobju. Če ni Bayern (kljub temu, da je manjkalo kar nekaj igralcev) premagal Real, ki je igral z razglašenim Iscom, Morato, Vázquezom, Ramosom, Varanom, Jamesom, jih bodo tudi težko premagali, ko bodo vsi kompletni. Vemo, da bo Ancelotti ves čas igral z istimi igralci. Na isti način. Tako kot vedno. Še o Danilu. Že lani sem napisal, da je poba talent. Pa je bil "smeh". Ko bo uspelo Danilu preklopiti (upam, da mu hitro) in, da pride v formo iz Porta, bo postal "uhuhu" igralec. Brez skrbi. Chelsea? Trenutno igra na prebliske posameznih igralcev. AC Milan? Škoda besed. No, saj se šele ogrevajo. Zdaj pokali in nato prava sezona. Kdor bo na začetku izgubil, ne bo več nadoknadil.
masaker
04. 08. 2016 10.08
-2
Pa tale gol Neuer brani brez problema. Žoga skozi golmanove roke :)))
Trend01
04. 08. 2016 10.30
+2
telebajsek093156
04. 08. 2016 09.34
+0
Jst mislm da bi blo glede na postave kr čudn če bi Real bil porazn ker pri Bayernu se zmer manka osem igralcev, je pa res da tudi real še zdaleč ni popovn. Chelsea se pa kr počas dviguje tako da se mi ponovitev lanske sezone ne zdi prav verjeta.
apodgraj
05. 08. 2016 09.34
+1
Kako lahko ocenimo pravo vrednost posameznih ekip in doprinos oziroma pridobljeno dodano vrednost v pripravljalnem obdobju , če pa je večina ekip igrala praktično z B ekipo .