Nogomet

FOTO in VIDEO: Samardžić pred pomembnima tekmama s Slovaki in Angleži: 'Litva je bila opomin'

Brdo pri Kranju, 03. 10. 2016 18.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kvalifikacije za svetovno prvenstvo v nogometu, ki ga bo leta 2018 gostila Rusija, so v polnem teku. Slovenska reprezentanca po osvojeni točki v Litvi nestrpno pričakuje domača obračuna s favoriti kvalifikacijske skupine Slovaki in Angleži. Branilec Miral Samardžić si je zaželel, da se litovska zgodba ne bi več ponovila.

Eden izmed nogometašev Anglije, ki jih je pred tekmo v Stožicah najbolj izpostavljal selektor Srečko Katanec, je gotovo napadalec Manchester Cityja Raheem Sterling, ki pa se je poškodoval in ne bo pomagal Angležem na obračunih z Malto in Slovenijo. Začasni selektor Gareth Southgate je vpoklical Androsa Townsenda (Crystal Palace).

Slovenski nogometni reprezentanti so se na Brdu pri Kranju zbrali na pripravah za kvalifikacijski tekmi za SP 2018 proti Slovaški 8. oktobra in Angliji 11. oktobra. Pred dvobojema, ki bosta v Stožicah, so že opravili prvi trening. Štirinajst igralcev je vadilo na polno, le lažje in posebej pa tisti, ki so še v nedeljo igrali v klubih. Med tistimi, ki so že resno zagrabili, je branilec kitajskega Henana Jianyeja Miral Samardžić, ki je v Slovenijo pripotoval že pred dnevi in se tudi že prilagodil na časovno razliko. Poudarja, da si želijo na obeh tekmah pozitiven rezultat, a da bosta oba obračuna zelo težka. Glede na stanje na lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa) in zadnjih uspehih sta tako Slovaška kot Anglija, obe udeleženki letošnjega evropskega prvenstva v Franciji, v vlogi favorita. Slovaška je na Fifini lestvici 28., Anglija je 12., Slovenija pa 67. "Favoritov v nogometu ni. Vsaka tekma je tekma zase. Na vsaki moraš dati maksimum. Danes znajo vsi igrati nogomet, kar smo videli tudi v Litvi. Tako se bomo na vsako tekmo maksimalno pripravili," meni 29-letni Samardžić in dodaja, da je bilo tistih 2:2 v Vilniusu tudi opomin.

"Dogajajo se tudi takšne tekme. Litovci so bili trd tekmec, malo so nas presenetili na začetku. To je opomin, upam, da se to ne bo več dogajalo," pravi 187 centimetrov visoki branilec. Na vprašanje o tem, ali so bili res nezadovoljni z dogajanjem po tekmi oziroma kritikah javnosti, je odvrnil: "Na koncu smo osvojili točko, v zadnji minuti smo zadeli, tako da smo po eni strani lahko zadovoljni, saj smo točko dobili, po drugi strani pa nam je lahko žal za dve, saj je bila to vendarle Litva." O Slovakih je bil bolj redkobeseden. "Imajo veliko dobrih igralcev, o imenih ne bi govoril," je le izustil, o tem, da so Slovaki po porazu proti Angliji v uvodnem krogu kvalifikacij, ranjeni, pa je dejal: "Ranjeni so toliko kot mi. Verjamem, da bodo šli na nož, tako kot mi, tako da pričakujem res trdo, trdo tekmo." Slovaška je v prvem krogu izgubila proti Angležem z 0:1, Slovenci so v Litvi igrali 2:2, v skupini F pa sta še Malta in Škotska, slednja je v medsebojnem obračunu zmagala s 5:1.

Slovenija in Slovaška sta se doslej pomerili štirikrat. V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2010 so Slovenci dobili tako tekmo doma (2:1) kot v gosteh (2:0), leta 2004 sta se ekipi na prijateljski tekmi razšli z 0:0, leta 1998 pa prav tako na prijateljskem obračunu z 1:1. Od zdaj poklicanih igralcev je v slovenski vrsti še pet tistih, ki so igrali na zadnji tekmi proti Slovakom, in sicer Boštjan Cesar, Bojan Jokić, Rene Krhin, Valter Birsa in Milivoje Novaković, v slovaški pa so takšni Martin Škrtel, ki zaradi kazni v soboto ne bo igral, Peter Pekarik, Vladimir Weiss, Jan Durica, Marek Hamšik in Dušan Švento.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Viejo cabron
04. 10. 2016 11.31
+1
Brez, da bi ćital spodnje komentare sem napisal enako kot FELIPAO. Torej sva že dva dovolj realna, da veva kaj so naši sposobni pod Katancem. Novaković, Jokić, Kirm,.... Birsa hvala vam za sodelovanje. Prihodnost so Zajc Šporar, Zahović, Verbič, .....
Viejo cabron
04. 10. 2016 11.25
+2
Litva je bila opomin, Anglija in Slovaška pa bosta realnost!
macek_garfield
04. 10. 2016 10.11
+2
dokler bo selektor cmerasti srecko ne bo uspeha pa to
degenos
04. 10. 2016 08.34
+2
spet ma tega starga novakoviča v ekipi .. sej pokaže kok je dobr pr marboru -------samo trije goli v DP.......mlade napadalce notr ki majo željo dajat gole
BožidarMacur
03. 10. 2016 19.47
+2
Nehajte. Slovaki vas bodo opral kot Kordež €. Katanc zbud se naredi že udarno 16terico in toj to z njo Igraj te Kvalifikacije drugače pa čaos
CURVANORD Zanetti
03. 10. 2016 21.37
+1
Nic bat v napadu mladenic Novakovic ki je zadnji dve leti v izjmni strelski formi
Uporabnik113089
03. 10. 2016 19.08
+4
Kdo pa je to? Pa še blazno pameten je. Litva da naj bi bila opomin!? Ko jih bomo pokasirali tri kose po tekmi, bi ga bilo fajn poslušati. Katanec bi potreboval drugega Samardžića. Ljubišo Samardžiča.