Nogomet

VIDEO: Kek pohvalil Bezjaka za dva gola, Pušnik navdušuje z izjavami

Split, 18. 07. 2016 08.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Podobno kot slovensko se je ob koncu tedna začelo tudi hrvaško nogometno državno prvenstvo. Uspešno za oba slovenska trenerja: Rijeka trenerja Matjaža Keka je premagala Split z veliko pomočjo golgeterja Romana Bezjaka, Hajduk trenerja Marijana Pušnika pa je slavil v Vinkovcih.

Slovenska trenerja na klopeh hrvaških prvoligašev sta zmagovito začela sezono hrvaškega državnega prvenstva. Oba obmorska hrvaška kluba vodita slovenska trenerja. Na Reki je svoj pečat v zadnjih sezonah že pustil Matjaž Kek, v Splitu pa prvo sezono deluje Marijan Pušnik. V 1. krogu HNL sta obe moštvi gostovali, Hajduk je v Vinkovcih premagal Cibalio (0:2), Rijeka pa je gostovala v Splitu, pri istoimenskem prvoligašu, in slavila s 3:0.

Korošec na splitski klopi je magnet za hrvaške novinarje, saj je vedno slikovit v svojih izjavah. "Da bi zmagali, moramo na takšnem gostovanju super odigrati in veliko teči. To smo dobro delali v Romuniji, v povprečju smo pretekli po 10 kilometrov. To je na evropskem nivoju. Resnica je, da je včasih bolje stati na mestu, kot neumno teči. Če bomo tako nadaljevali, se bo Hajduk dvignil," je Pušnik na klubski spletni strani povedal že pred tekmo. Kot kaže so ga igralci poslušali, in pametno tekli.

Rijeki je do zmage veliko pomagal tudi slovenski reprezentant Roman Bezjak, ki je dosegel dva od treh golov, prvega že v 7. minuti, drugega pa v 90. minuti. Kek je za klubsko spletno stran dejal: "Lepo je na takšen način začeti prvenstvo, zasluženo smo zmagali. Čestitam igralcem, dobro so odigrali, lepo je zmagati v Splitu. Goli so plod dobre igre cele ekipe. Nerad izpostavljam posameznike, vendar mi je všeč, da se je Bezjaku odprlo."

Ima pa Kek tudi kadrovske težave, saj je vodstvo kluba prodalao kapetana Ivana Močinića, ki bo odslej igral za dunajski Rapid. Hrvaški mediji poročajo, da naj bi Rečani dobro zaslužili s prodajo 23-letnega nogometaša, saj naj bi Avstrijci plačali 1,5 milijona evrov odškodnine.

Matjaž Kek
Matjaž Kek FOTO: Damjan Žibert
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ndunda
18. 07. 2016 14.16
+5
Za Pušnika je važno da ima dober štart v sezono, potem bo tudi s podporo in navijači lažje...
edvard54
18. 07. 2016 11.05
+17
Za Olimpijo ni bil dober, bo pa s Hajdukom pokazal kaj zna.
kemuri
18. 07. 2016 11.11
+8
Saj je že v LJ pokazal kaj zna, ampak je preveč samosvoj in " neubogljiv " pa je mogel letet, tako kot iz Maribora.
oxy.elite
18. 07. 2016 09.44
+18
Komaj čakam tekmo Hajduk - Rijeka.
Brcavrit
19. 07. 2016 09.31
Jaz pa Rijeka - Hajduk! Gremo na Kantrido, Poljud je predaleč :)
TellingTheTruth
18. 07. 2016 09.31
+20
le kaj bi hrvaski klubski nogomet brez slovencev. Ce ne bi bla cela mafija za dinamom ne bi blo niti tam nc