Nogomet

VIDEO: Veteran Marquez usoden za Urugvaj

Phoenix, 06. 06. 2016 08.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V derbiju skupine C južnoameriškega prvenstva je v Phoenixu reprezentanca Mehike s 3:1 premagala Urugvaj. V 85. minuti je Mehičane v vodstvo popeljal Rafael Marquez, v sodnikovem podaljšku pa je zmago potrdil Hector Herrera. Na drugi tekmi skupine C je v Chicago Venezuela z 1:0 premagala Jamajko.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Venezuela - Jamajka
    02:20
    Vrhunci tekme Venezuela - Jamajka
  • Vrhunci tekme Mehika - Urugvaj
    02:56
    Vrhunci tekme Mehika - Urugvaj
  • Urugvajski reprezentanti poslušali himno Čila
    01:16
    Urugvajski reprezentanti poslušali himno Čila

Že v peti minuti tekme so Urugvajci, za katere ni igral poškodovani prvi zvezdnik ekipe Luis Suarez, prvič morali po žogo v svojo mrežo. Največ zaslug za vodstvo Mehičanov je imel vezist PSV Eindhovna Andres Guardado, ki je z leve strani poslal nevaren predložek v kazenski prostor nasprotnikov, kjer je nespretno reagiral Alvaro Pereira in z glavo premagal svojega vratarja Fernanda Muslero.

Urugvajski nogometaši so prvi hladni tuš na tekmi doživeli že pred začetkom tekme, saj so jim prireditelji namesto njihove himne zaigrali čilsko. "Iskreno se opravičujemo vse Urugvajcem za to napako, ki je bila človeške narave," so se takoj opravičili prireditelji.
V nadaljevanju so Urugvajci potrebovali kar nekaj časa, da so se opomogli od začetnega udarca, v 30. minuti pa je nevarno zapretil Edison Cavani, a je bil mehiški vratar Alfredo Talavera na pravem mestu. Za nameček so Urugvajci ob koncu prvega polčasa ostali še brez izključenega Matiasa Vecina. Čeprav z igralcem manj, so izbranci Oscarja Tabareza v 75. minuti izid izenačili, strelec je bil kapetana madridskega Atletica Diego Godin, ki je poskrbel za izenačenje in napeto končnico. Še toliko bolj, ker je bil dve minuti pred izenačujočim golom izključen Guardado, tako da so bile moči na igrišču spet izenačene. Toda 37-letni Marquez se je deset minut pozneje najbolje znašel v urugvajskem kazenskem prostoru, v drugi minuti sodnikovega podaljška pa je nemočnega Muslero premagal še Herrera. "Ponosen sem nad pogumom svoje ekipe in načinom, kako se je vrnila v igro. Žal nam je v končnici popustila zbranost, tako da smo zdaj v težkem položaju. Ne preostane nam drugega, kot da na prihodnji tekmi skušamo premagati Venezuelo, da ostanemo v igri za napredovanje," je po porazu svojih izbrancev dejal 69-letni Tabarez, ki že deset let vodi urugvajsko reprezentanco.

Oscar Tabarez je kljub porazu hvalil svoje varovance.
Oscar Tabarez je kljub porazu hvalil svoje varovance. FOTO: Reuters

Z zmago pa je v skupini C začela tudi Venezuela, ki je z golom Josefa Martineza povedla že v 15. minuti tekme, veliko zaslug za gol pa je imel tudi branilec Rolf Feltscher. Že osem minut pozneje so Jamajčani srečanje nadaljevali z igralcem manj, saj je bil po grobem prekršku nad Tomasom Rinconom izključen Rodolph Austin, izid pa se potem do konca tekme ni več spremenil, čeprav so Jamajčani imeli nekaj lepih priložnosti. Zanimivo je, da so tekmo začeli brez Wesa Morgana, igralca Leicestra, zanj je selektor jamajške reprezentance, Nemec Winfried Schäfer ocenil, da je še utrujen od proslavljanja angleškega naslova, ki je v igro vstopil šele v 40. minuti.

V drugem krogu bo v Philadelphii Urugvaj igral z Venezuelo, medtem ko se bosta v Pasadeni pomerili Mehika in Jamajka. Obe tekmi bosta v noči na petek.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.