Nogomet

VIDEO: Portland razigrano proslavil prvi naslov v MLS

Portland, 09. 12. 2015 09.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moštvo Portland Timbers je pred dnevi prvič v zgodovini kluba postalo zmagovalec severnoameriške lige MLS. Nogometaši Portlanda so v velikem finalu v gosteh na stadionu Mapfre premagali Columbus Crew z 2:1. Premierni naslov so nogometaši ob vrnitvi domov prešerno proslavili z navijači.

Tekma je imela, vsaj za finale, malce nenavaden razplet, saj so vsi trije goli na tekmi padli v prvih 18 minutah. Portland je povedel z 2:0 z goloma Diega Valerija in Rodneyja Wallacea v prvih sedmih minutah tekme, enajst minut kasneje pa je Columbus izenačil, uspešen je bil Kei Kamara, a domače moštvo ni pripravilo preobrata, tako da je naslov, pokal Major League Soccer, pristal v rokah Timbers in je odpotoval v Portland. Columbus je ostal praznih rok in ostaja pri enem šampionskem naslovu. Portland je prvi gol na tekmi dosegel že po 27 sekundah igre, po spodrsljaju vratarja domačih Steva Clarka je argentinski napadalec Valeri zabil najhitrejši gol v zgodovini tega prvenstva, ko je poslal žogo v nebranjeno mrežo, za drugi zadetek pa je z glavo poskrbel Kostaričan Wallace. Za častni gol domačih je poskrbel igralec Sierra Leone Kamara, ki je zaigral kljub poškodbi gležnja. Portland je v finalu zahodne konference izločil Dallas s skupnim izidom 5:3, v odločilnih tekmah vzhodne konference pa je bil Columbus boljši od New Yorka z 2:1.

Portland Timbers ob osvojitvi zgodovinskega naslova prvaka MLS.
Portland Timbers ob osvojitvi zgodovinskega naslova prvaka MLS. FOTO: Reuters

Columbus je v najmočnejšem ligaškem nogometnem tekmovanju na severnoameriških tleh slavil leta 2008, ko je v finalu ugnal New York Red Bulls s 3:1, Portland pa si je prvič izboril nastop v velikem finalu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.