Nogomet

VIDEO: Katanec bo primoran znova menjati postavo, Oblaka ne bo v vratih

Brdo pri Kranju, 03. 06. 2016 19.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./STA/B.B.
Komentarji
20

Slovenska reprezentanca je na Brdu pri Kranju opravila nov trening pred nedeljsko prijateljsko tekmo s Turčijo, ki bo v Stožicah. Selektor Srečko Katanec se sooča s kar nekaj težavami, saj sta zaradi poškodb že odšla Rok Kronaveter in Rajko Rotman, nekaj težav pa imajo tudi nekateri drugi.

Več videovsebin
  • Srečko Katanec o kandidaturi Aleksandra Čeferina za predsednika Uefe
    00:27
    Srečko Katanec o kandidaturi Aleksandra Čeferina za predsednika Uefe
  • Srečko Katanec sporočil, da Jan Oblak ne bo branil proti Turčiji
    02:21
    Srečko Katanec sporočil, da Jan Oblak ne bo branil proti Turčiji
  • Iz 24UR: Selektor Srečko Katanec pred tekmo s Turčijo
    01:56
    Iz 24UR: Selektor Srečko Katanec pred tekmo s Turčijo

"Že tako imamo kup poškodovanih, zdaj pa nas je doletelo še to. Seveda stvari, ki delujejo, ne menjaš, zakaj ne bi poskusili še ene tekme začeti s postavo kot proti Švedom. Ampak zdaj ni tako, saj niso vsi zdravi. Treba bo aktivirati druge, upam, da bodo tisti, ki bodo dobili priložnost, to tudi izkoristili," pravi selektor Srečko Katanec, ki bi mu bilo všeč, da bi na tekmi proti Turčiji zaigrali vsi, saj Turki igrajo drugače kot Švedi. "Zato bi bilo to zanimivo zame," poudarja Katanec. Ta večjih sprememb ne bo delal v napadu in zvezni vrsti, namignil je, da bo drugače v obrambi. Toda tako kot ob remiju na Švedskem bo branil Vid Belec, ki se je izkazal v odsotnosti Jana Oblaka. Ta zaradi dolge sezone ni posebej aktiven na tem zboru. "Oblak je utrujen tako in drugače, kar je za razumeti. Imel je težko, fantastično sezono. Spočil se bo, je z nami in ni potrebe, da brani," je pojasnil selektor in namenil še nekaj pohval svojemu prvemu vratarju: "O Janu mislim to, da je bil v tej sezoni najboljši vratar na svetu. Statistika to pove, tudi v finalu lige prvakov je naredil vse, kar si želiš od vratarja." Ni pa mogel niti mimo kritik nekaterih po finalu in posebej branjenju enajstmetrovk: "Kaj so pa mediji naredili iz tega, je pa spet ... Ali lahko gre vsak na splet in tam dela ne vem kaj. Saj veste, na kaj mislim. Na bruhanje mi gre današnji medijski svet, pa ne vi, ampak tisti, ki gredo v takšne zadeve."

Aleksander Čeferin in Srečko Katanec
Aleksander Čeferin in Srečko Katanec FOTO: Damjan Žibert

Toda osredotočenost fantov in selektorja je v teh dneh na Turčijo. "Turki so tehnično zelo dobro podkovani, agresivni, imajo pa tudi oni določene slabosti. V določenem trenutku izgubijo disciplino na igrišču, predvsem v fazi obrambe in predvsem, ko se počutijo superiorne, kar se proti nam verjetno bodo. Mi smo bili na Švedskem igrivi in agresivni, če bomo taki v nedeljo, bo to lepa tekma. Je pa res, da prijateljske tekme služijo temu, da vidimo nekaj novega, zagotovo pa ni v ospredju rezultat. So pa seveda Turki spoštovanja vreden tekmec in bo težko proti njim," pravi Katanec. Ta je pozdravil tudi vse večjo podporo evropskih nacionalnih zvez predsedniku Nogometne zveze Slovenije Aleksandru Čeferinu, ki se pojavlja kot eden možnih kandidatov za novega predsednika Evropske nogometne zveze. "Odlično, odlično," je dejal selektor in v šali nadaljeval: "Če predsednik gre, potem grem tudi jaz. Mislim, da bi bilo pri vas veliko zadovoljnih s tem." Turčija sicer na lestvici Mednarodne nogometne zveze zaseda 13. mesto (Slovenija 61.), nazadnje pa je v nedeljo na prijateljski tekmi v sodniškem dodatku z golom Mehmeta Topala z 1:0 ugnala Črno goro. Na bližnjem evropskem prvenstvu v Franciji bo igrala v skupini D skupaj s Španijo, Hrvaško in Češko.

