Nogomet

VIDEO: Prijateljsko tekmo Ajaxa in Werderja prekinili trenutki groze, nogometaš se je zgrudil, a bo okreval

Zillertal, 09. 07. 2017 08.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaš Ajaxa Abdelhak Nouri je za las ušel hujšim posledicam, najbrž celo smrti, potem ko se je zgrudil na prijateljski tekmi z Werderjem iz Bremna v Zillertalu v Avstriji. V takšnih trenutkih je nujna hitra zdravniška pomoč, ki je po vsej verjetnosti rešila življenje 20-letnemu nogometašu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Werder Bremen je na prijateljski tekmi z Ajaxom vodil z 2:1, toda rezultat dvoboja, ki ga niso odigrali do konca, je ostal povsem v senci dogodka iz drugega polčasa. Okoli devetnajst minut pred iztekom rednega dela tekme je namreč nogometaš amsterdamskega kluba Abdelhak Nouri obležal na zelenici in hitro je postalo jasno, da je stanje 20-letnika resno. Na zelenico so hitro pritekli reševalci, na prizorišče je priletel celo helikopter, medtem ko so stadion izpraznili, Nourija pa so po zraku prepeljali v bolnišnico, kjer je bil nekaj časa v umetni komi.

Trenutke groze je hitro zamenjalo olajšanje, Ajax je sporočil, da je Nourijevo stanje stabilno, pri njem naj bi zaznali srčno aritmijo. Nogometaš, ki se je v pretekli sezoni, za Ajax se je končala brez državnega naslova in s porazom v finalu Lige Evropa, prebil v prvo ekipo, je na zelenici potreboval umetno dihanje, so pozneje poročali mediji. Nouri je v prejšnji sezoni odigral 15 tekem za prvo moštvo, tri v Ligi Evropa, že na prvi tekmi za člane pa je na pokalnem dvoboju z Willemom II prispeval gol ob zmagi s 5:0.

"Lahko bi se razpletlo zelo slabo. V nekem trenutku vse skupaj spremljate in tako dolgo traja ... Uf, na misel ti pade tudi najhujši scenarij, nog sploh ni premikal," je bil šokiran direktor Ajaxa, dolgoletni vratar Edwin van der Sar. "Družina in prijatelji ga bodo obiskali v nedeljo, klub pa mu bo na vsak način pomagal," je sklenil van der Sar.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pogan
09. 07. 2017 11.37
+1
trenutek groze je ko kliknem na 24ur.com
walter2
09. 07. 2017 10.15
+3
"Trenutki groze"ne dramatizirajte preveč!Fant se je od naporov pri igranju nogometa na temparaturi verjetno čez 30 stopinj zgrudil,kar še enkrat dokazuje nepotrebno trapasto igranje prijateljskih tekem ob takih temparaturah.
poper00
09. 07. 2017 09.27
+1
Kakšni trenutki groze?Soigralci toliko da so malo pogledali.Ta ,ki je na začetku poklical sodnika in se potem obrnil in zdolgočaseno odšel ni izgledal posebej prestrašen