Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Zahović: Anteju se lahko zahvalim za vložen trud. Pod njegovim vodstvom smo dosegli največje uspehe v zgodovini kluba

Maribor, 17. 08. 2015 09.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
M.J./STA/T.V.
Komentarji
604

Ante Šimundža ni več trener slovenskega nogometnega prvaka Maribora. Po domačem porazu z Olimpijo z 0:3 je na izredni novinarski konferenci odstopil s položaja. Do nadaljnjega bo Maribor vodil pomočnik trenerja Saša Gajser.

Več videovsebin
  • Marcos Tavares komentira poraz na derbiju
    03:18
    Marcos Tavares komentira poraz na derbiju
  • Vrhunci tekme Maribor - Olimpija
    03:55
    Vrhunci tekme Maribor - Olimpija
  • Ante Šimundža odstopil z mesta trenerja Maribora
    01:16
    Ante Šimundža odstopil z mesta trenerja Maribora
  • Športni direktor Zlatko Zahović komentira odstop Anteja Šimundže
    01:18
    Športni direktor Zlatko Zahović komentira odstop Anteja Šimundže
  • Novinarska konferenca NK Maribor
    21:21
    Novinarska konferenca NK Maribor
  • Iz 24UR: Navijači želijo preobrat
    02:24
    Iz 24UR: Navijači želijo preobrat
  • Iz 24UR: Šimundžo nasledil pomočnik Gajser
    01:45
    Iz 24UR: Šimundžo nasledil pomočnik Gajser
  • Iz 24UR: Ljubljansko rajanje sredi mariborske trdnjave
    01:49
    Iz 24UR: Ljubljansko rajanje sredi mariborske trdnjave

Sodu so dno izbili slabi rezultati v zadnjem obdobju, najbolj pa prvi domači poraz proti Olimpiji (0:3) v okviru šestega kroga državnega prvenstva. Ante Šimundža je na mesto trenerja Maribora stopil 30. novembra 2013 in od tedaj v 100 tekmah zbral 56 zmag, 22 remijev in 22 porazov, s klubom pa v minuli sezoni nastopal tudi v elitni ligi prvakov. Letos se klubu v ligo prvakov po porazu v Astani ni uspelo uvrstiti. "Po tehtnem premisleku sem prišel do spoznanja, da ekipa ne daje, česar je sposobna, da ni energije, ki jo želim, zato se umikam s položaja trenerja. V teh letih so si sledili izjemni uspehi, a smo žal prišli do točke, ko se ne najde tista potrebna energija za doseganje visokih ciljev. Odhajam s klopi, ponosen, kot nekdanji igralec in trener, vedno bom ostal vijoličen oziroma vijola," je na izredni novinarski konferenci v Mariboru dejal zdaj že nekdanji trener mariborskih vijolic Šimundža. Trenerjev odstop je presenetil celotno vodstvo kluba, tudi športnega direktorja kluba Zlatka Zahovića, ki tako naslednika še nima. "Kaj naj rečem, Anteju se lahko na tem mestu samo zahvalim za vložen trud, z njim smo dosegli največje uspehe v zgodovini, a žoga je nepredvidljiva, Anteju želim vse dobro v njegovi nadaljnji karieri," je dejal Zahović. Ekipo bo na prihodnjih treningih vodil pomočnik Saša Gajser, kdo pa bo na klopi na prihodnji prvenstveni tekmi proti Velenju, pa še ni znano. "Vse je še sveže, vse nas je novica presenetila, zato še nismo razmišljali o človeku, ki bi Anteja nasledil. V kratkem bomo morali potegniti poteze v tej smeri, do nadaljnjega pa bo ekipo vodil pomočnik. To je najbolj vroč nogometni stol v državi," je še dejal Zahović.

Zlatko Zahović in Ante Šimundža. Konec je "ljubezni" med trenerjem in športnim direktorjem kluba ...
Zlatko Zahović in Ante Šimundža. Konec je "ljubezni" med trenerjem in športnim direktorjem kluba ... FOTO: Damjan Žibert
Po Zahovićevem mnenju za slabe rezultate v zadnjem obdobju ni odgovoren trener, ekipa je bila po uspehih v zadnjih letih preprosto preveč zasičena. "V nogometu je preprosto. Deset igralcev daš ven in deset novih noter, pa je. A pri nas tako ne gre. Ali bomo porabili zaslužene milijone, ali pa bo potrebno trdo garati," je še povedal Zahović, ki verjame v nadaljnji razvoj ekipe. Zanjo bi naj kader črpal iz podmladka, ekipe B. Sam je skušal Šimundžo prepričati, da ostane, a je bila trenerjeva odločitev nepreklicna. Maribor je v tej sezoni izpadel iz evropskih tekmovanj, potem ko je tri leta zaporedoma igral v evropski ligi, lani pa še v najmočnejši ligi prvakov, kamor je ekipo popeljal prav Šimundža. Slednji je 30. novembra 2013 na klopi najuspešnejšega slovenskega kluba po vsega treh mesecih zamenjal hrvaškega strokovnjaka Anteja Čačića, ki se je s klubom sporazumno razšel po seriji slabših rezultatov. Šimundža je bil otrok Ljudskega vrta, saj je bil večji del športne kariere z nekaj prekinitvami povezan z Mariborom. Bil je tudi del "zlate zasedbe" vijoličastih, ki je na prelomu stoletja že igrala v ligi prvakov, v kateri je na gostovanju pri kijevskem Dinamu dosegel celo gol za zmago. Preizkusil se je tudi v tujini, ob tem pa zbral tudi tri nastope za slovensko reprezentanco.

