Nogomet

VIDEO: Kondogbia s pravcatim evrogolom lobal lastnega vratarja, Inter kljub temu do zmage proti Chelseaju

Singapur, 29. 07. 2017 17.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Interja so na Mednarodnem pokalu prvakov v Singapurju premagali zasedbo Chesleaja z 2:1. Z atraktivno potezo je 'zablestel' Interjev branilec Geoffrey Kondogbia, ki je ob vračanju žoge zatresel lastno mrežo. In to na kakšen način, vratarja je lobal skoraj s polovice igrišča. Kljub temu je Inter zadržal vodstvo do konca tekme in se veselil še tretje zaporedne zmage na turnirju.

Slovenski vratar Samir Handanović tokrat ni dobil priložnosti za igro, odlično pa ga je nadomestil Daniele Padelli. Temu nogometaši Chelseaja v 90 minutah igre niso uspeli zabiti gola, ga pa je presenetil soigralec Geoffrey Kondogbia. Ta je želel nespretno posredovati pred enim od nogometašev Chelseaja, a je ob tem žogo zadel tako nespretno, da je lobal Padellija in žogo s pravo mojstrovino poslal v lastno mrežo. Inter je sicer v vodstvo ob izteku prvega polčasa popeljal Stevan Jovetić. Črnogorec je najprej zapravil enajstmetrovko, a je nato odbitek poslal za hrbet Thibauta Courtoisa. Jovetić je nato v drugem polčasu podal še za drugi zadetek Interja, ki ga je prispeval Hrvat Ivan Perišić. Balkanska naveza je tako poskrbela za izdatno vodstvo črno-modrih. Za znižanje tega je, kot že zapisano, poskrbel kar Kondogbia. Chelsea je iskal izenačenje, a je mrežo uspel zatresti zgolj iz prepovedanega položaja, in sicer je štiri minute pred iztekom igralnega časa mrežo Milančanov zatresel Michy Batshuayi, singapurski sodnik pa je zadetek upravičeno razveljavil in ostalo je pri zmagi Interja z 2:1.

Izid: 
Chelsea - Inter 1:2 (0:1)
Kondogbia 74./ag; Jovetić 45+3., Perišić 53. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
30. 07. 2017 10.55
arsenal jih bo povozil v superpokalu
walter2
30. 07. 2017 11.41
CFC1
29. 07. 2017 20.46
+4
Kot pristaš Chelseaja sem razočaran ne toliko nad rezultatom, kot nad samo igro, brez repa in glave. V obrambi igrali prvokategorniki pa je bila obramba tako luknjasta, kot je že dolgo nisem videl. Willian brez Ped..ra in Hazarda, kar na enkrat več ne more nič, kar samo pove koliko sta Chelseaju v prejšnji sezoni dejansko prispevala Hazard in Costa in kako velika razlika je v kvaliteti med tem, če sta omenjena (oz. zdaj samo še eden) ali pa če ni nobenega od omenjenih dveh. Res je, da pripravljalne tekme vseeno ne pomenijo skoraj nič, razen preizkušanja novih zamisli trenerjev, a vseeno trenutno je forma vsaj Williana, obrabe in Mosesa, tudi za to stopnjo priprav zelo vprašljiva in šibka. Verjamem, da bo Conte motiviral in postavil ekipo na pravo mesto in da bodo že v super pokalu igralci dejansko stali na igrišču kot ekipa.