Nogomet

VIDEO: Odšel že po prvem krogu: Bielsa odstopil z mesta trenerja v Olympique Marseillu

Marseille, 09. 08. 2015 10.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Argentinec Marcelo Bielsa je na samem začetku francoskega prvenstva odstopil z mesta trenerja v Olympique Marseillu. Šestdesetletni nekdanji trener reprezentanc Argentine in Čila se je za ta korak odločil po uvodnem porazu z 0:1 na domačem terenu v dvoboju z ekipo Caen.

"Odstopam kot trener ekipe. Moje delo je končano in vračam se v domovino ... Žalosten in razočaran sem. Ne morem sprejeti tako nestabilnih razmer v klubu," je dejal Marcelo Bielsa na novinarski konferenci po končani tekmi. Vodstvo kluba je obtožil, da so spreminjali pred tem dogovorjene člene pogodbe, s katero bi se zavezal za sodelovanje do leta 2017. V zadnjih tednih so mediji v Latinski Ameriki namigovali, da naj bi prevzel selektorsko mesto v Mehiki. Po novici o odstopu so bili igralci izjemno presenečeni. "Šokirani smo, še v petek je na novinarski konferenci dobro kazalo, vse je bilo pozitivno. Bielsa je bil pomemben del načrta moštva, da dosežemo veliko več kot v zadnjem obdobju," je dejal vratar Steve Mandanda, ki prihaja iz Zaira in je francoski reprezentant.

Marcelo Bielsa
Marcelo Bielsa FOTO: Reuters

Bielsa je z nekdanjimi evropskimi prvaki iz Marseilla podpisal dveletno pogodbo v začetku maja lani in ekipo popeljal do četrtega mesta v francoski ligi. Nasledil je Joseja Aniga, športnega direktorja ekipe, ki je le začasno vodi moštvo, potem ko so decembra 2013 odpustili trenerja Elieja Baupa.

Vodilni v francoskem nogometnem velikanu imajo, kot kaže, veliko težav pri načrtu, da bi se spet vrnili na pota stare slave.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Smeljo
09. 08. 2015 15.07
+4
Kriza se poglablja