Po koncu aktivne kariere se je odločil za trenersko pot in po pridobitvi licence od leta 2007 najprej deloval kot pomočnik Pavla Pinnija v Celju, od junija 2008 pa kot pomočnik Darka Milanića v mariborskem klubu. V sezoni 2011/2012 je kot glavni trener preživel pri Muri, po izpadu iz prve lige pa je nato prevzel drugoligaško ekipo Aluminij iz Kidričevega ter se potem preselil v Maribor. Kaj bo počel zdaj, še ne ve. "Še naprej se bom izobraževal v nogometu in čakal na novo priložnost. Gledal bom tekme Maribora in bil njihov največji navijač," je ob slovesu še dejal Šimundža.

Posnetek celotne tekme med Mariborom in Olimpijo si lahko ogledate na VOYO.

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (604)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

karakal58
18. 08. 2015 19.46
+3
Vsi ti komentarji, ki jih prav pazljivo prebiram so čisti nesmisel. Ljudje božji kaj ne vidite, da so igralci Maribora čisto brez vsake fizične kondicije. ne razumem Zahoviča, ki je igral celo kariero v močnih evropskih klubih in sam dobro ve, kako je moral garati, da je pridobil fizično moč telesa za svoje naporne sezone. Nevem kaj je on spregledal v poletnih pripravah glede fizične kondicije svojega moštva. To je ves point slabe igre Mariborčanov, saj nogometa niso pozabili igrati.
mike1968
18. 08. 2015 15.58
Pa smo spet pred KAVČ ANALIZO. Tokrat se bom kot kavčar lotil analize dogodkov v nogometnem klubu MARIBOR . Sem sicer zvesti....NADALJEVANJE NA: publishwall - igi.scinkavec - nogomet-nk-maribor-kavc-analiza-v No upam, da s tem nisem kršič pravila za objavo komentatorjev. Na vseh drugih portalih namreč objavim tudi uradno povezavo na moj blog, pa me niso nikoli izbrisali. Pa saj vam nisem konkurenca ;)
alfa12345
18. 08. 2015 11.28
+1
Resnično vas ne razumem.Kaj je pri tem kriv Zlatko,ČE Maribor ni v formi?Na osnovi česa mislite,da si polni žepe?
rambek
18. 08. 2015 10.18
+1
Mb bi moral poiskati okrepitve. Drugace nebo nic.
LOPOVEpredZID
18. 08. 2015 08.24
+1
sej jz pravim, da mora mali Zahovec v Olimpijo pridt, da ga naučijo fuzbal brcat....pa mene noben resno ne jemlje.
vrtnar01
18. 08. 2015 14.48
LOPOVEpredZID
18. 08. 2015 08.22
Kdaj maribor in Olimpija igrata naslednjič??? hahahahahaha
blazter
18. 08. 2015 07.45
Napadalca, vezista, obrambnega igralca, pa golman je tudi svoje obranu. 5m bi moral dat za okrepitve, pa bi igral evropo. Tak pa ,slaba.... Je pa lepo ,da lahko gledamo tekme našega prvenstva na tv.
putinj
18. 08. 2015 07.33
+2
Nič bati! MBFC je le odprl okna, da se malo "prezrači". Svež zrak nam bo absolutno dodal novo moč in voljo. To je tak kot avto - dele je treba redno menjat že takoj ko opaziš da škriple, potem gre kot raketa! Če jih ne menjaš, ne gre kot je treba in slej ko prej dokončno crkne. v MBfc je kar nekaj delov za zamenjat! potem bo spet raketoplan "vzpon" PURPLE SPACESHIP
soniksk
18. 08. 2015 01.22
+7
Zahovič jamra da ni denarja za okrepitve so pa v prejšnji sezoni imeli več prihodkov kot prej v 4 letih sezonah skupaj. Zaho kaj imaš žepe na trenerki strgane?
putinj
18. 08. 2015 07.13
+1
tak veš, da malo so si pa že privoščili. Kar jim pa tudi ne moremo in ne smemo očitati! Konec koncev so si to vse sami ustvarili in trdo garali za ta uspeh in denar. Res pa ni prav, da se s tem zadovolijo in klub v najuspesnejsem obdobju zanemarijo :)
ko-da
18. 08. 2015 07.16
+0
Lol, ne jamra, da ni denarja, govori, da je potrebno iz te ekipe potegniti maximum ne pa trdo zaslužene milijone zapravit, da bi zamenjal pol ekipe!!!!
ko-da
18. 08. 2015 07.21
+1
Pa še nekaj, vsi privoščite MB izpad iz Evrope in podobno, kaj pa bo konec sezone, ko se deli evropski denar in nobeden klub v ligi nebo dobil evropskih evrčkov, ki jih je prigaral MB, kar vprašajte po klubih, kako prav jim je ta denar prišel.
