Nogomet

VIDEO: Neigranje Zajca je odločitev kluba!

Ljubljana, 21. 10. 2012 21.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši ljubljanske Olimpije so izgubili prvenstveni derbi z Mariborom (1:0), obračun pa odigrali brez junaka zmage nad murskosoboško Muro 05 Mihe Zajca, ki po odločitvi vodstva kluba še ni dovolj 'zrel' za okoliščine, ki vladajo na derbiju.

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zadnjem prvenstvenem krogu pred reprezentančnim premorom s 3:1 na domači zelenici ugnali murskosoboško Muro 05, junak velike zmage pa je bil Miha Zajc, mladenič, ki je zadnjo sezono zabijal za Interblock. In od tega istega Mihe Zajca so mnogi veliko in še več pričakovali tudi na dvoboju v Ljudskem vrtu, ko so zmaji igrali večni derbi z NK Mariborom (1:0). Na presenečenje mnogih mladeniča sploh ni bilo v postavi, ekipa pa je v štajersko prestolnico pripotovala tudi brez za igro 'psihično nepripravljenega' Bobana Jovića. Tako so njegovo odsotnost označili v taboru zeleno-belih.

Če je Jovićevo neigranje povezano predvsem z dejstvom, da se očitno ne bo odločil za podaljšanje sodelovanja s slovenskimi podprvaki, pa ni znano, zakaj ne igra obetavni Zajc, tisti, ki je preko noči postal ljubljenec ljubljanske publike. "Miha Zajc je posojen Olimpiji. Smo v fazi dogovarjanja podpisa pogodbe. Več bo znanega v kratkem. Vsak pritisk, ki ga prinaša morebitno igranje na takšnem derbiju, pa morda ne bi bil najboljši zanj,“ je za 24ur.com dejal direktor ljubljanskega kluba Sanel Konjević, ki s svojim odgovorom ni bil niti približno prepričljiv. Dejstvo je, da bi ga trener Andrej Razdrh v ekipi želel in konec koncev proti prvakom iz Maribora potreboval, a odločitev ni bila njegova. "To je odločitev vodstva kluba,“ je dodal Konjević.

Ljubljančani so se na gostovanju v Mariboru dobro znašli.
Ljubljančani so se na gostovanju v Mariboru dobro znašli. FOTO: Damjan Žibert

Zanimivo, da posebnega pritiska ni čutil še en debitant na večnem derbiju Nik Kapun in najverjetneje ga tudi Zajc ne bi, a kot kaže, bo moral najprej podpisati pogodbo s klubom, šele potem pa bo dejansko tisti, ki bo lahko z dokazovanjem na treningih kandidiral za mesto v ekipi zeleno-belih. Dejstvo je, da je pred dvobojem normalno treniral in bil zdrav, torej pripravljen za igro.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JanZiska
22. 10. 2012 08.26
-1
Naslednjo soboto se bo Olimpija srečala z realnostjo. Štajerski klubi so zanjo preprosto premočni.
veliki svizec
22. 10. 2012 06.58
+13
Tak je to če ti ekipo sestavlajo vodilni v klubo ne pa trener.Isto je z našo reprezentanco.
rudefriske
22. 10. 2012 00.20
+7
Neumnost... Skoda res..
rambek
21. 10. 2012 22.05
-3
Nevem kaj je narobe .no morda pa res ni Zajc tako dober.Pča rabi verjetno izkušnje ,ki jih bo nabira pri manj nevarnih nasprotnikov od maribora
Nejc Kramžar 1
21. 10. 2012 22.34
+15
tu pa imaš žau narobe. moram ti povedati, da je Zajc v 1. slovenski mladinski ligi doktor za skoraj vse igralce, ki igrajo na tem nivoju, ker sem že mnogokrat igrau proti njemu ti lahko povem da Zajc lahko na igrišču dela z žogo kar hoče pa če ga obkrožajo 3 branilci. in kot njegov cimr in prijatelj lahko v njegovem imenu ti povem, da ima dosti izkušenj in da ima dosti spodkovano tehniko, da bi lahko z lahkoto igrau proti mariboru ali celo kakšni boljši ekipi izven slovenske lige
Darkobox
21. 10. 2012 22.56
+3
Že res, da ima Zajc fenomenalno tehniko. Res, da ko ga obkrožajo 3 branilci ni problema ampak 3 naivni branilci. Ko pa pride branilec, ki naiven pa nastopijo težave. 1 gol proti Muri je bil plod njegove tehnike in naivnega branilca, ki se je zaletel ko bik, ki mu pokažeš rdečo stvar. Sem ga pogledal mnogokrat in ti povem, da obrne 1 ali 2 igralca, izgubi pa tudi po 10 žog na srečanje. Ko bo postal bolj racionalen in pridobil na masi bo lahko postal vrhunski igralec.
Matic Sorn
21. 10. 2012 23.44
+5
Marjan Šime
22. 10. 2012 09.39
+1
Miha je odličen igralec pokazal je svoj talent proti Muri,pa v mladinskih ligah. Vendar mislim za derbi v Sloveniji je premalo izkušen. Nasproti mu bojo stali igralci,ki igrajo tudi v Ligi evropa,torej so izkušeni. Vesel pa bi bil da bi zaigral mladenič od prve minute na taki tekmi.
bio_sam_pijanac
21. 10. 2012 21.35
-6
prodana tekma če trener noče igrat derbija z najmočnejšo postavo....
El Diablo 2013
22. 10. 2012 06.35
+8
wii1
22. 10. 2012 09.56
+5
Joj k folk komenetra a nikol zoge ni brcu.sami sportniki z daljincem v roki.interblock nedovoli Zajcu da igra ker je kot mladinc posojen olmpiji