Nogomet

VIDEO: Nemški nogomet piše zgodovino, po četrti menjavi na zelenici prvič tudi 30 igralcev

Dortmund, 09. 02. 2017 12.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tekma pokala DFB med Borussio Dortmund in Hertho Berlin je bila nekaj posebnega. Ne le zaradi izjemne napetosti, Dortmund je napredoval po izvajanju najstrožjih kazni, temveč tudi zaradi dejstva, da se je na zelenici v 120 minutah predstavilo kar 30 nogometašev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nižjeligaški klub Astoria Walldorf je prelomen teden za nemški in svetovni nogomet začel na torkovi tekmi z Arminio Bielefeld, ko je ob porazu (prav tako po izvajanju enajstmetrovk) njihov trener Matthias Born prvič v zgodovini uporabil četrto menjavo. Benjamin Hofmann je v podaljšku torkove tekme tretjega kroga postal prvi nogometaš iz nogometno najmočnejših držav, ki je na zelenico pritekel po tem, ko je njegov klub že opravil tradicionalne tri menjave. Pokal DFB ima namreč že nova pravila, po katerih lahko trenerji uporabijo štiri menjave, če gre tekma v podaljšek. Na sredinem obračunu Borussie Dortmund in Herthe Berlin sta trenerja Thomas Tuchel in Pal Dardai šla še korak dlje od kolega iz Walldorfa in oba zamenjala četrtega igralca, na zelenici se je tako prvič v zgodovini izmenjalo kar 30 nogometašev. 

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) tudi v prihodnje pripravlja več sprememb pravil, možnost četrte menjave pa so najresneje "zgrabili" ravno Nemci, ki so decembra spremenili pravilnik pokalnega tekmovanja. Na sredini tekmi na stadionu Signal Iduna Park je napadalec Herthe Sami Allagui v 118. minuti vstopil kot četrta zamenjava, a Berlinčanom ni uspel pomagati v odločilnem izvajanju enajstmetrovk, po katerih je napredoval BVB. Tuchel je že prej zamenjal enega od svojih nogometašev, vstopili so Christian Pulišić, Matthias Ginter, Gonzalo Castro in Andre Schürrle, Dardai pa je z aktiviranjem Allaguija spisal zgodovino. Herthina rezervista Allagui in Alexander Esswein sta izkoristila svoja strela z bele točke, a je še en rezervist Fabian Lustenberger zgrešil, tako kot soigralca Vladimir Darida in Salomon Kalou.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.