šmajser1
17. 08. 2015 23.43
+6
Moralizator..kaj majo za pokazat...????? Si pa pacient!!!! Pokazat imajo toliko, kot vsi slo klubi se v naslednjih desetih letih skupaj ne bojo dosegli!!!!! Ne prosim pljuvat zdaj vse povprek Mb in zalit!!!! Maribor je v krizi , odstavli so trenerja oz je sam odstopil, igralci spilajo zanic, potrebne so velike spremembe...ne pozabit MB je nas dalec najtrofejnejsi klub, da ne govorimo o evropi! Tako, da malo spostovanja si pa nk Mb zasluzi! Tako slabo pa spet nido mohli delat....kot eni tu trdite! MARIBOR SAMPION
Dakota 100
17. 08. 2015 22.08
-5
Zmanjkalo mi bo solz ---------------------------------sreče.
kurcvasgleda01
17. 08. 2015 21.46
+1
vrača se Slaviša..škoda tudi Zahota bo potrebno menjat..prvi, ki pa je ta moment kriv, da je MB rupa pa je HANDANOVIČ...kriv za vse tri gole
piu
17. 08. 2015 21.20
+6
Odkar je Zaho odkupil Šmarno goro z družino Katančevih vred, ni več tisto kar je bil.....
LocoBlanco
17. 08. 2015 21.19
+19
Škoda, Ante ni kriv za to kar se dogaja pri MB-u! Krivih je 11igralcev, ki so včeraj igrali katastrofalno tako, kot že od začetka sezone! MB ima denar in ZZ ima tudi veze na portugalskem. Ne vem zakaj tega ne aktivira in gre bodisi na portugalsko ali pa Južno Ameriko (Brazilija, Argentina) poiskat kakšen oz. 2, 3 mlade talente, ki bi prišli sem 'grizt' za dosti manjšo plačo, kot jo pa imajo tukaj Bolha, Handanovič, Mendy itd. ...skratka treba bo pripeljat kakšno mlado okrepitev iz drugega kontinenta in trenerja ter postaviti temelje za prihodnost. Stavim, da če bi letos MB igral v CL, da bi s tem dobili mega sponzorja, kot se je govorilo (RedBull, Gaszprom), ampak kaj, ko je nekaterim igralcem v glavo stopila lanska slava in denar. Tako pač je in čisto nič drugače! Sicer pa čestitke za zmago Olimpiji, ki je zmagala povsem zasluženo! Lp
dajno
17. 08. 2015 22.35
+2
rambek
17. 08. 2015 21.13
-6
Kek, Vanoli, Elsner, Kosic primerni kandidati trenutno.
PMA
17. 08. 2015 21.00
+17
Jaz ugibam, da se bo vrnil Milanič. Najraje bi na klopi Maribora gledal Keka .
rambek
17. 08. 2015 21.11
+11
Milanic je slab... Isto zgodba bo naprej samo drugi obraz
ringarajanet
17. 08. 2015 21.14
+5
sam tega ne ker on je prodana duša zvesto je trdil da ne gre čez dva dni pa je šel tega se svetemu klubu ne naredi tako je pač moje mnenje
srebrnibreg
17. 08. 2015 21.16
+1
Najprej ste ju nagnali kot sedaj Anteja sedaj se pa cmerite za njima.
mikson1402
18. 08. 2015 09.37
Jarej
17. 08. 2015 20.49
+6
Maribor je MARIBOR, tudi pobrali se bodo iz krize, kijih je zalezla. V končni fazi je pa postalo prvenstvomalo bolj zanimivo, ko ne zmagujejo vseh po vrsti. Škoda Šimundže, vsi skupaj bi morali pod hladen tuš (voda), čez štirinajst dni pa novim zmagam nasproti. Štajerci nazaj v akcijo, po dežju vedno zasije sonce.
M_teorija
17. 08. 2015 20.32
+7
Pa tile štajerci res mislijo, da znajo le oni v Slo nogometne veščine!? Še za jeseničane bi težko rekli, da se zna nabijat pak le pod Mežakljo!?
M_teorija
17. 08. 2015 20.35
+6
miso_
17. 08. 2015 20.10
+2
Maribor je se vedno aktualni drzavni prvak, zato vseeno malo vec spostovanja do kluba. Glede na to, koilko ljudi hodi na tekme olimpije je jasno, da je tukaj cca 10 ljudi s 100 fake accounti, ki blatijo vse kar ni iz ljubljane.
bandit1
17. 08. 2015 20.14
+1
Ja je , jaz sem bil tudi včasih ...veliki jeba č, pa nihče ne ve kaj. Pred #trenerjem# bi se moralo pobrati veliko #Kao# dobrih igralcev, me drugim tudi golman ki je rupa od rupe- med nogami prejme gol v KP, pa še marsikateri ki je vreden več kot mio€.
rambek
17. 08. 2015 20.02
+2
Ni glih vroc stol.