Nogomet

VIDEO: Navijači kluba Ponte Preta izpad iz elitne brazilske lige 'nadgradili' še z divjanjem na tribunah

Campinas, 27. 11. 2017 17.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sodniki so prekinili tekmo brazilskega prvenstva na severu Sao Paula, potem ko so navijači Ponte Prete začeli razgrajati na tribunah in skakati na zelenico, medtem ko je njihov klub izgubljal z 2:3 na obračunu z Vitorio. Prvoligaški obračun so kasneje odpovedali.

Omenjeni izid je pomenil, da bi se morala Ponte Preta preseliti v nižji rang tekmovanja, navijači pa so z razgrajanjem za nameček preprečili regularno izvedbo tekme, ki so jo sodniki prekinili in odpovedali v 82. minuti. Ponte Preta je na dvoboju z Vitorio na stadionu Moisesa Lucarellija sicer vodila z 2:0 po dveh hitrih golih v prvem polčasu, nato pa je bil v 20. minuti izključen branilec Rodrigo, potem ko je porinil prst v zadnjico napadalca Vitorie Santiaga Trelleza in zanetil vsesplošno prerivanje, njegova neumnost pa je Ponte Preto drago stala. Vitoria se je vrnila v igro in osem minut pred iztekom rednega dela drugega polčasa je bilo na semaforju že 2:2, Vitoria pa je uspela tudi povesti, kar je zanetilo incidente na tribunah in ob igrišču. Navijači so se s kamenjem in palicami v rokah spopadli s policisti in reditelji, medtem ko so se nogometaši poskrili v slačilnicah. Policisti so pri posredovanju uporabili tudi gumijaste naboje in kasneje, ker niso mogli zagotoviti varnosti za obiskovalce in obe ekipi, obračun odpovedali. Z odpovedjo tekme so navijači svojemu klubu še dodatno zagrenili zaključek sezone, naslednjo bo Ponte Preta očitno morala odigrati v drugoligaški druščini.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
29. 11. 2017 11.16
Nadgradili ali nagradili?