Slovenci so se s Turčijo doslej pomerili le enkrat, in sicer konec maja 2013 v Bielefeldu, kjer sta za slovensko zmago z 2:0 poskrbela Milivoje Novaković in Tim Matavž.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

taurus111
04. 06. 2016 19.05
Katanec je še dober , da sploh sestavi bilo kakšno reprezentanco z ozirom, kaj ima na razpolago? Namesto, da bi igrali z srcem igrajo skrajno neodgovorno ali pa po načelu "kolk denarja tolk muzike" Zato ne iščite krivca v selektorju ampak v igralcih(Kirm, Novakovič,itd)
taurus111
04. 06. 2016 16.17
-1
Oblak se je že preobjedel belega kruha, zato je "utrujen", pač je premalo penezov. Gorenjska mentaliteta pač?
šmajser1
04. 06. 2016 15.12
+1
No, Srecko nic osebnega nimam proti tebi in Cefkotu....mi pa vseeno tvoji komentarji in cefkotovi niso niti malo vsec + to da si venomer vracal v igri stare iztrosene oz slabe igralce! Menjal si enega morda dva na tekom pa si mislil, zdaj sem pa storil to, kot je zelela havnost....a dejstvo je, da je pol ekipe za zamenjat! Ko ti bo to jasno, bos imel mojo podporo, ker ce ne druga, gojis vsaj napadalen fuzbal, kolko se pac da na doloceni tekmi. Tak da, ce bi oba sla bi bil najbolj srecen,saj bi to bi velik + za slo fuzbal...
apodgraj
26. 08. 2016 08.36
Dokler bo seletror Srečko , bo v ekipi nenadomestljivi Novakovič. Pa saj ta človek ne zna igrati nogometa ! . Poglejmo , kako igra v ekipi Maribora : Včerajnja tekma je lep primer , da samo statira v napadu in se zelo redko dokoplje do žpge . Maribor je praktirčno ves čas igral samo z devetimi igralci v polju. V drugen polčasu , je komentator Lukač njegovo ime omenil največ petkrat .
bullitt
04. 06. 2016 14.35
+1
bravo, tko se dela, najboljšga golmana NA KLOP!!! Me sploh nisi razočaral...kaj bo naslednje, bratranca jasmina namest Jana? A boš no?
macek_garfield
04. 06. 2016 09.46
+0
cmerasti srecko ponovno isce alibi za se en neuspeh na klopi reprezentance, zguba navadna
catman
04. 06. 2016 08.46
+3
Bomo zdaj z igrači, ki jih imamo na razpolago, ga probali zabit, da bodo tisti igrači brez sape lažje dihali, če ga bomo zabili.
I_LOVE_FOOTBALL
03. 06. 2016 21.42
+5
Dejtvo, da ne bo Oblaka, je naš najmanjši problem. Prvič, je le prijateljska tekma. Drugič, Belec ga lahko zelo dostojno zamenja. Večji problem je naš selektor in njegovi Kirmi,Kurtiči, Novakoviči, ki jih ves čas tišči v prvo postavo in dejstvo, da se pred mediji dela ubogega, v treh letih pa ni naredil čisto NIČ!
šmajser1
04. 06. 2016 15.13
+2
Explainator
03. 06. 2016 20.00
-23
oblaka ne bo? a to zato ker se boji enajstmetrovk?
jjhhggff
03. 06. 2016 20.13
+15
Ti pametnjakovič v tridesetih življenjih ne boš zaslužil toliko, kot je Oblak do zdaj.
PVSK
03. 06. 2016 20.55
+10
Pa on ni v celem življenju do zdaj tolko ko oblak na tej finalni tekmi hahahaha
mackon08
03. 06. 2016 19.50
-14
Katanec mora najprej menjati sebe, takšnega nesposobneža redko kje najdeš.
jjhhggff
03. 06. 2016 20.15
+10
No ja, on je igral za Sampdorio in Stuttgart in bil v prvi postavi super močne Jugoslovanske reprezentance. Sprintaj si stanje na tvojem računu in se zjokaj.
PVSK
03. 06. 2016 20.56
+3
mackon08 se ne strinjam še bolj se pa smejim neumnemu komentarju Impacta... če si bil dober igralec oziroma v njegovem primeru povprečen še to ne pomeni da si dober trener (to se lahko vidi tudi pri največjih svetovnih imenih katerim Katanec ne sega niti do kolen).
jjhhggff
03. 06. 2016 21.35
+7
Se pa ne spoznaš ravno na nogomet, če je bil zate Katanec povprečen nogometaš. No ja, verjetno si star od 20 do 30 let, če pišeš takšne kozlarije. Ti je oproščeno, ker ga nisi videl igrati. Bil je fajter 90 minut in eden bolj cenjenih evropskih igralcev. In nihče se ni bolj boril in več pretekel od njega.
AlternativeFacts
04. 06. 2016 08.29
impact@ Kako lahko komentiraš nogomet, če ti stanje na računu kaže revščino?
Zverina56
04. 06. 2016 10.58
cincibusOdojški ti se oglašaš ko nimaš niti za 5dag zenfa na računu, ko pa denarnico odpreš je pa isto kot da bi čebulo prerezu, ena sama žalost :D