Nogomet

VIDEO: Guardiola znova pokazal veliko srce, Arterju zaželel vso srečo v vlogi očeta

Bournemouth, 14. 02. 2017 17.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V zadnji tekmi 25. kroga angleške Premier Leauge sta se pomerila Bournemouth in Manchester City. Sinjemodri so z zanesljivo zmago (2:0) skočili na drugo mesto prvenstvene lestvice. Po zadnjem sodnikovem žvižgu pa je svojo veličino znova pokazal Pep Guardiola.

Pep Guardiola je stopil do Harryja Arterja in mu zaželel vso srečo v novi vlogi očeta.
Pep Guardiola je stopil do Harryja Arterja in mu zaželel vso srečo v novi vlogi očeta. FOTO: Twitter
Angleški nogometni prvoligaš Manchester City bo naslednja dva do tri mesece moral igrati brez brazilskega napadalca Gabriela Jesusa. Devetnajstletni Jesus si je na prvenstveni tekmi proti Bournemouthu zlomil kost v stopalu.

Nogometaši Manchester Cityja so z zmago v 25. krogu angleške Premier League nad Bournemouthom (2:0), postali prvi zasledovalci vodilnega Chelseaja. Meščani za vodilnimi Londončani trinajst krogov pred koncem prvenstva zaostajajo za osem točk in trenutno ne razmišljajo o naslovu prvaka. Za zmago sinjemodrih sta sicer poskrbela Raheem Sterling in Tyrone Mings, ki je zatresel lastno mrežo. Čeprav City v letošnji sezoni pod Pepom Guardiolo ne igra tako, kot so pred Katalončevim prihodom pričakovali strokovnjaki in navijači, so še vedno v igri za visoka mesta v prvenstvu, prav tako pa ostajajo v igri še za naslov v Ligi prvakov in pokalu FA.

Po zmagi nad Bournemouthom pa je svojo človeško plat znova pokazal Guardiola. Po zadnjem sodnikovem žvižgu je namreč odšel do domačega nogometaša Harryja Arterja. Za Arterjem je namreč boleča življenjska izkušnja, potem ko se je njemu in njegovi ženi decembra leta 2015 rodil mrtvorojen dojenček. Sedemindvajsetletnika je omenjena izkušnja zelo prizadela, a je ostal močan in nadaljeval s kariero, s partnerko pa sta znova uspešno zanosila in kmalu pričakujeta prvega otroka. Prav zaradi tega je Guardiola stopil do nogometaša in mu zaželel sledeče. "Kmalu bo postal oče in želel sem mu zgolj čestitati in zaželeti veliko sreče in zdravja, njemu in njegovi ženi, saj vem, kaj se je zgodilo v preteklosti," je skromno povedal nekdanji trener Barcelone in Bayerna. Arter pa mu ni ostal dolžan in se zahvalil 'velikemu' Pepu. "Zelo ga spoštujem. Spremljal sem ga že, ko je bil trener Barcelone in tudi sedaj uspešno vodi Manchester City. Zame je on najboljši trener na svetu. Mislim da ni nikogar, ki bi se mu lahko približal po uspehih. Zelo ga spoštujem, zato kar je storil in njegovo gesto sem sprejel z nasmeškom na obrazu," je dodal Arter, ki bo kmalu prvič postal očka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.